.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 13:22

Test - iLark

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Το iLark είναι ένα ηλεκτρικό πατίνι με δυο μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα του ανταγωνισμού. Έχει 2 ρόδες μπροστά, για μεγαλύτερη ασφάλεια σε ολισθηρά οδοστρώματα, και έχει σέλα, για να διατηρεί τον αναβάτη άνετο ακόμα και σε μεγάλες βόλτες.

Αστική κινητικότητα, βιώσιμη κινητικότητα, μικροκινητικότητα, και πολλοί ακόμα νεότευκτοι ορισμοί έχουν φτιαχτεί ακριβώς για οχήματα νέου τύπου όπως είναι το iLark, οχήματα που βλέπουμε ολοένα και συχνότερα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της Αθήνας.

Σημειώστε πως το iLark δεν απαιτεί δίπλωμα οδήγησης για την κυκλοφορία του, απαιτεί όμως έκδοση πινακίδας κυκλοφορίας (ΑΜ για μοτοποδήλατα, από τροχαία) και ασφάλιση.

Σύντομο ιστορικό

test ilark by bikeitgr 00033

Το iLark κατασκευάζεται στην Κίνα από την εταιρεία Doohan, που ιδρύθηκε το 2014.

Το 2015 η Doohan έδωσε το παρών στο σαλόνι της EICMA, δείχνοντας τις προθέσεις της για διάθεση των προϊόντων της στην Ευρώπη.

Το iLark είναι το μικρότερο από τα 4 e-scooter της Doohan, δίπλα στα itank (παρεμφερές με Piaggio MP3, Yamaha Tricity, Qooder QV3, κ.α.), iTango και iDou, με τα τρία πρώτα να είναι τρίκυκλα, και το τελευταίο δίκυκλο.

Στην Ελλαδα το iLark εισάγεται από την Evomoto του Ομίλου Γκοργκόλη, και διατίθεται σε 4 χρωματισμούς -πράσινο, λευκό, μαύρο και κόκκινο.

Ιδιαίτερη σχεδίαση, μοναδικά χαρακτηριστικά

test ilark by bikeitgr 00009

Καταρχήν, το iLark είναι πολύ όμορφο και εξαιρετικά ποιοτικό. Καλή ποιότητα υλικών, άριστη συναρμογή, και αίσθηση στιβαρότητας.

Το βάρος του φτάνει τα 29 κιλά, οπότε είναι μεν ελαφρύ, αλλά όχι τόσο ώστε να το παίρνετε στα χέρια κάθε τρεις και λίγο.

Το iLark είναι αναδιπλούμενο με διαδικασία η οποία κρατά λίγα δευτερόλεπτα. Σε αυτήν ο αναβάτης κατεβάζει το παλουκόσελο, το ξεκλειδώνει και το πλαγιάζει στο πάτωμα, και κατόπιν ξεκλειδώνει και κατεβάζει τον σωλήνα του τιμονιού ο οποίος “ξαπλώνει” πάνω από το παλουκόσελο.

1 Edited

Στη διπλωμένη του μορφή μπορείτε εύκολα να το βάλετε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας.

test ilark by bikeitgr 00041

Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 48V και 15Ah του iLark είναι ιδιαίτερα ελαφριά στα 4,5 κιλά, βρίσκεται σε θήκη κάτω από το πάτωμα και αφαιρείται εύκολα και γρήγορα (θέλει κλειδί για να ξεκλειδώσετε τη θήκη) ώστε να τη φορτίσετε στο σπίτι, στο γραφείο ή οπουδήποτε αλλού υπάρχει πρίζα σούκο.

Η εταιρεία κάνει λόγο για αυτονομία 34 χλμ., όμως πρέπει να πούμε πως εμείς διανύσαμε 25 χιλιόμετρα τέρμα γκάζι κατά τη δοκιμή μας και η ένδειξη της στάθμης μπαταρίας είχε κατέβει ελάχιστα. Αν λοιπόν η στάθμη κατεβαίνει γραμμικά, τότε η αυτονομία προβλέπεται μεγαλύτερη από την ανακοινώσιμη. Μια πλήρης φόρτιση της μπαταρίας τώρα, απαιτεί 6 ώρες.

test ilark by bikeitgr 00038

Το iLark κυκλοφορεί με κινητήρα στο κέντρο του πίσω τροχού, ενώ η Evomoto εισάγει στην Ελλάδα την έκδοση με τον δυνατότερο κινητήρα των 2 εκδόσεων του πατινιού, με ονομαστική συνεχή ισχύ 300W (0,4 hp) και μέγιστη στιγμιαία ισχύ 470W (0,63 hp). Με τη βοήθεια του, το ηλεκτρικό πατίνι να πιάνει γρήγορα την τελική των 25 χλμ/ώρα. Ικανοποιητική ισχύς λοιπόν για αστικές μετακινήσεις σε δρόμους χαμηλών ταχυτήτων, σε ποδηλατόδρομους και στο πεζοδρόμιο, ενώ το iLark μπορεί να ανέβει και ανηφόρα που έχει έως και 13% κλίση!

test ilark by bikeitgr 00044

Οι 3 τροχοί του iLark είναι 8 ιντσών, ενώ το πατίνι έχει 3 δισκόφρενα παρακαλώ, έναν σε κάθε τροχό! Και οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς έχουμε και δυο αμορτισέρ στο ψαλίδι, για τον πίσω τροχό, που φροντίζουν να σας κρατούν άνετους στις λακκούβες.

test ilark by bikeitgr 00047

Η οθόνη οργάνων βρίσκεται στο τιμόνι, με έξυπνο design, δίχως να προεξέχει από αυτό, και σας παρέχει τις απαραίτητες ενδείξεις όπως ταχύμετρο, κατάσταση φόρτισης μπαταρίας, διανυθέντα χιλιόμετρα, κ.α.

test ilark by bikeitgr 00046

Το πατίνι έρχεται εφοδιασμένο με τον απαραίτητο εξοπλισμό που επιβάλλει ο Κ.Ο.Κ., όπως φρένα, φώτα LED εμπρός και πίσω, καθρέπτες, κόρνα και βάση πινακίδας κυκλοφορίας, ενώ δεν έχει φλας τα οποία όμως δεν είναι απαιτούμενα από τον κώδικα.

test ilark by bikeitgr 00042

Το iLark έχει και σταντ, το οποίο όμως δεν χρειάζεται πάντα, καθώς ακόμα κι αν ξεκαβαλήσετε εν κινήσει, το πατίνι θα σταματήσει πλαγιασμένο, δίχως όμως να πέσει!

Και για όσους φοβούνται την κίνηση στη βροχή με ένα ηλεκτρικό πατίνι, να πούμε πως το iLark έχει πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP54.

Οδηγώντας το iLark

ilark key 00002

Ο πωλητής της Evomoto μου παρέδωσε το κλειδί και τον αριθμό κυκλοφορίας τον οποίο είχαμε σε τσάντα, καθώς ήταν μακρύς λόγω τύπου -ΔΟΚ, για τη δοκιμή μας.

Σημειώστε πως η εκκίνηση του iLark γίνεται με keyless σύστημα, και το κλειδί αποτελείται από ένα μπρελόκ με 2 κουμπιά, ένα για να κλειδώνει το scooter, που δεν παίρνει μπροστά έτσι, και ένα για να το ανοίγει.

Βάζουμε λοιπόν το κλειδί στην τσέπη και την πινακίδα στην τσάντα, πιέζουμε άπαξ το κουμπί της “μίζας”, ανοίγουμε το γκάζι και ξεκινά η βόλτα μας.

Όπως και με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ο κινητήρας κόβει την παροχή ισχύος αν πιέσετε μια από τις 2 μανέτες των φρένων, οπότε αποφεύγουμε να φρενάρουμε μέσα στη στροφή.

test ilark by bikeitgr 00002

Η επιτάχυνση είναι σβέλτη, με το iLark να φτάνει γρήγορα και εντελώς αθόρυβα τα 25 χλμ/ώρα, που αποτελούν και την τελική του ταχύτητα.

Στην τελική ταχύτητα παρατηρείται ένας ελαφρύς κυματισμός στο τιμόνι, που όμως δεν εξελίσσεται σε κάτι ανησυχητικό και μάλλον οφείλεται στην ύπαρξη των μπροστινών τροχών.

test ilark by bikeitgr 00037

Η σέλα έχει ιδιαίτερο σχήμα, με κανάλι στη μέση για τον προστάτη, και προσφέρει ικανοποιητική άνεση, τουλάχιστον για τη σύντομη βόλτα που κάναμε εμείς.

test ilark by bikeitgr 00010

Στις στροφές τώρα, οι δυο τροχοί μπροστά λειτουργούν όπως στα γνωστά τρίκυκλα scooter, χαρίζοντας εμπιστοσύνη στον αναβάτη ακόμα κι αν στρίβει σε βρεγμένο οδόστρωμα, ενώ στις αριστερές στροφές αν το παρακάνετε θα βρει η βάση του σταντ. Εντάξει, το iLark δεν έχει φτιαχτεί για να πηγαίνει “γόνατα κάτω”, προσφέρει όμως σημαντικά μεγαλύτερη ασφάλεια σε πιθανό “χάσιμο” του μπροστινού, από τα συμβατικά δίκυκλα πατίνια. Αξίζει να σημειώσουμε και τα μεγάλα φτερά και στους 3 τροχούς, που θα κρατήσουν μακριά σας τα νερά και τις λάσπες.

Τα φρένα τώρα κάνουν εξαιρετική δουλειά, με αίσθηση και δύναμη, ενώ θα κάνετε και endo -μόνο όμως αν το θελήσετε, και μετακινήσετε το βάρος σας μπροστά.

Συνολικά η μετακίνηση με το iLark είναι αρκούντως διασκεδαστική, ενώ προσοχή θέλει η κίνηση στους δημόσιους δρόμους (επιτρέπεται μόνο όπου το όριο είναι 50 χλμ/ώρα και κάτω) λόγω των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που κινούνται πολύ πιο γρήγορα.

Τα αμορτισέρ πίσω κάνουν δουλειά, αν και όπως και να το κάνουμε μιλάμε για μικρές διαδρομές και εξίσου μικρούς τροχούς, οπότε καλό είναι να αποφεύγεται όσο μπορείτε τις λακκούβες.

test ilark by bikeitgr 00001

Στο κατέβασμα / ανέβασμα στα πεζοδρόμια πρέπει είτε να χρησιμοποιήσετε τις ράμπες, είτε να σταματήσετε και να σηκώσετε το iLark, ώστε να μη βρει κάτω.

Τι θα θέλαμε παραπάνω; Ίσως τη δυνατότητα αφαίρεσης της σέλας για οδήγηση και με όρθιο στιλ, κατά τα άλλα το iLark μας κάλυψε απόλυτα.

Και για όσους θέλουν να κουβαλούν μερικά μικροαντικείμενα πάνω στο iLark, η Evomoto διαθέτει και ένα καλαίσθητο τσαντάκι που εφαρμόζει στον άξονα του τιμονιού.

Η τιμή του iLark βρίσκεται στα 1.295 ευρώ.

test ilark by bikeitgr 00023

Εξοπλισμός αναβάτη: Μπουφάν Seventy Degrees SD-JR69, και κράνος YOHE 851 G09 από το Moto Pegasus.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
ΜΟΝΤΕΛΟ iLark
ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ Evomoto – Γκοργκόλης
ΤΙΜΗ 1.295 ΕΥΡΩ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΜΑΖΕΣ  
ΜΗΚΟΣ – ΠΛΑΤΟΣ – ΥΨΟΣ 1170 x 510 x 1080mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 820mm
ΜΕΤΑΤΡΟΧΙΟ 410mm
ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ / ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ  
ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ 470W
ΣΥΝΕΧΗΣ ΙΣΧΥΣ 300W
ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ 7,8Nm
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 25km/h
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ) 34km
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2,4KWh/100km
ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΒΑΣΗΣ (πλήρως φορτωμένο | από 0 km/hr) 13,00%
ΜΠΑΤΑΡΙΑ  
ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Ναι
ΤΥΠΟΣ Λιθίου
ΤΑΣΗ 48V
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 15Ah
ΒΑΡΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 29 kg
ΒΑΡΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ 4,5 kg
ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΡΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗ 100 kg
ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ 6 ώρες
ΚΥΚΛΟΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ 500
ΤΡΟΧΟΙ / ΖΑΝΤΕΣ / ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  
ΤΡΟΧΟΙ ΕΜΠΡΟΣΘΙΟΙ 60/80-8
ΤΡΟΧΟΣ ΟΠΙΣΘΙΟΣ 75/65-8
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ 2 x Δισκόφρενα 100mm
ΟΠΙΣΘΙΟ ΦΡΕΝΟ Δισκόφρενο 140mm
ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Σύστημα DWT
ΟΠΙΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ Διπλό αμορτισέρ 30mm
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 13:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Video Test Ride - iLark »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon