Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 07:21

Ρεκόρ «τυφλής και πνιγμένης» σούζας από τον Günter Schachermayr

Το να κάνεις ένα παγκόσμιο ρεκόρ σούζας είναι ήδη κάτι δύσκολο, πόσο μάλλον αν το κάνεις στα τυφλά και χωρίς ανάσα!

Ο Günter Schachermayr είναι κασκαντέρ περισσότερο γνωστός για τα κόλπα πάνω στη δίχρονη βέσπα του, παρά σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Η πιο πρόσφατη δραστηριότητα του τον οδήγησε στο φημισμένο Red Bull Ring της Αυστρίας, τη διάσημη πίστα όπου διεξάγεται και αγώνας MotoGP κάθε χρόνο.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος από το κυνήγι του ρεκόρ σούζας με βέσπα, ενώ έκανε μάλιστα και σλάλομ σε 60 κώνους απλωμένους σε απόσταση 400 μέτρων, φορώντας και κουκούλα στο κεφάλι του, ώστε όχι μόνο να μην βλέπει, αλλά ούτε και να… αναπνέει. Για να σιγουρέψουμε και τη… σούζα, βλέπουμε και τον εμπρός τροχό να απουσιάζει εντελώς.

Ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, ο Günter είχε δίπλα του κατά τη διάρκεια του κόλπου και βοηθητικό πλήρωμα το οποίο του έδινε εντολές που μεταδόθηκαν μέσω του ασυρμάτου σε ακουστικό που επέτρεψε και την οδήγηση με δεμένα μάτια. Επιπλέον, χρειάστηκε να υποβληθεί σε 15 λεπτά υπερ-οξυγόνωσης με οξυγόνο «ιατρικής ποιότητας» μόνο για να βεβαιωθεί ότι δεν θα υποστεί μακροχρόνιο τραυματισμό ως αποτέλεσμα του κόλπου. Συνολικά, το stunt διήρκεσε δύο λεπτά και 17 δευτερόλεπτα – πολύ περισσότερο από το ενάμιση λεπτό που μπορεί να κρατήσει ο μέσος άνθρωπος την αναπνοή του.

Ο Günter έκανε το κόλπο, ενώπιον περισσότερων από 30.000 ανθρώπων οι οποίοι βρέθηκαν στο Red Bull Ring, δηλώνοντας αργότερα: «Αυτή η μαύρη μάσκα προσώπου δεν αφήνει τον αέρα να περάσει σφίγγοντας και το κλείσιμο γύρω από το λαιμό. Μετά τα πρώτα 100 μέτρα τα αυτιά αρχίζουν να βουίζουν, μετά από 200 μέτρα δυσκολεύεσαι να ακούσεις τις εντολές που φτάνουν μέσω ασυρμάτου, μετά από 300 μέτρα μπορείς μόνο να βρεις τον δρόμο σου και μετά αρχίζει ο αγώνας για επιβίωση!». Ανέφερε δε ότι προς το τέλος, δεν ήταν απολύτως σίγουρος ότι επρόκειτο να ολοκληρώσει την πρόκληση. «Προς το τέλος πανικοβλήθηκα, αλλά τα κατάφερα και είμαι ενθουσιασμένος που έκανα νέο παγκόσμιο ρεκόρ!».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon