.
Κατηγορία Κράνη
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 15:20

Κράνος Shoei Multitec

 


Αίσθηση κορυφαίας κλάσης

 

 

Το σχήμα του MULTITEC καθιερώνει την ύπαρξη του σαν ένα εξολοκλήρου νέο "σπαστό" κράνος, προσφέροντας την αίσθηση της κορυφαίας κλάσης και του sport χαρακτήρα.

Αναβάθμιση Αεροδυναμικής

Κατά την πολύωρη οδήγηση με μεγάλη ταχύτητα, τα φόρτια από την πίεση του αέρα, καταπονούν και κουράζουν τον αυχένα του αναβατή. Η αεροδυναμική σχεδίαση του MULTITEC περιορίζει αυτά τα φόρτια. Η αεροτομή σαν μέρος του κελύφους μειώνει την οπισθέλκουσα δύναμη, καθώς και την άνωση, στις υψηλές ταχύτητες. Οι αεραγωγοί έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να ακολούθου την αεροδυναμική γραμμή του κελύφους και έτσι, να μην προσθέτουν αντίσταση. Για την καλύτερη χρηστικότητα, η ευκολία κινήσεων και η αεροδυναμική είναι απόλυτα ισορροπημένες. Έτσι, η αντίσταση του αέρα εναντία στην κίνηση του λαιμού κατά την οδήγηση είναι περιορισμένη, επιπλέον της άριστης απόδοσης στην ευθεία.

Σχεδίαση για ησυχία

Τα "σπαστά" κράνη μειονεκτούν στα επίπεδα θορύβου, σε σχέση με τα "κλειστά" κράνη. Το MULTITEC διαθέτει πολλά εξαρτήματα για τον περιορισμό του θορύβου από τον αέρα. Οι επιφάνειες επαφής του "σαγονιού" με το κυρίως κέλυφος, έχουν σχεδιαστεί για απολυτή εξομάλυνση του σχήματος – αποφυγή κενού και σκαλοπατιού.
Ο άξονας περιστροφής του "σαγονιού" έχει καλυφθεί με καπάκι, έτσι ώστε να μην διακόπτει την αεροδυναμική γραμμή.
Ο μηχανισμός της ζελατίνας QRBP (Quick Release Built-in Mechashield) της SHOEI, χωρίς καπάκια, επιτυγχάνει μια ομαλοποιημένη επιφάνεια μαζί με το κέλυφος και το σαγόνι. Ο μηχανισμός προσφέρει και την δυνατότητα "κλειδώματος" της ζελατίνας, ή προεπιλογή θέσης ελαφρώς ανοικτή. Μαζί με το κράνος, προσφέρεται και το κιτ ψιθύρου ή ησυχίας, (WHISPER STRIP KIT) που αποτελείται από πρόσθετο μαξιλάρι, το οποίο προσαρτάται στο κάτω μέρος του κράνους και αγκαλιάζει τον αυχένα. Έτσι, κλείνει το κενό μεταξύ κράνους και αυχένα και μαζί με το υποσιάγωνο κουρτινάκι, περιορίζουν το θόρυβο από τον αέρα προς το αυτί του αναβατή.

Βελτίωση εφαρμογής

Το εσωτερικό κέλυφος ακολουθεί τη νέα σχεδίαση SHOEI (όπως του XR1000), με διπλό κέλυφος και πολλαπλής πυκνότητας μαξιλάρια (τρισδιάστατη σχεδίαση 3D). Αυτή η σχεδίαση προσφέρει την πλούσια μαλακή αίσθηση, χωρίς να θυσιάζει την σφικτή εφαρμογή, έτσι ώστε να μειώνει την κόπωση του αναβατή κατά την πολύωρη οδήγηση. Η άξια της εσωτερικής επένδυσης της SHOEI αναγνωρίζεται καλύτερα μέσα από την πραγματική χρήση. Τα μαξιλάρια στα μάγουλα είναι αποσπώμενα και υπάρχει η πρόβλεψη τοποθέτησης ακουστικών ενδοεπικοινωνίας, καθώς και αυλάκια για την χρήση γυαλιών όρασης.

Το κέλυφος ΑΙΜ (Advanced Integrated Matrix) του κράνους Multitec είναι κατασκευασμένο από πολλαπλές στρώσεις υλικών, εξελιγμένων από την SHOEI (fiberglass και οργανικές ίνες), έτσι ώστε να προσφέρει χαμηλό βάρος (1590+/-50) με κορυφαία ασφάλεια.

Το κράνος Multitec της Shoei παραδίδεται (μέσα στο κουτί του) με ζελατίνα PINLOCK (το κορυφαίο σύστημα αντιθάμβωσης) και μια επιπλέον ζελατίνα CX-1V Mellow Smoke (πολύ ελαφρώς φιμέ). Θα το βρείτε σε άσπρο και μαύρο χρώμα με τιμή 409 ευρώ, καθώς και σε ματ χρωματισμούς ασημί και γκρι και τιμή 439 ευρώ.
Ενημερωθείτε λεπτομερώς στο 210 9241108

Ι. ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Ε.Π.Ε.,

Καλλιρρόης 71 & Φραντζή, 117 43 Νέος Κόσμος,
τηλ.: 210 9241108, 210 9242659, fax: 210 9241971

www.tzortzopoulos.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014 12:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Arai RX 7 GP ''Dani 26 Red'' Κράνος AGV K3 SV Comic »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon