Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 15:50

Αφιέρωμα – Suzuki GSX1300R Hayabusa (1999-2018)

Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής του 20ού αιώνα

Στα περίπου 125 χρόνια που οι μοτοσυκλέτες βρίσκονται ανάμεσά μας ως προϊόντα μαζικής παραγωγής, ένα σημείο αιχμής που ανέκαθεν ξεχώριζε στη συνείδηση κατασκευαστών και πελατών είναι η ταχύτητα.

Οι επιδόσεις της μοτοσυκλέτας είναι εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο για τον επίδοξο πελάτη και, διά του λόγου το αληθές, ήδη από το 1903 υπήρχε μια ανεπίσημη κατάταξη με τις ταχύτερες μοτοσυκλέτες του πλανήτη – το πρώτο εκείνο ρεκόρ είχε γράψει ο Αμερικανός Glenn Curtiss με έναν δικής του κατασκευής, αεροπορικής προέλευσης V2 που είχε πιάσει τότε 103 km/h.

Ήδη από το 1920 η παγκόσμια ομοσπονδία, FIM, διατηρεί επίσημο αρχείο ρεκόρ ταχύτητας, φωτογραφίζοντας μια επιδίωξη που ουδέποτε βγήκε από το μυαλό του μοτοσυκλετιστή: να καβαλά την πιο γρήγορη μοτοσυκλέτα.

Κάνουμε τώρα ένα άλμα δεκαετιών για να φτάσουμε στο 1999. Η Honda διαθέτει ήδη από το 1996 το CBR1100XX Blackbird που κατέχει τον τίτλο της ταχύτερης μοτοσυκλέτας παραγωγής με τελική 287.3 km/h, πρωτιά που προηγουμένως κατείχε η Kawasaki με το θρυλικό ZZR1100 (283 km/h).

Το πρώτο γεράκι

Η Suzuki μπήκε στο κόλπο της διεκδίκησης με το GSX1300R Hayabusa, μια μοτοσυκλέτα που παρουσιάστηκε το 1999 και, πριν καν μετρηθεί η τελική της, είχε προκαλέσει ντόρο τόσο με την εμφάνισή της, όσο και με τα νούμερα που μόστραρε στο χαρτί.

hayabusa gen 1

Οι 173 ονομαστικοί ίπποι ήταν ένα νούμερο που θα έκανε κεφάλια να γυρίσουν ακόμη και σήμερα, πόσο μάλλον σε μια εποχή που η τότε κορυφαία superbike, η πρώτη γενιά Yamaha YZF-R1, απέδιδε 150 ονομαστικά άλογα.

Το Hayabusa ξεχώριζε κατ’ αρχήν από την εμφάνισή του, χάρη στο καμπυλωτό σχήμα που εξυπηρετούσε τόσο την αεροδυναμική του συμπεριφορά, όσο και την πάγια ανάγκη του μάρκετινγκ για διαφορετικότητα - ονομασμένο από το Ιαπωνικό όνομα για το γεράκι peregrine που φημίζεται για την ταχύτητα εφόρμησής του που ξεπερνά τα 300 km/h.

1dxa9130 2

Στην πράξη το GSX1300R Hayabusa μετρήθηκε να ξεπερνά πραγματικά τα 300, παίρνοντας έτσι τον τίτλο της ταχύτερης μοτοσυκλέτας του κόσμου, προκαλώντας ωστόσο και τις ανάλογες αντιδράσεις.

Βρισκόμαστε στην εποχή που ο όρος politically correct έχει αρχίσει να μπαίνει στο λεξιλόγιό μας και κάτω από τέτοια προσχήματα οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ξαναφούντωσαν τη ρητορική πως οι μοτοσυκλέτες είναι επικίνδυνες και θα πρέπει να θεσπιστεί όριο 100 ίππων και άλλες περιοριστικές νομοθεσίες – ενώ το γεγονός ότι ένας 18χρονος με φρέσκο δίπλωμα οδήγησης μπορούσε (και ακόμη μπορεί) να πάει και να αγοράσει Ferrari και Lamborghini δεν φαινόταν, ούτε και φαίνεται ακόμη να τους απασχολεί και πολύ.

Η συμφωνία κυρίων

Υπό τον φόβο ενός πολέμου τελικής ταχύτητας και τις απειλούμενες περιοριστικές κυρώσεις της Ε.Ε., οι κατασκευαστές έφτασαν σε μια «συμφωνία κυρίων», βάσει της οποίας δε θα κυνηγούν πια την απόλυτη τελική και έκτοτε όλες οι μοτοσυκλέτες επιδόσεων δεν αναγράφουν ποτέ πάνω από 299 km/h στα κοντέρ τους, ενώ οι σχετικές επιδόσεις δεν επικοινωνούνται και δεν προβάλλονται – ακόμη κι αν ξεπερνούν αυτό το όριο ταχύτητας.

1999 GSX1300R UKad2 450

Μετά από αυτή τη συμφωνία, ακολούθησε η απάντηση της Kawasaki με το ZX-12R των 178 ίππων, ένα άλλο τετρακύλινδρο ανήμερο θηρίο που θεωρητικά απειλούσε την πρωτιά της Suzuki στον άτυπο τίτλο της ταχύτερης μοτοσυκλέτας παραγωγής, αλλά στην πράξη δεν το κατάφερε ποτέ. Κάπως έτσι η πρώτη γενιά των Hayabusa πέρασε στην ιστορία ως η ταχύτερη μοτοσυκλέτα του 20ού αιώνα.

Το Haybusa έμεινε στην παραγωγή με απειροελάχιστες αλλαγές ως και το 2007, παρόλα αυτά ο θρύλος παρέμεινε ζωντανός και πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που η Suzuki περίμενε τόσα χρόνια μέχρι να παρουσιάσει τη δεύτερη και τελευταία γενιά.

Περισσότερα κυβικά, περισσότερα άλογα

Η δεύτερη γενιά παρουσιάστηκε το 2008 με 1,340 cc και 194 ονομαστικούς ίππους, αλλά η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας δεν άλλαξε δραστικά, διατηρώντας τις ξεχωριστές καμπυλωτές γραμμές του.
Ο νέος κινητήρας προέκυψε από αύξηση της διαδρομής των εμβόλων κατά 2 χιλιοστά, υψηλότερη συμπίεση και τα σώματα ψεκασμού του GSX-R1000 με τις διπλές πεταλούδες (SDTV).

Η Suzuki προίκισε το νέο Hayabusa με ένα καινούργιο ανεστραμμένο πιρούνι Kayaba 43 mm και νέα ακτινικά φρένα της Tokico που υπόσχονταν να προσφέρουν τη δύναμη που έλειπε από τα μοντέλα της πρώτης γενιάς.

08 hayabusa white

Προφανώς υπό το πρίσμα των συμφωνηθέντων μεταξύ των εργοστασίων, το νέο μοντέλο δεν μετρήθηκε να βγάζει μεγαλύτερη τελική, παρότι με το επιπλέον γκάζι που είχε θα μπορούσε να πάει αρκετά πιο ψηλά.

Πάνω σε αυτό το μοντέλο η Suzuki παρουσίασε το B-King, το γυμνό Hayabusa με την εξίσου περίεργη εμφάνιση και κυρίως εκείνες τις τεράστιες εξατμίσεις που έβγαιναν από την ουρά και το έκαναν να μοιάζει με τη μοτοσυκλέτα του Batman. Ατυχώς για πολλούς, το B-King δεν μπήκε στην παραγωγή με το τούρμπο που φορούσε όταν είχε πρωτοπαρουσιαστεί ως πρωτότυπο, αλλά με απλό, ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Το τέλος

Η Suzuki αποφάσισε να βάλει τέλος σε αυτό το ξεχωριστό της μοντέλο φέτος, καθώς το Hayabusa βρέθηκε αντιμέτωπο με τις Euro 4. Οι Ιάπωνες προφανώς αποφάσισαν πως δεν έχει νόημα να προσπαθήσουν να το τιθασεύσουν σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές και μάλλον έχουν ένα δίκιο, καθώς στη σημερινή αγορά τα μοντέλα των 200 ίππων δίνουν και παίρνουν και ένα φιμωμένο Busa θα έδειχνε παλιό και αδύναμο απέναντι στον ανταγωνισμό της εποχής αυτής.

2019 Suzuki Hayabusa1

Η λογική λέει πως, αν είναι να αντικατασταθεί, αυτό θα γίνει από ένα εντελώς νέο μοντέλο, κάτι που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται, αν και υποστηρίζεται από δεκάδες φημολογίες που το εμπλέκουν με ο,τιδήποτε από κομπρέσορες ως τούρμπο.

2019 hayabusa gsx1300 r glass sparkle black

Η πραγματικότητα πάντως είναι πως ουδείς εκτός Suzuki έχει την παραμικρή ιδέα αν όντως θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση ή όχι, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως αν θέλει να κυνηγήσει ξανά τον τίτλο της ταχύτερης μοτοσυκλέτας παραγωγής θα έχει πολύ δύσκολο έργο.

Ο λόγος έχει ήδη δοθεί από την Kawasaki με το τρελό H2R της, το οποίο βλέπει 400 km/h στο κοντέρ και ουσιαστικά υποχρεώνει όποιον επιβουλεύεται τον τίτλο της να πρέπει υποχρεωτικά να καταφύγει σε κάποιας μορφής σύστημα εξαγκασμένης τροφοδοσίας (forced induction), βλέπε υπερσυμπίεση ή τούρμπο.

 

Φωτογραφίες

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 15:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube