.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 15:27

Test - Yamaha MT-09 2021 - Συγκλονιστικό restart!

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Από το ντεμπούτο της το 2014, η MT-09 ξεχώρισε ως μια από τις πιο fun μοτοσυκλέτες του κόσμου, ανεξαρτήτως κατηγορίας και κυβισμού, ενθουσιάζοντας τους απανταχού φίλους της sport οδήγησης. Η πρόοδος είναι ασταμάτητη, και για το 2021 η Yamaha παρουσιάζει την 3η έκδοση της MT-09, μια εκ βάθρων ανανεωμένη γυμνή μοτοσυκλέτα, ελαφρύτερη, πολύ πιο ευέλικτη, με ριζοσπαστική εμφάνιση και πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο, ενώ απουσιάζει από αυτή το συμβατικό τελικό εξάτμισης!

Εντάξει, δεν λέμε όλη την αλήθεια, το τελικό είναι ενσωματωμένο στο… καζανάκι της εξάτμισης, από το οποίο βγαίνουν 2 μικροσκοπικά «εξατμισάκια», μέσα από 2 τρύπες κάτω από το καζανάκι –και ναι, πρέπει να γονατίσεις και να σκύψεις από κάτω για να τις δεις.

Και ναι, έχουμε δει πολλές μοτοσυκλέτες να διαθέτουν χαμηλά τοποθετημένο τελικό εξάτμισης για συγκέντρωση μαζών, όμως δεν έχουμε ξαναδεί τελικό με τις τρύπες στο κάτω μέρος του.

Ας δούμε ένα σύντομο ιστορικό της MT-09yamaha mt 09 2015 2017 2021 00003

Το 2014 η Yamaha παρουσίασε την πρώτη MT-09, ενώ ήμουν από τους τυχερούς εκπροσώπους του ειδικού τύπου που βρέθηκε στην παρουσίαση της στην Κροατία. Κι από την πρώτη κιόλας στιγμή, οι Ιάπωνες θέλησαν να μας δώσουν να καταλάβουμε πως δεν επρόκειτο για μια ακόμη γυμνή μοτοσυκλέτα. Η παρουσίαση ξεκίνησε σε ένα… hangar, μέσα στο οποίο 2 stunt-riders έκαναν σούζες και rolling burnout με την ΜΤ-09, δίνοντας μας να καταλάβουμε επακριβώς τι σημαίνει Dark Side of Japan. Ακόμα πιο σοκαριστική ήταν η οδήγηση, όπου ανακαλύψαμε πως η ΜΤ-09 σηκωνόταν σούζα με κάθε άνοιγμα του γκαζιού στην 1η σχέση, ενώ συνέχιζε να μπορεί να σηκωθεί σούζα με 2η, 3η ακόμα και με 4η ταχύτητα στο κιβώτιο! Ένας εκρηκτικός κινητήρας με άρπαγμα από χαμηλά, μαζί με μια γεωμετρία-ευλογία για «άτακτους» αναβάτες μεταφραζόταν σε σούζες, drift και εκτοξεύσεις πυραύλου, μετατρέποντας την ΜΤ-09 σε πραγματική… ψυχοθεραπεία για τους λάτρεις της λυσσασμένης οδήγησης.

yamaha mt 09 2015 2017 2021 00001

Το 2017 ήρθε η δεύτερη έκδοση της ΜΤ-09 (Euro 4 παρακαλώ), με ριζική αλλαγή στην εμφάνιση με 2 προβολείς μάτια-εντόμου, τη βάση της πινακίδας στο ψαλίδι, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, Traction Control 2 επιπέδων, ABS στον στάνταρ εξοπλισμό δίχως δυνατότητα απενεργοποίησης, ελαφρύτερο συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης, διαφορετική θέση πίνακα οργάνων, κ.α. Παρά τις Euro 4 προδιαγραφές, η μοτοσυκλέτα συνέχιζε να αποδίδει τους ίδιους 115 hp και 8,9 κιλά ροπής, παρέχοντας ανάλογη διασκέδαση με το πρώτο μοντέλο.yamaha mt 09 2015 2017 2021 00002

Και φτάνουμε και στο 2021, όπου και με την έλευση των Euro 5 προδιαγραφών, η Yamaha αλλάζει εκ βάθρων την ΜΤ-09, με εντελώς νέα εμφάνιση, νέα φώτα, νεό πλαίσιο, νέο ψαλίδι, κινητήρα με πιο πολλά κυβικά, νέα όργανα και ανανεωμένο και πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Η απόδοση ανέβηκε στους 199 hp και στα 9,5 κιλά ροπής, τα οποία σημειώστε αποδίδονται 1.400 rpm χαμηλότερα από πριν! Νέα είναι η τροφοδοσία, η εισαγωγή αλλά και η ιδιαίτερη εξάτμιση με την έλλειψη τελικού! Με αυτή τη λύση η Yamaha κατάφερε να γλιτώσει 1.400 γραμμάρια από το προηγούμενο μοντέλο.

Σημειώστε πως η Yamaha ανακοινώνει πως ο νέος κινητήρας είναι 1.700 γραμμάρια ελαφρύτερος από τον προηγούμενο, ενώ είναι και πιο οικονομικός στην καύση κατά 9%.

Yamaha MT09 2021 Bikeitgr 00004

Η εικόνα ολοκληρώνεται από την νέα μετάδοση, με μακρύτερες τις πρώτες 2 σχέσεις, και με νέα υλικά τριβής στον μονόδρομο συμπλέκτη με την υποβοήθηση, για ακόμα πιο μαλακό τράβηγμα.

Μετά τον κινητήρα, η Yamaha ανασχεδίασε το πλαίσιο… από το μηδέν! Έτσι, το MT-09 του 2021 έχει νέο Deltabox πλαίσιο, με υπολογισμένες ελαστικότητες, ενώ διαθέτει τα πιο λεπτά τοιχώματα στον κόσμο! Στόχοι ήταν η αυξημένη πλευρική ακαμψία κατά 50%, αλλά και η καλύτερη αίσθηση από το μπροστινό, με την κεφαλή να βρίσκεται 30 mm χαμηλότερα από πριν. Νέο όμως είναι και το υποπλαίσιο που είναι ελαφρύτερο κατά 1.500 γραμμάρια από το προηγούμενο.

Νέο είναι και το ψαλίδι, που χάνει την καμπύλη μορφή του προηγούμενου, με τη Yamaha να δηλώνει πως κατάφερε να το κάνει 2,3 ολόκληρα κιλά ελαφρύτερο από πριν!

Yamaha MT09 2021 Bikeitgr 00001

Το ΜΤ-09 έχασε όμως κι άλλο βάρος από τους τροχούς, με τις νέες 10μπρατσες ζάντες να είναι 700 γραμμάρια ελαφρύτερες από πριν, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό εφόσον μιλάμε για μη αναρτώμενο βάρος, με μεγάλη οφέλη στην ευελιξία.

Συνολικά το βάρος του MT-09 ανακοινώνεται στα 189 κιλά, 4 λιγότερα από το προηγούμενο μοντέλο.

Οι αναρτήσεις της KYB παραμένουν ως είχαν, με το πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι των 41 mm και το πίσω μονό αμορτισέρ με ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς, όμως οι ρυθμίσεις τους είναι εντελώς νέες.

Yamaha MT09 2021 Bikeitgr 00005

Τα φρένα παραμένουν επίσης ως είχαν, με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες και 2 δίσκους 298 mm, όμως συνοδεύονται από μια πιο αποτελεσματική ακτινική τρόμπα της Nissin.

Yamaha MT09 2021 Bikeitgr 00019

Μεγάλα νέα έχουμε στα ηλεκτρονικά, και στη νέα έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων 3,5 ιντσών. Το MT-09 απέκτησε αδρανειακή μονάδα IMU 6 αξόνων (το πρώτο Hyper-Naked μοντέλο της φίρμας που την αποκτά), βασισμένη σε αυτή του R1, αλλά στο… μισό μέγεθος και 40% ελαφρύτερη!

Κάπως έτσι το MT-09 του 2021 έρχεται με πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο που περιλαμβάνει Cornering ABS, Cornering Traction Control 3 επιπέδων, Wheelie-Control, Slide Control, Front Wheel lift Control, Brake Control, και ηλεκτρονικό Shifter που λειτουργεί τόσο στα ανεβάσματα όσο και στα κατεβάσματα.

Τα φώτα είναι full-LED, ενώ νέα είναι τα πάντα, από τα φωτιστικά σώματα μέχρι τα φλας.

Για την αναλυτική τεχνική ανάλυση της μοτοσυκλέτας από το ΒΙΚΕΙΤ, δείτε ΕΔΩ.

Προχωρημένη εμφάνιση

Yamaha MT09 2021 Bikeitgr 00027

Πιστεύουμε πως η Yamaha αντιμετωπίζει δυσκολία να δώσει «πρόσωπο» στην ΜΤ-09 από γεννησιμιού του μοντέλου, καθώς μέσα σε 7 χρόνια έχει αλλάξει 3 φορές εμφάνιση στη μοτοσυκλέτα. Η τελευταία εμφάνιση είναι προχωρημένη, μινιμαλιστική και θέλει χρόνο για να τη συνηθίσεις.

Η πρώτη διέθετε τον μεγαλύτερο προβολέα από τις τρεις, συμβατικό στο σχήμα του, η δεύτερη ήταν υπέρμετρα ακραία και διαστημική, αποξενώνοντας τους πιο συντηρητικούς αναβάτες -ε, μια στιγμή, υπάρχει συντηρητικός αναβάτης που να αγοράζει ΜΤ-09;- ενώ στον τελευταίο ανασχεδιασμό ο προβολέας διαθέτει ένα στρογγυλό φωτιστικό σώμα και 2 DRL λεπτές κάθετες λωρίδες να σχηματίζουν ένα «Υ». Μάλιστα η Yamaha δίνει ως έξτρα τη μικρή ζελατίνα που ολοκληρώνει την εμφάνιση, και χωρίς αυτή έχεις την αίσθηση πως κάτι λείπει στο μπροστινό μέρος. Όσο προχώραγε πάντως η εβδομάδα δοκιμής, τόσο συνήθιζα περισσότερο τη μάσκα, οπότε ίσως είναι απλώς θέμα χρόνου. Τέλος, η νέα μάσκα έχει χάσει το προτεταμένο προφίλ της προηγούμενης, και το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας έχει υποχωρήσει οπτικά προς τα μέσα.

Αφήνοντας τον προβολέα κατά μέρος, αν δεις το νέο μοντέλο δίπλα-δίπλα με το παλιότερο, είναι πασιφανές πως η Yamaha έχει αλλάξει σχεδόν… τα πάντα!

Μπορεί το νέο πλαίσιο να έχει τα λεπτότερα τοιχώματα του κόσμου, είναι όμως σαφώς πιο φαρδύ σε διαστάσεις από το παλιό -ιδίως στο κάτω μέρος του- και πιο απλό σε σχήμα, ενώ το νέο ψαλίδι έχει χάσει την ιδιαίτερα έντονη κυρτότητα του προηγούμενου.

Η βάση της πινακίδας ξαναγύρισε στην ουρά, όπως στο πρώτο μοντέλο, τα φλας έγιναν LED και μίκρυναν, άλλαξαν τα πλαστικά, το κοστούμι, τα φτερά, οι καθρέπτες, τα ρεζερβουάρ των υγρών, το ρεζερβουάρ καυσίμου, η σέλα, οι βάσεις των μαρσπιέ και τα προστατευτικά στις φτέρνες, οι αεραγωγοί στο ρεζερβουάρ… ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Η less is more φιλοσοφία της Yamaha είναι ολοφάνερη στο μίνιμαλ πακέτο πλαστικών, με την απουσία πλαϊνών καπακιών, την μικροσκοπική μάσκα, την απουσία παραδοσιακού τελικού εξάτμισης, κ.α. Πραγματικά σπαρτιάτικο design, ενώ αν θα αλλάζαμε κάτι θα ήταν μόνο η… κόρνα -ή έστω τη θέση της-, καθώς για το 2021 εξέχει πολύ στο μπροστινό μέρος.

Αποκάλυψη στον δρόμο

Yamaha MT09 2021 Bikeitgr 00037

Ανέκαθεν η MT-09 έπασχε σε 2 τομείς. Ο πρώτος ήταν το τίναγμα στο άνοιγμα του γκαζιού από τέρμα κλειστό, και ο δεύτερος ήταν στη γεωμετρία που είχε custom / power-cruiser χαρακτηριστικά, με το τιμόνι ψηλά και τη θέση οδήγησης μέσα. Ναι, η έκδοση SP βελτίωνε την συμπεριφορά στις στροφές, όμως και πάλι η γεωμετρία έβαζε τρικλοποδιές στην ευελιξία και την ακραία γρήγορη οδήγηση.

Την πρώτη μέρα που οδήγησα την ΜΤ-09 του 2021 ήμουν κακοδιάθετος και προκατειλημμένος. «Α καλά, πάλι αυτό το γκάζι θα έχουμε, με το απότομο τίναγμα στο άνοιγμα;» «Αμ η γεωμετρία και η θέση οδήγησης; Όταν βαριέσαι τις σούζες να μην μπορείς να αφοσιωθείς στην σπορ οδήγηση;»

Ε, την δεύτερη μέρα ήμουν κιόλας στον 7ο ουρανό! Όλα νέα. Όλα καλύτερα. Όλα ΠΟΛΥ καλύτερα!

Ναι, ακόμα και σήμερα το τιμόνι είναι λίγο πιο ψηλά από ότι θα το ήθελα, όμως η γεωμετρία είναι επιτέλους πραγματικά σπορ, και το νέο ψαλίδι, το νέο πλαίσιο και οι ελαφρύτερες ζάντες έχουν κάνει θαύματα στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, η οποία είναι άντε γεια σε σχέση με πριν, όσον αφορά σε ευελιξία, πληροφόρηση αλλά και σταθερότητα.

Η νέα ΜΤ-09 αλλάζει ταχύτητα πολύ πιο εύκολα από πριν, διατηρεί την τροχιά της με μεγαλύτερη σταθερότητα, επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες μέσα στην στροφή και πληροφορεί τον αναβάτη με μεγάλη ακρίβεια για το τι συμβαίνει στους τροχούς του.

Παράλληλα, η Yamaha έχει βελτιώσει δραματικά την απόκριση του γκαζιού, σχεδόν εξαφανίζοντας το τίναγμα από το τέρμα κλειστό. Είναι τόσο μεγάλη η βελτίωση που μπορούσα να κάνω σούζες ακριβείας ακόμα και με το Mode 1 στα Riding Modes, που έχει και την πιο απότομη απόκριση από τα 4!

Yamaha MT09 2021 Bikeitgr 00035

Ταυτόχρονα, οι 119 ίπποι στον στρόφαλο, και 104.75 στον τροχό όπως τους μετρήσαμε στο δυναμόμετρο του PowerHouse Engineering, συνεχίζουν να είναι όσο διασκεδαστικοί ήταν και στις προηγούμενες εκδόσεις, ενώ παρά τις πιο μακριές 2 πρώτες σχέσεις, η ΜΤ-09 σηκώνεται πάντα σούζα στην απότομη επιτάχυνση με 1η! Είχα πάντως την εντύπωση πως παρά την πάντα φρενήρη απόδοση, οι σούζες στο νέο μοντέλο είναι πιο ελεγχόμενες από το προηγούμενο, είτε λόγω των απλωμένων πρώτων σχέσεων, είτε λόγω βελτιωμένου ψεκασμού.

Στον δρόμο η ΜΤ-09 αποδεικνύεται και πάλι ως η πλέον αποτελεσματική αντικαταθλιπτική θεραπεία για όσους αναβάτες εξιτάρονται από… εξαγριωμένες μοτοσυκλέτες, και εδώ έχουμε μια από τις πλέον πολεμικές γυμνές μοτοσυκλέτες της Γης.

Ναι, συμφωνούμε, υπάρχουν Streetfighter μοντέλα με απόδοση 200+ αλόγων το σωτήριο έτος 2021, όμως η απόδοση της ΜΤ-09 συνεχίζει να συναρπάζει, καθώς είναι άμεση, ωμή και βίαιη, ενώ παράλληλα είναι και απολύτως χρησιμοποιήσιμη στον δρόμο από αναβάτη που γνωρίζει πώς να την αξιοποιήσει.

Χαρακτηριστικά, σε μια στροφή αναφοράς που δοκιμάζω όλες τις μοτοσυκλέτες δοκιμής, η ΜΤ-09 έστριβε με λίγα περισσότερα χιλιόμετρα από ότι άλλα Streetfighter 150+ ίππων, και με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά από εκείνα! Να δώσουμε τα εύσημα και στα πολύ καλά ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της Bridgestone που φορά η μοτοσυκλέτα.

Η τελική περιορίζεται με κόφτη στα 230-231 χλμ/ώρα, με τη μοτοσυκλέτα να είναι υποδειγματική σταθερή. Μην ξεχνάμε βέβαια πως εδώ έχουμε μια γυμνή μοτοσυκλέτα, οπότε έτσι κι αλλιώς το πόσο μπορείς να κρατήσει κανείς ανοιχτό το γκάζι μετά τα 160 χλμ/ώρα εξαρτάται από το σβέρκο του.

Σε άλλη φάση, έτυχε να ανεβαίνω στριφτερή ορεινή διαδρομή, και ανοίγοντας το γκάζι με πρώτη σε μια φουρκέτα ο πίσω τροχός γλίστρησε γλυκά, ενώ την ίδια στιγμή ο μπροστινός σηκωνόταν στον αέρα, με την ΜΤ-09 να στρίβει με drift και σούζα μαζί, και με τον έλεγχο να είναι τόσο ψηλός που όχι μόνο δεν τρόμαξα, αλλά ξέσπασα και σε γέλια!

Τα φρένα είναι άγκυρες, με τη νέα τρόμπα να δίνει ρέστα, και διακρίνονται για την εξαιρετική δύναμη και την ακριβέστατη αίσθηση τους. Όσο θέλεις, όταν το θέλεις… κι αν θέλεις, έχουν κι άλλο, ενώ δεν κουράζονται!

Yamaha MT09 2021 Bikeitgr 00051

Η ροπή που έρχεται χαμηλότερα έχει γεμίσει την καμπύλη ακόμα περισσότερο, και οι επιταχύνσεις είναι άκρως εθιστικές, είτε βγαίνεις από στροφή, είτε απλώς δοκιμάζοντας αν μπορείς να… κρατηθείς πάνω στη μοτοσυκλέτα αν ανοίξεις τέρμα το γκάζι στην ευθεία.

Προσοχή θέλουν οι σφιχτές αναρτήσεις στα σαμάρια και στις λακκούβες για να μην σας κοπανήσουν, όμως αυτό είναι ένα λογικό τίμημα της πολύ καλής σπορ συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας, και δεν μας πείραξε καθόλου. Επίσης θέλει λίγη συνήθεια στην πόλη η μικρή σχετικά ακτίνα στροφής, ενώ το shifter λειτουργεί θετικά, αλλά είναι αρκετά σκληρό στις αλλαγές.

Παρόλη την απουσία παραδοσιακού τελικού εξάτμισης, ο ήχος που βγαίνει από το καζανάκι είναι απολαυστικός, ένα μουγκρητό που ανεβάζει παλμούς, ευφραίνει καρδία και δίνει το στίγμα σου σε όλους τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, που κάνουν στην άκρη για να περάσεις.

Η θέση οδήγησης είναι άριστη, με πολύ καλούς μοχλούς στο τιμόνι για εξίσου καλό έλεγχο σε όλες τις καταστάσεις, και με μελετημένο ρεζερβουάρ κάτω από το οποίο στηρίζονται σωστά οι μηροί και τα γόνατα σου.

Η νέα TFT έγχρωμη οθόνη είναι μικρή σε μέγεθος (3,5 ίντσες) για να μην ενοχλεί αισθητικά στη γυμνή μοτοσυκλέτα, όμως έτσι είναι μικρές και δυσδιάκριτες οι ενδείξεις -παρόλα αυτά έχει μεγάλο όγκο πληροφορίας.

Πολύ καλός και εύκολος ο χειρισμός των οργάνων από τους διακόπτες, εύκολη και γρήγορη η απενεργοποίηση του Traction Control.

Η μέση κατανάλωση στο τεστ μας ήταν 6,2 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, κάτι που μεταφράζεται σε αυτονομία 225 χιλιομέτρων.

Αλλαγές ουσίας και συγκλονιστικό restart

Yamaha MT09 2021 Bikeitgr 00056

Η ΜΤ-09 ήταν από το ντεμπούτο της φοβερή και τρομερή, καλές αλλά συντηρητικές ήταν οι αλλαγές στην προηγουμένη έκδοση, όμως το 2021 η Yamaha έκανε τις αλλαγές που χρειαζόταν η μοτοσυκλέτα για ένα συγκλονιστικό restart!

Πολύ πιο δουλεμένη, με κράτημα που περνά σε άλλο επίπεδο, με γροθιά ροπής σε χαμηλές και μεσαίες στροφές, με IMU και προηγμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα με cornering χαρακτηριστικά, με πολύ πιο ελαφριά αίσθηση και ευελιξία που δεν συγκρίνεται με τα προηγούμενα μοντέλα, και με τιμή μόλις 9.890 ευρώ, η ΜΤ-09 του 2021 χαράζει νέο κεφάλαιο στον θρύλο της σκοτεινής πλευράς της Ιαπωνίας, συνεχίζοντας να διαθέτει τον πιο fun for money χαρακτήρα της αγοράς. 

Εξοπλισμός αναβάτη: Κράνος Airoh, φόρμα Macna, μπότες Forma, γάντια Five, από το Moto Market gr.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατασκευαστής Yamaha
Μοντέλο MT-09
Αντιπρόσωπος Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε.
Τιμή 9.890 Ευρώ
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 3Κ, Υ/Ψ, DOHC, 4 Β/Κ
Κυβισμός (cc) 890
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 78 x 62.1
Συμπίεση (:1)  11.5
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός TCI
Σύστημα εξαγωγής  3 σε  1
Λίπανση  Υγρό κάρτερ
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος
Μετάδοση 6 σχέσεων με αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Αλουμινένιο τύπου Deltabox
Κάστερ (°)  25
Ίχνος (mm) 108
Μεταξόνιο (mm) 1,43
Ύψος σέλας (mm) 825
Μήκος (mm) 2,09
Πλάτος (mm) 795
Ύψος (mm) 1,19
Απόσταση εδάφους (mm) 140
Βάρος (kg)   189 (υγρό)
Ρεζερβουάρ (lt)  14
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm, διαδρομή 130 mm. Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίων, απόσβεση επαναφοράς, απόσβεση συμπίεσης
Πίσω  Αμορτισέρ με μοχλικό, διαδρομή 122 mm. Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίου, απόσβεση επαναφοράς, απόσβεση συμπίεσης
   
Ελαστικά  
Μπροστά 120/70-ZR17 (58W)
Πίσω  180/55-ZR17 (73W)
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι 298 mm με ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων
Φρένα Δίσκος 245 mm με δαγκάνα ενός εμβόλου 
   
Εξοπλισμός  
  Οθόνη TFT 3.5 ιντσών, cornering traction control (TCS), cornering ABS, σύστημα ελέγχου ολίσθησης (SCS), σύστημα ελέγχου ανύψωσης μπροστινού τροχού (LIF), σύστημα ελέγχου πέδησης (BC), LED φώτα, quick shifter (QSS)
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  119 / 10,000
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  9.5 / 7,000
Ισχύς στον τροχό (hp) 104.75
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 19:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon