.
Κατηγορία Gas Gas
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 10:29

Gas Gas EC 450 Raid Dakar

 

 

Η παρουσίαση της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας

 

 



Στην πόλη Roca del Valles επέλεξε η Gas Gas να κάνει την παρουσίαση του 450 EC Raid και της ομάδας που θα πάρει μέρος στο Dakar 2013. Στην τελετή ήταν παρόντες και οι τρεις αναβάτες της Gas Gas: η Laia Sanz, ο Marc Guasch και ο Miguel Puertas.

Με στόχο την κορυφή


Με επτά τερματισμούς στο ενεργητικό του ο Miguel Puertas θα βοηθήσει τη Sanz και το Guasch στον πιο δύσκολο off-road αγώνα του κόσμου. Η Laia Sanz προσβλέπει στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της στην Κατηγορία των Γυναικών αυτή τη χρονιά και ο Marc Guasch να αναδείξει πλήρως τις ικανότητές του στο τιμόνι μιας μοτοσυκλέτας που κατασκευάστηκε, όχι μόνο για αυτούς τους κορυφαίους αναβάτες, αλλά και για όποιον θέλει να ζήσει μια περιπέτεια ζωής, όπως αυτή του Dakar.

Το EC-Raid διακρίνεται κυρίως για την ισορροπία του βάρους, γεγονός  που δίνει ευελιξία και εύκολη προσαρμογή στα διαφορετικά χαρακτηριστικά του εδάφους της Νότιας Αμερικής.

Η μοτοσυκλέτα βασίστηκε στο μοντέλο EC 450F enduro, αλλά έγιναν σημαντικές προσαρμογές για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες του ράλλυ. Έτσι, έχουν προστεθεί δύο πλευρικά ρεζερβουάρ βενζίνης και ένα οπίσθιο, φέρινγκ, σύστημα πλοήγησης ειδικής σχεδίασης, ολοκληρωμένο σύστημα εξάτμισης, ειδική ποδιά προστασίας του κινητήρα με ενσωματωμένο δοχείο νερού, νέο φιλτροκούτι τοποθετημένο μπροστά από τη σέλα για περισσότερη προφύλαξη από τη σκόνη και γρήγορη πρόσβαση στο φίλτρο αέρος.

Το αποτέλεσμα είναι έργο της ομάδας JVO Racing που συντονίστηκε από το Τεχνικό Τμήμα της Gas Gas και την Ομάδα Έψιλον και υπόσχεται όχι μόνο επιτυχία στους αγωνιζόμενους αλλά και απίστευτη ευχαρίστηση σε κάθε ερασιτέχνη. Για το λόγο αυτό, η EC-Raid διατίθεται στην τιμή των 16.500 € + ΦΠΑ, κόστος που θεωρείται χαμηλό για μοτοσυκλέτα Rally Raid.

Δηλώσεις αναβατών


Laia Sanz, οδηγός Gas Gas
«Ανυπομονούσα να δοκιμάσω τη μοτοσυκλέτα. Είναι καταπληκτική. Με το τέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro θα μπορώ να αφιερώσω πολύ περισσότερο χρόνο σ΄αυτήν. Είναι μικρή και συμπαγής και η θέση οδήγησης είναι όπως αυτή του enduro. Φέτος, έχουμε δύο μήνες για να ετοιμαστούμε σε αντίθεση με πέρυσι και αυτό θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για το Dakar».

Μarc Guasch, οδηγός Gas Gas
«Έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας αυτής, έτσι ώστε να είναι στα μέτρα οποιουδήποτε αναβάτη ... για οδήγηση, εξερεύνηση ή αγώνα. Φέτος κάνουμε ακόμα ένα βήμα προς τα εμπρός στον κόσμο του Rally Raid. O στόχος μας είναι να επαναλάβει η Laia τη νίκη και θα ήταν μεγάλη επιτυχία να φθάσουν και οι 3 μοτοσυκλέτες στο Σαντιάγο της Χιλής “.

Miguel Puertas, οδηγός Gas Gas

"Για μένα είναι ένα όνειρο, επειδή συμμετέχω στο Dakar εδώ και πολλά χρόνια ως ερασιτέχνης αναβάτης. Είναι καταπληκτικό να μου ζητά ένα όνομα σαν τη Gas Gas να συμμετάσχω στην ομάδα της και να οδηγήσω με την υποστήριξη όλων των ανθρώπων της. Η μοτοσυκλέτα είναι καταπληκτική! Η θέση οδήγησης είναι πολύ άνετη και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι, μέχρι τώρα ήταν αποκλειστικά προσαρμοσμένη στο Dakar, όμως αυτή τη φορά έχουν κατασκευάσει μία αγωνιστική μοτοσυκλέτα που μπορεί να αγοράσει ο καθένας.

Santi Faro, Συντονιστής της ομάδας Gas Gas
«Έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε την EC-Raid, που είναι σχεδιασμένη όχι μόνο για τους αναβάτες μας, που έχουν τις υψηλότερες αγωνιστικές φιλοδοξίες, αλλά και για κάθε πελάτη-αναβάτη που έχει πάθος με το Rally Raid και την περιπέτεια. Είναι μια πολύ καλή μοτοσικλέτα κατασκευασμένη με την τελευταία τεχνολογία για όλους τους μοτοσυκλετιστές που επιζητούν την τελειότητα - όπως η επίσημη ομάδα μας - σε τιμή όμως προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα, και υπό αυτή την έννοια νομίζω ότι είμαστε πρωτοπόροι».

Με στόχο την κορυφή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 10:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Gas Gas EC 250 – 300 Racing 2013 Gas Gas TXT Racing 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon