.
Κατηγορία Kawasaki
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 11:36

Test - Kawasaki Kaze 115s

Όνομα και ιστορία

 




Του Τάκη Μανιάτη

Συνεργάστηκε η Τζο Λαδά

Η Kawasaki με το Kaze R έχει φτιάξει την δική της ιστορία στα παπιά. Το όνομα Kaze επανέρχεται σε μία νέα έκδοση προκειμένου να εισαχθεί δυναμικά στον κόσμο που ήδη γνωρίζει.

Επιθετική σχεδίαση


Βρήκαμε την ευκαιρία να “δανειστούμε” για λίγο το νέο παπί της Kawasaki, Kaze από το κατάστημα Παπανικολάκης, που το διέθετε προς δοκιμή. Λίγες μέρες πριν το πάρουμε για κανονική δοκιμή, μία πρώτη επαφή με το συγκεκριμένο παπί που έχει γίνει συνώνυμο της εμπορικής επιτυχίας πριν χρόνια, ήταν ότι έπρεπε. Το νέο Kaze παράγεται σε δύο εκδόσεις, με την R και S να διαχωρίζονται τόσο στους χρωματισμούς, αφού η απλή έκδοση παράγεται μόνο σε πράσινο, ενώ η S και σε κόκκινο και μαύρο, όσο και στους τροχούς. Ενώ το απλό χρησιμοποιεί ακτινωτούς τροχούς, το S “φοράει” χυτούς αλουμινένιους με πέντε διπλές ακτίνες. Τα επιθετικά του γραφικά δεν φαίνονται στον μαύρο χρωματισμό αφού εδώ, λευκά διακριτικά αυτοκόλλητα δίνουν έναν άγριο χαρακτήρα. Ο ματ χρωματισμός είναι ποιοτικός και η αεροδυναμική του σχεδίαση το κάνει να δείχνει επιθετικό. Το ίδιο επιθετικό είναι και το μπροστινό φτερό που θυμίζει ράμφος, ενώ η βάση που βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα της ποδιάς θα χρησιμεύσει για τοποθέτηση μικρής βαλίτσας. Το σχήμα του είναι αιχμηρό, με τον προβολέα και τα πλαστικά του τιμονιού να είναι όμορφα σμιλεμένα, ενώ τα μπροστινά φλας που βρίσκονται τοποθετημένα εκατέρωθεν στο άνω τμήμα της διαιρούμενης ποδιάς, είναι όμορφα.

Ιδανικό για δύο επιβαίνοντες


Η ποδιά του είναι στενή, γραμμωμένη, προστατεύει από αέρα αν έχεις τα πόδια σου ελαφρώς με κλίση προς τα μέσα. Η θέση οδήγησης ούτως ή άλλως σε τοποθετεί άνετα εκεί.
Η χαμηλή θέση βολεύει εύκολα δύο επιβαίνοντες ενώ η μακριά σέλα θα τους φιλοξενήσει δίχως πρόβλημα. Ακόμη και με δύο άτομα στη σέλα, διαπιστώνεις γρήγορα ότι η στιβαρότητα στο πλαίσιο σε αφήνει να κινηθείς σβέλτα χωρίς να νιώσεις ελαστικότητες, άλλωστε ποτέ τα Kawasaki δεν είχαν κάτι τέτοιο. Οι αναρτήσεις του είναι σφιχτά ρυθμισμένα με τα αμορτισέρ της Showa να παίρνουν και προφόρτιση ελατηρίου αν χρειαστεί. Ωστόσο, νιώθεις την σκληρότητα αν κινηθείς σε λακκούβες αλλά αποζημιώνεσαι αμέσως όταν ανέβουν τα χιλιόμετρα, από την ασφάλεια που το σύνολο προσφέρει.
Ο κινητήρας του λειτουργεί εξαιρετικά από τις χαμηλές στροφές και μπορεί να μετακινήσει δύο επιβαίνοντες με άνεση. Χαρακτηριστικά, δεν απαιτείται ανέβασμα στροφών και κράτημα του γκαζιού στο τέρμα για να πας στην δουλειά σου μιας και τα 115 κυβικά με τους 8,5 ανακοινώσιμους ίππους αρκούν για μία ήρεμη μετακίνηση. Το κιβώτιο είναι μαλακό, με τέσσερις σχέσεις, και εύκολο στην χρήση του. Έχεις πληροφόρηση από το ηλεκτρονικό καντράν για την προεπιλεγμένη σχέση ώστε να μην μπερδεύεσαι, αλλά και για όλα τα απαραίτητα όργανα, ταχύμετρο, βενζίνη και ενδεικτικές λυχνίες για φλας, νεκρά και μεγάλα φώτα. Και το βασικότερο, έχεις 4,4 λίτρα καυσίμου για να κινηθείς απροβλημάτιστα σε καθημερινές συνθήκες.

Νέες λύσεις


Το νέο Kawasaki Kaze 115 ήρθε με στόχο να χτυπήσει στα ίσα τον ανταγωνισμό. Γι’ αυτό χρησιμοποιεί νέες τεχνολογικές λύσεις, που συναντάμε στο Kawasaki Secondary Air Injection System (KSAI) και στο Kawasaki Automatic Compression Release (KACR), συστήματα που δίνουν καλύτερη λειτουργία και ευκολία στην εκκίνηση.
Με όμορφη παρουσία, πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, καλές επιδόσεις και θρυλικό όνομα, τα 1980 euro (100euro διαφορά από το απλό) που στοιχίζει το Kaze 115 S δικαιολογούν απόλυτα την φήμη του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κατασκευαστής Kawasaki
Μοντέλο Kaze 110i s
Αντιπρόσωπος ΤΕΟΜΟΤΟ
Τιμή (euro) 1.980euro
Εγγύηση 2 xρόνια
Κινητήρας
Τύπος Μονοκύλινδρος, τετράχρονος, αερόψυκτος, SOHC, 2 βαλβίδες
Κυβισμός (cc) 112
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 53 x 50.6
Συμπίεση (:1) 9,5
Τροφοδοσία Καρμπυρατέρ (KEIHIN PB18)
Σύστημα εξαγωγής Μία σε μία
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Εκκίνηση Μίζα/μανιβέλα
Συμπλέκτης αυτόματος φυγοκεντρικός
Μετάδοση 4 σχέσεις με επιστροφή
Πλαίσιο
Τύπος Κεντρική ραχοκοκκαλιά
Μήκος (mm) 1895
Πλάτος (mm) 700
Ύψος (mm) 1045
Μεταξόνιο (mm) 1.230
Γωνία κάστερ (˚) 26
Ίχνος (mm) 68
Ύψος σέλας (mm) Δ.Α.
Απόσταση εδάφους (mm) Δ.Α.
Βάρος (κ) 104
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (λτ) 4,4
Ανάρτηση
Μπροστά Τηλεσκοπικό πιρούνι
Πίσω Δύο αμορτισέρ
Φρένα
Μπροστά Δίσκος
Πίσω Ταμπούρο
Ελαστικά
Μπροστά 70/90-17
Πίσω 80/90-17
Εξοπλισμός
Αναλογικό ταχύμετρο, ολικό και μερικό χιλιομετρητή, στάθμη καυσίμου, ενδεικτικές λυχνίες για νεκρά, σχέσεις κιβωτίου, φώτα, φλας
Επιδόσεις
Ισχύς εργοστασίου (Kw/rpm) 8,5/8.000
Ροπή εργοστασίου (Nm/rpm) 8,13 /6500

Φωτογραφίες οδήγησης

Στατικές φωτογραφίες

Ευχαριστούμε το κατάστημα "Παπανικολάκης" για την παραχώρηση του Kaze για τις ανάγκες του τεστ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 12:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Test - Kawasaki Athlete 125 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon