.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 11:18

Hydra. Η μοτοσυκλέτα που καίει υδρογόνο και φιλοδοξεί να είναι το μέλλον

Οι μοτοσυκλέτες που κινούνται με ρεύμα, όπως και τα αυτοκίνητα, κατακλύζουν με γρήγορους ρυθμούς την αγορά. Όμως πέρα από τα όποια προβλήματα επιδόσεων και αυτονομίας, τα οποία δείχνουν να οδεύουν σύντομα προς επίλυση, υπάρχει πάντα το πρόβλημα του περιβαλλοντικού αποτυπώματος το οποίο δεν είναι και τόσο καθαρό όσο φαίνεται, όσον αφορά την κατασκευή και  την απόρριψη των μπαταριών. 
Η εταιρεία με το ελληνικό όνομα Hydra, είναι τέκνο των Anton Brousseau, Andre Taylforth και Anton Guzhov, οι οποίοι γνωρίστηκαν εργαζόμενοι για την Kiska Design. Η φιλία που αναπτύχθηκε μεταξύ  τους κράτησε και μετά το πέρας της εργασίας τους στην εταιρεία αυτή. Έτσι ενώ εργάζονταν σε διάφορα projects που είχαν να κάνουν γενικότερα με τις μεταφορές, ταυτόχρονα καταπιάστηκαν και με την Hydra.
 
H ιδέα ξεκίνησε ως μία πλατφόρμα που καίει υδρογόνο και οι τρεις εμπνευστές της προσπάθησαν να την εξελίξουν. Η έμπνευση ήρθε βλέποντας τις εφαρμογές του υδρογόνου σε άλλα οχήματα, όπως τα  μικρά εξερευνητικά σκάφη που χρησιμοποιούνται στους ωκεανούς και κινούνται από κυψέλες υδρογόνου επιτυγχάνοντας μεγάλη αυτονομία. Βέβαια με τις μοτοσυκλέτες τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά αφού πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένες με πολλούς περιορισμούς ώστε να μπορούν να ομολογκαριστούν και να βγουν στην αγορά. Το αποτέλεσμα ενός έτους μελέτης ήρθε με μία μοτοσυκλέτα που δεν μοιάζει με τις άλλες και ο Taylforth την περιγράφει ως μία «τεράστια καμπύλη μάθησης» για  τους ίδιους, αφού εκτός από την εξέλιξή της καταπιάστηκαν με το 3D modeling,  το branding, την κινηματογράφηση του μοντέλου.
 could-the-hydrogen-powered-hydra-concept-be-the-future-of-motorcycles.jpg
Αν και δεν σχεδιάστηκε με σκοπό την ένταξή της στην παραγωγική διαδικασία, αποτελεί μια πρώτης τάξεως μελέτη για τη βιομηχανία των κυψελών υδρογόνου. Όπως είπε ο Taylforth «αν και δεν είχαμε πρόθεση να πάμε σε παραγωγή, μας πλησίασαν πολλοί κατασκευαστές που καταπιάνονται με το υδρογόνο και  έδειξαν ενδιαφέρον  γι’ αυτό που φτιάξαμε. Θα ήταν ένα όνειρο που θα γινόταν πραγματικότητα η παραγωγή της Hydra και πάντα είμαστε ανοιχτοί για κάτι τέτοιο. Αλλά από την άλλη καταλαβαίνουμε ότι θα χρειαζόμασταν μια πιο «πραγματική» πλατφόρμα που θα εστίαζε σε νομικούς περιορισμούς και εργονομικά ζητήματα για να μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο». 
 
Προς το παρών η Hydra αποτελεί ένα πρωτότυπο που επεκτείνει τα μοτοσυκλετιστικά σύνορα και δείχνει πως θα μπορούσαν να δείχνουν και να κινούνται οι μοτοσυκλέτες στο μέλλον. Και ο Taylforth καταλήγοντας λέει: «Πιστεύουμε ότι η εμφάνιση μίας μοτοσυκλέτας είναι μόνο η μισή ιστορία. Αυτό που κάνει τις μοτοσυκλέτες μοναδικές είναι πως εκπροσωπούν την μηχανική παρουσίαση της ελευθερίας. Πέρα από αυτό, για μας, η Hydra είναι ένα πείραμα που εξερευνά τις δυνατότητες του υδρογόνου στις μοτοσυκλέτες και ένα project με το οποίο περνάμε καλά». 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 18:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon