.
Κατηγορία IMR
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 14:20

Test - Mini Bikes IMR

 

Mini Bikes – αντίδοτο για τη κρίση!

 



Του Τάκη Λιναρά

Παιχνίδια για μικρούς αλλά και για μεγάλους!

Τα Μίνι μοτό, μπορούν να εξιτάρουν ένα πιτσιρικά, αλλά και ένα ώριμο αναβάτη με τις δυνατότητες τους σε μια πίστα κάρτ. Παράλληλα προσφέρουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν τα φυτώρια για πιτσιρικάδες άνω των 10 ετών, οι οποίοι θα αποκτήσουν την αγωνιστική εμπειρία με ασφάλεια μέσα στις πίστες.

Φυτώριο αναβατών

Η IMR Racing είναι μια Ισπανική εταιρεία που ειδικεύεται στα Mini Bikes, προσφέροντας μια πλήρη σειρά για χώμα (motocross), supermoto για πίστες ασφάλτινες κάρτ και Mini GP για πίστα κάρτ, αλλά και για μικρές πίστες ταχύτητας, όπως αυτή των Μεγάρων. Οι διαστάσεις τους είναι τέτοιες που μπορούν να βολέψουν ένα 12 χρόνο πιτσιρικά αλλά και ένα ενήλικα αναβάτη χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ η απόλαυση ευτυχία που παρέχουν κατά την οδήγηση είναι ανέλπιστα μεγαλύτερη του όγκου τους. Παράλληλα, το κόστος κτήσης και συντήρησης τους είναι πολύ χαμηλό.
Ήδη ένας Έλληνας έφηβος τρέχει με επιτυχία στο Ιταλικό πρωτάθλημα mini bikes, ο Νότης Παπαπαύλου και απ' ότι φαίνεται, η μέλλουσα αγωνιστική του καριέρα είναι πολλά υποσχόμενη.

Με κορυφαίο εξοπλισμό


Τα Mini Bikes της IMR Racing κινούνται με τετράχρονους κινητήρες 150 έως 160 κυβικών, μονοκύλινδρους με απόδοση 17 ίππων, έχουν κιβώτιο τεσσάρων εν σειρά ταχυτήτων, σαν των “παπιών”, το βάρος τους κυμαίνεται στα 65-68 κιλά (ανάλογα την έκδοση), με το μεταξόνιο να φτάνει στα 1.220 έως 1.230 χιλ. Το ψαλίδι που χρησιμοποιούν είναι αλουμινίου σε όλες τις εκδόσεις, ενώ το πλαίσιο της έκδοσης Mini GP 150 είναι επίσης αλουμινένιο. Τα φρένα αφορούν υδραυλικά δισκόφρενα, ένα για κάθε τροχό, ενώ οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Η διάμετρος των τροχών είναι 12 ιντσών εμπρός – πίσω, ενώ στην έκδοση cross, είναι 14 εμπρός – 12 πίσω, οι δε τροχοί είναι αλουμινένιοι. Το ύψος της σέλας φτάνει τα 70 έως 73 χιλ. (αναλόγως έκδοσης). Η μπροστινή ανάρτηση αφορά ανεστραμμένο σύστημα (USD) της Ιταλικής Marzocchi, τα δε τελικά των εξατμίσεων είναι αλουμινένια και τα ρεζερβουάρ καυσίμου πλαστικά.

Οδηγώντας στη πίστα


Τα μικρά τερατάκια με τη πρώτη ματιά δείχνουν σωστά σχεδιασμένα, αρκετά ποιοτικά, οι διαστάσεις τους βολεύουν αναβάτες από 1,40 έως 1,75 ύψος και αυτό είναι σημαντικότατο.
Παίρνουν εύκολα εμπρός με τη μανιβέλα, ο δε ήχος τους είναι αρκετά αγωνιστικός. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα Mini GP Bikes, οδηγήθηκαν σε αγωνιστικούς ρυθμούς, από… ενήλικες πιτσιρικάδες, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τις δυνατότητες και τις επιδόσεις τους. Είναι ευκολοδήγητα, στρίβουν με τα γόνατα κάτω, φρενάρουν, στρίβουν και αλλάζουν πορεία θυμίζοντας μοτοσυκλέτες μεγάλες αντίστοιχων κατηγοριών. Οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, το μικρό βάρος και οι καλές επιδόσεις, δίνουν ένα πολύ καλό σύνολο για νεοεκπαιδευόμενους νεαρούς, αλλά και για μεγαλύτερους που θέλουν ένα φθηνό και ευχάριστο χόμπι για τον ελεύθερο χρόνο τους.
Οι τρεις εκδόσεις (Cross, Supermoto και GP), δίνουν δυνατότητες επιλογής σε τρία διαφορετικά αθλήματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις κάθε ενός, οι δε επιδόσεις είναι αξιοσημείωτες, αφού π.χ. η έκδοση GP φθάνει τα 150 χλμ. τελικής!
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά πρωταθλήματα Mini GP διοργανώνονται στην Ιταλία και στην Ισπανία, με πολλές συμμέτοχες, ενώ το ίδιο οργανώνεται αυτή την περίοδο και από την TEAM 65 PRO GP, αντιπρόσωπο των IMR-Minibikes. Επίσης, θα υπάρξουν επιδείξεις minibikes σε διάφορες πίστες καρτ ανά την Ελλάδα.

Απολαυστικά!

Τα Mini GP με το χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης, δίνουν τη δυνατότητα σε οδηγούς άνω των 10 ετών να εξελιχθούν σε σύγχρονους οδηγούς αγώνων, ας μη ξεχνάμε ότι στην Ισπανία η ακαδημία οδήγησης, με τα Mini GP της IMR λειτούργησε ως φυτώριο αναβατών οι Hector Barbera, Sergio Gadea, Nico Terol κ.α.
Τέλος, η τιμή διάθεσης τους είναι από 1400 έως 1850 ευρώ, αναλόγως έκδοσης, και κρίνεται σίγουρα ως αρκετά προσιτή, ειδικά για την απόλαυση που προσφέρουν.

Ευχαριστούμε την εταιρία TEAM 65 PRO GP – Πλάτωνος 30, Ήλιον, τηλ. 6948300366, αποκλειστικός αντιπρόσωπος IMR- Racing για τη παραχώρηση των Mini Bikes.

Φυτώριο αναβατών


{gallery}tests/naked-sm/imr/{/AG)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon