.
Κατηγορία Benelli
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 10:37

Benelli 802S – Έρχεται με νέο κινητήρα, δυνατότερο και ελαφρύτερο

Κατάθεση επίσημων εγγράφων για ένα νέο μοντέλο αποκαλύπτει πως η Benelli ετοιμάζεται να γυρίζει ανάποδα τον κόσμο του 752S: +20 hp, -18 kg!

Η είδηση ξεκίνησε από ασιατικά ΜΜΕ και αναπτύχθηκε με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που επικαλείται το ιταλικό Motociclismo. Η Benelli έχει ετοιμάσει έναν νέο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 799 cc που θα αντικαταστήσει αυτόν των 754 cc που χρησιμοποιείται σήμερα σε μια πλειάδα μοντέλων της – 752S, Leoncino 800, TRK800.

Η ύπαρξή του επιβεβαιώνεται από μια σειρά εγγράφων που κατατέθηκαν στην Κίνα για την ομολογκασιόν του νέου μοντέλου που θα ονομάζεται 802S και με το οποίο θα ντεμπουτάρει ο νέος δικύλινδρος.

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, εδώ δε μιλάμε πια για μια απλή ανανέωση, αλλά για έναν νέο κόσμο, εντελώς διαφορετικό από πριν. Το λέμε αυτό διότι οι αναφορές μιλούν για ένα μοτέρ που εκτός από τα 45 cc που φαινομενικά κερδίζει, εμφανίζεται να αποδίδει μέγιστη ισχύ 95 ίππων, δηλαδή σχεδόν 20 περισσότερους από τα δεδομένα του τρέχοντος δικύλινδρου.

Προφανώς η επιπλέον ισχύς δεν βγήκε απλώς από τη μεγαλύτερη χωρητικότητα, αλλά πιθανότατα μιλάμε για ένα εντελώς νέο μοτέρ, πλήρως επανασχεδιασμένο σε μια άλλη λογική που να δικαιολογεί ένα τέτοιο άλμα στην απόδοσή του.

Αυτό δεν είναι το μόνο ωστόσο, καθώς το δεύτερο στοιχείο που προκύπτει από τη διαρροή των εγγράφων αυτών είναι πως το 802S εμφανίζεται να είναι 18 ολόκληρα κιλά ελαφρύτερο από το 752S, με το υγρό του βάρος να δηλώνεται στα 208 κιλά, έναντι 226 του τρέχοντος μοντέλου.

Ξανά, αυτή η τεράστια διαφορά στη ζυγαριά δε δικαιολογείται από απλές επεμβάσεις και πρέπει να κρύβει πίσω της πολλές αλλαγές. Στη μοναδική φωτογραφία που αποδίδεται στα συγκεκριμένα επίσημα έγγραφα η σχεδίαση της μοτοσυκλέτας δε δείχνει να απομακρύνεται από τα οικεία δεδομένα του 752S, ενώ πολλά κομμάτια εξοπλισμού φαίνονται να είναι τα ίδια, όπως το ανεστραμμένο πιρούνι 50 mm της Marzocchi.

Όσο κι αν έχει κόψει η Benelli από στοιχεία όπως το πλαίσιο, το ψαλίδι ή τις νέες ζάντες που φαίνεται να φορά, για να φτάσει στα 18 κιλά ελαφρώματος ένα μεγάλο ποσοστό αυτών θα πρέπει να οφείλεται στη νέα κινητήρια μονάδα.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα ασιατικών ΜΜΕ, αυτός ο κινητήρας σταδιακά θα περάσει και στα υπόλοιπα μοντέλα που χρησιμοποιούν την τρέχουσα μονάδα των 754 cc, όπως τα Leoncino και TRK. Αυτό πάντως δεν έχει ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς δεν είναι σαφές πότε θα εμφανιστεί στην αγορά της Κίνας το 802S, κάτι που λογικά θα προηγηθεί των εξαγωγών προς Ευρώπη.

Πηγές: Motociclismo, Bikewale

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 10:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon