.
Κατηγορία Husaberg
Τετάρτη, 29 Μαϊος 2013 10:38

Husaberg 2014 – Νέα επετειακά μοντέλα

 

Γιορτάζει τα 25 χρόνια από την ίδρυση

 


Η Husaberg γιορτάζει τα 25 χρόνια από την ίδρυσή της παρουσιάζοντας τα μοντέλα του 2014, τα οποία είναι επετειακά. Φέτος είναι η τελευταία της χρονιά σαν ανεξάρτητη μάρκα μιας και θα βρεθεί κάτω από τη στέγη της Husqvarna – χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι θα γίνει με τις δύο εταιρίες, εκτός από την συνένωσή τους, και παρουσιάζει τα εφτά επετειακά δίχρονα και τετράχρονα μοντέλα της – τα οποία ελπίζουμε να μην είναι επετειακά και λόγω διακοπής εργασιών (κάτι που δεν έχει ανακοινωθεί - ξαναλέμε).

Νέος κινητήρας στο FE 250

Με την μεγάλη αλλαγή στην γκάμα να έχει ήδη γίνει το 2013, όπου είδαμε νέα τετράχρονα με εμπλουτισμό μοντέλων, αλλά και νέα δίχρονα, οι αλλαγές για το 2014 αφορούν στην βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς ανεξάρτητα με το έδαφος.
Οι μεγάλες αλλαγές αφορούν στο FE 250 το οποίο διαθέτει νέο κινητήρα με νέες εσωτερικές διαστάσεις με μικρότερη διαδρομή και νέο στρόφαλο, νέα κεφαλή, 5% ελαφρύτερο βολάν, νέα κάρτερ και αναθεωρημένη ηλεκτρονική ανάφλεξη. Μανιβέλα δεν διατίθεται ως στάνταρ, προκειμένου να μειωθεί το βάρος, αλλά δίνεται ως έξτρα, όπως και στα άλλα τετράχρονα. Νέος είναι και ο συμπλέκτης που χρησιμοποιεί το FE 250 για μείωση του φρένου του κινητήρα κατά το φρενάρισμα.
Νέες είναι και οι αναρτήσεις, όπως σε όλα τα μοντέλα, αφού η Husaberg έδωσε βάση στις εσωτερικές ρυθμίσεις τους. Το μπροστινό σύστημα 4CS έχει δεχθεί και αυτό αλλαγές ενώ όσον αφορά στις βαλβίδες και το σετάρισμα, τόσο το μπροστινό, όσο και το αμορτισέρ του FE 250, βρίσκονται στα επίπεδα του FE 350. Η εξάτμιση του FE 250 είναι νέα για να ταιριάξει με τον νέο κινητήρα.
Τα πλαίσια των τετράχρονων είναι ελαφρύτερα με μικρότερου πάχους σωλήνες, ενώ και οι πλάκες που δένουν το μπροστινό σύστημα είναι νέες με την κάτω να έχει δεχθεί την σημαντικότερη αλλαγή.

Αλλαγές και στα πλαίσια

Τα μοντέλα 2014 είναι επετειακά και ως τέτοια, φέρουν τα αντίστοιχα γραφικά που αναφέρουν και το νούμερο 25.
Νέο επίσης είναι το ηλεκτρονικό πολυόργανο αλλά και η τάπα του ρεζερβουάρ, σε όλα τα μοντέλα, ενώ, τα δίχρονα, 250 και 300, έχουν δεχθεί και δυνατότερη μπαταρία, μαζί βελτιώσεις στα ηλεκτρικά τους (νέες συνδεσμολογίες, ασφαλειοθήκη).
Στα FE 450 και FE 501, η κεφαλή ελάφρυνε κατά 10%, βελτιώθηκε ο μηχανισμός του αυτόματου συμπιεστή, τοποθετήθηκαν νέα ισχυρότερα ελατήρια εμβόλου και σώμα ψεκασμού της Keihin, 42mm, όπως και στα υπόλοιπα τετράχρονα.
Στα δίχρονα Enduro, τοποθετήθηκαν νέες βαλβίδες reed της Boyessen, νέο καπάκι κεφαλής (250/300), ενώ για τα μεγάλα μοντέλα άλλαξε και ο χάρτης της ηλεκτρονικής ανάφλεξης.
Προφανώς τόσες αλλαγές δεν θα γίνονταν αν – σύμφωνα πάντα με τις φήμες / θεωρίες του καθενός- θα έκλεινε το εργοστάσιο.
Τα νέα Husaberg 2014 είναι επετειακά, και ως τέτοια το γιορτάζουν, και συνεχίζουν την πορεία τους. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε μπροστά μας.

Στατικές φωτογραφίες

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαϊος 2013 11:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Husaberg Enduro 2013
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon