.
Κατηγορία CFMOTO
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 09:50

TEST - CF MOTO 650MT 2018

 

Debutante: H είσοδος στα μεγάλα σαλόνια!

Tου Κώστα Γαμβρούλη 
Φωτογραφίες - Βασίλης Κωστάκος 

Στους αριστοκρατικούς κύκλους της Γαλλίας -και όχι μόνο- η “debutante” ήταν η κοπέλα που είχε φτάσει σε ηλικία γάμου και ως εκ τούτου έκανε τις πρώτες της εμφανίσεις, ντυμένη και στολισμένη, στις εκδηλώσεις και στους χορούς της “καλής κοινωνίας”, προς αναζήτηση γαμπρών. Το 650MT της CF MOTO αποτελεί κάτι αντίστοιχο, είναι μια από τις μοτοσυκλέτες μιας νέας γκάμας, που σηματοδοτεί την είσοδο της εταιρείας στα μεγάλα σαλόνια της μοτοσυκλετιστικής αγοράς. Είναι ικανή να τραβήξει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον υποψήφιων μνηστήρων; Η απάντηση στην δοκιμή που ακολουθεί…

Η επίθεση του δράκου

Αυτή την στιγμή συντελείται μια μετάλλαξη στην κινεζική βιομηχανία. Δεκάδες -για να μην πούμε εκατοντάδες- κατασκευαστές, αναβαθμίζουν τις γραμμές παραγωγής τους και τον ποιοτικό τους έλεγχο και από την μαζική δημιουργία φθηνών προϊόντων, υιοθετούν ένα νέο μοντέλο παραγωγής, κλάσεις ανώτερο ποιοτικά σε σχέση με το παρελθόν, διατηρώντας σε κάθε περίπτωση μια πολύ ανταγωνιστική τιμή. Ο τομέας των ηλεκτρονικών αποτελεί την ρομφαία αυτής της τάσης και ακολουθούν και άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των μοτοσυκλετών φυσικά. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, πόσο μάλλον όταν ευρωπαίοι αλλά και ιάπωνες κατασκευαστές, έχουν εδώ και καιρό συνάψει συμφωνίες με κινεζικές εταιρείες για παραγωγή κινητήρων, εξαρτημάτων αλλά και ολόκληρων μοτοσυκλετών.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να μεταφερθεί και η τεχνογνωσία και οι Κινέζοι, ως άλλοι Ιάπωνες του παρελθόντος, μελετούν και εξετάζουν τα δεδομένα αυτά και τα αντιγράφουν. Αυτό που αλλάζει σε σχέση με το παρελθόν, είναι οι χρόνοι που απαιτούνται πλέον για τις εξελικτικές “ζυμώσεις”, η παγκοσμιοποίηση και ο τρόπος που μεταφέρονται πλέον οι πληροφορίες, αποτελούν τους καταλύτες που επιταχύνουν κατά πολύ τις διαδικασίες. Ας μην αμφιβάλει κανείς λοιπόν, η κινεζική βιομηχανία έχει αρχίσει την αντεπίθεση της και είναι τέτοιος ο όγκος και η δυναμική της, που θα αλλάξει σίγουρα τις ισορροπίες και τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμα είμαστε στην αρχή, ο δράκος τώρα έχει αρχίσει να ξυπνά!

Δια χειρός KISKA

H σχεδίαση του 650MT, είναι έργο του studio “ΚISKA”, γνωστού στους μοτοσυκλετιστικούς κύκλους, για την στενή του συνεργασία με την KTM και την “γωνιώδη”, “αιχμηρή” και αρκετές φορές αιρετική αισθητική άποψη του. Ευτυχώς το 650MT δεν μοιάζει με KTM και λέμε ευτυχώς, όχι γιατί τα KTM είναι άσχημα, αλλά γιατί το μοντέλο της CF MOTO, θα έπρεπε να είχε μια δική του, χαρακτηριστική ταυτότητα.

cf moto 650mt kinisi 3

Πράγμα που συμβαίνει, καθότι η μοτοσυκλέτα έχει μια έντονη σχεδιαστική προσωπικότητα που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο. Ναι, οι αιχμές και οι γωνίες KISKA είναι εδώ, η μοτοσυκλέτα έχει μια δυναμική εμφάνιση και οι γραμμές της δημιουργούν μια εντύπωση “ροής”, ακόμα και όταν αυτή είναι σταματημένη. Αν και στο σύνολο της η σχεδίαση είναι εντυπωσιακή, ένα σημείο που τραβά την προσοχή είναι η μάσκα με τον χαρακτηριστικό, full LED προβολέα. Αυτή είναι η πιο αναγνωρίσιμη όψη της μοτοσυκλέτας και το βράδυ, η διάταξη των φωτιστικών στοιχείων εντός του προβολέα, δεν αφήνει περιθώρια να το μπερδέψει κανείς με οτιδήποτε άλλο.

cf moto 650mt statika 7

Σε γενικές γραμμές λοιπόν, το 650MT κερδίζει σίγουρα το παιχνίδι των εντυπώσεων και είναι –αντικειμενικά- μια ξεχωριστή και σύγχρονη σχεδιαστική πρόταση. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, αφήνοντας στην υποκειμενική κρίση, τον βαθμό που θα αρέσει στον καθένα. Τις ημέρες που το είχαμε στη κατοχή μας πάντως, διαπιστώθηκε ότι έπεφτε πολύ “χάζι” στα φανάρια ή όπου παρκάραμε την μοτοσυκλέτα.

Street Adventure πρότυπα

Tο CF MOTO 650MT, ανήκει ξεκάθαρα στην κατηγορία των street adventure, στις μοτοσυκλέτες εκείνες δηλαδή που μπαίνουν “σφήνα” ανάμεσα στα street και στα On-Off, υιοθετώντας στοιχεία και από τα δύο. Τροχοί διαμέτρου 17 ιντσών, αναρτήσεις με λίγο πιο μεγάλες διαδρομές σε σχέση με ένα street, όρθια θέση οδήγησης. Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά του 650MT, δοσμένα σε ένα σύνολο που εμφανίζεται “μετρημένο” διαστασιακά, σε αντίθεση με τα On-Off αντίστοιχων κυβικών, που είναι κατά κανόνα πιο “πληθωρικά”.

cf moto 650mt statika 16

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η μοτοσυκλέτα είναι άβολη και “στριμώχνει” τους επιβαίνοντες πάνω της. Η σέλα είναι ενιαία και έχει εμφανές σκαλοπάτι που διαχωρίζει τα τμήματα οδηγού και συνεπιβάτη. Το ύψος του τμήματος του οδηγού, βρίσκεται στα 840 χλστ. απόσταση από το έδαφος, μια τιμή που δεν είναι ακραία αλλά ίσως ακούγεται αρκετή σε κάποιους αναβάτες. Το καλό είναι ότι η σέλα έχει στενό μπροστινό τμήμα και επιτρέπει την άνετη πρόσβαση των ποδιών στο έδαφος, σας το επιβεβαιώνω αυτό με ολόκληρα τα 177 εκατοστά του ύψους μου. Η σέλα είναι επενδεδυμένη με αντιολισθητικό υλικό το οποίο επιδρά θετικά και αρνητικά στην άνεση.

cf moto 650mt statika 17

Θετικά, γιατί λόγο της κλίσης προς τα μπροστά του αφρώδους, κρατά το σώμα σε μια συγκεκριμένη θέση χωρίς να καταλήγει μπροστά στο ρεζερβουάρ, αρνητικά, γιατί δεν επιτρέπει εύκολα την μετακίνηση της… έδρας, μπροστά και πίσω. Αν θες να αλλάξεις θέση, θα στηριχτείς στα μαρπιέ και θα ανασηκωθείς, δεν θα “τσουλήσεις” στην επιφάνεια της σέλας. Στα άκρα τώρα, το τιμόνι με τα πολύ ψηλά καβαλέτα, έρχεται πολύ βολικά και εντελώς φυσικά στα χέρια του οδηγού, ενώ τα μαρσπιέ, είναι ελαφρώς πιο ψηλά και λίγο πιο πίσω σε σχέση με ένα On-Off αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακραία η θέση τους.

Εργονομικά και άλλα

Οι διακόπτες, έχουν κλασική διάταξη και λειτουργούν μια χαρά. Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός χωρισμένος σε δύο τμήματα – οθόνες. Στα αριστερά το στροφόμετρο και το ταχύμετρο, στα δεξιά η ένδειξη επιλεγμένης ταχύτητας, χιλιομετρητής (ολικός ή μερικός κατ επιλογή), θερμοκρασία, στάθμη βενζίνης. Οι ενδείξεις είναι καλά ορατές ακόμα και με κόντρα φως ενώ υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης την αντίθεσης (contrast) σε έξι επίπεδα. Το βράδυ, ο πίνακας φωτίζεται με ένα ωραίο μπλε χρώμα.

cf moto 650mt statika 9

Υπάρχουν κάποιες ενδεικτικές λυχνίες αριστερά σε μια στήλη αλλά και περιμετρικά του στροφόμετρου, με τις τελευταίες να μην είναι πολύ ευδιάκριτες. Ένα άλλο σημείο που εντοπίστηκε θέμα, είναι στα κουμπιά του menu του πίνακα, τα οποία είναι σκληρά στο πάτημα τους και η χοντρή λαστιχένια επένδυση τους αλλά και τα γάντια του αναβάτη, καθιστούν δύσκολη την χρήση τους. Το 650ΜΤ φέρει μια μικρή σχετικά, αλλά ρυθμιζόμενη ως προς το ύψος της, ζελατίνα.

cf moto 650mt statika 10

Η σχεδίαση της μάλλον έγινε με γνώμονα την σύμπλευση και το ταίριασμα με τις γραμμές της μάσκας, ωστόσο κάνει την δουλειά της, εκτρέποντας, στην ψηλότερη της θέση, το κύριο ρεύμα του αέρα από τον οδηγό, αφήνοντας μόνο κάποιες ριπές στην κορυφή του κράνους. Σε ότι αφορά στο μηχανισμό ρύθμισης του ύψους, αυτός είναι πολύ απλός και δεν χρειάζεται εργαλεία, δύο βίδες μισής στροφής σφίγγουν αντίστοιχα δυο σκέλη στήριξης που κινούνται μέσα σε ράγες. Στην πράξη, η ζελατίνα στηριζόταν επαρκώς, όμως ο ένας από τους δύο σφιγκτήρες χαλάρωνε και ξέσφιγγε μετά από λίγο. Επίσης το όλο σύστημα, χωρίς να είναι προβληματικό, δεν ήταν και κορυφαίο ποιοτικά, αφήνοντας ερωτηματικά για την αντοχή του στο χρόνο. 

Το καλό πάντως είναι  ότι αυτό είναι και το μοναδικό σημείο, όπου επισημάνθηκε θεματάκι με την ποιότητα, όλη η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα είναι καλοφτιαγμένη, υλικά, βαφή, και συναρμογή, είναι σαφώς μέσα στα αποδεκτά πλαίσια. Για να μην το κουράζουμε, αυτό το στερεοτυπικό που είχαμε καλώς ή κακώς όλοι στο μυαλό μας., σχετικά με τα δίτροχα από την Κίνα, ήρθε ο καιρός να το αποβάλουμε μάλλον.

Κινητήρας, πλαίσιο και περιφερειακά

O κινητήρας του 650MT, είναι δικύλινδρος σε σειρά, υγρόψυκτος, με 2ΕΕΚ, 8 βαλβίδες και χωρητικότητα 649 κ.εκ. Αν σας θυμίζει κάτι, δεν έχετε άδικο (γκουχγουχkawasakiversysγκουχ), αν και καμία πλευρά δεν το επιβεβαιώνει. Πάντως ακόμα και η διάμετρος Χ διαδρομή είναι η ίδια στα 83 Χ 60 χλστ. H τροφοδοσία του κινητήρα γίνεται μέσω συστήματος ψεκασμού της Bosch, με σώματα διαμέτρου 36 χλστ. και μονούς εκχυτήρες, ενώ οι τιμές απόδοσης που ανακοινώνει επίσημα η CF MOTO, είναι 61 ίπποι στις 8.750 σ.α.λ. και 6,3 kg-m στις 7.000 σ.α.λ.

cf moto 650mt statika 3

Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας είναι ατσάλινο σωληνωτό  και η διάταξη του, θυμίζει αρκετά το μοντέλο που αναφέραμε πιο πάνω. Το μονό και ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου και την απόσβεση επαναφοράς αμορτισέρ, εδράζεται επίσης με παρόμοιο τρόπο (με του… γνωστού μοντέλου) στο πλάι της μοτοσυκλέτας, δένοντας απευθείας πάνω στο ψαλίδι. Συμπτώσεις; Μπορεί, πάντως δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό σε όλα αυτό και δεν αναφέρεται για κανέναν άλλο λόγο πέραν του ότι προκαλεί εντύπωση η ομοιότητα σε κάποια σημεία. Το USD πιρούνι διαμέτρου 43 χλστ. είναι κατασκευής, όπως και το αμορτισέρ άλλωστε, της κινεζικής εταιρείας Yuan και ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου.

cf moto 650mt statika 5

Στα φρένα, την κατάσταση έχει αναλάβει η ισπανική J.Juan, με διπίστονες δαγκάνες μπροστά που συνεργάζονται με δίσκους διαμέτρου 300 χλστ, ενώ πίσω έχει τοποθετηθεί μονοπίστονη δαγκάνα σε δίσκο διαμέτρου 240 χλστ. Αμφότερα τα φρένα ελέγχονται από δικάναλη μονάδα ABS, της Continental. Tα ελαστικά με τα οποία εξοπλίζεται το 650MT της CF MOTO, είναι τα αμιγώς ασφάλτινα Metzeler Roadtec Z8, σε διαστάσεις 120/70-17 και 160/60-17.

Ευχάριστο, διασκεδαστικό, ασφαλές

Το μοτέρ εκκινεί εύκολα και κρατά ένα σταθερότατο ρελαντί. Στο παίξιμο του γκαζιού οι στροφές ανεβαίνουν άμεσα και ο ήχος που παράγεται από το μονό τελικό που βρίσκεται στην καρίνα της μοτοσυκλέτας, είναι ήπιος, Euro 4 εποχής. Ο συμπλέκτης είναι μαλακός στην λειτουργία του και οι ταχύτητες κουμπώνουν εύκολα, θετικά και χωρίς μηχανικούς θορύβους στο κιβώτιο, με το λεβιέ τον ταχυτήτων να έχει λίγο μακρύτερες διαδρομές από τα συνήθη δεδομένα. Ο κινητήρας εμφανίζεται πολύ ροπάτος στις χαμηλές στροφές  επιτρέποντας την γρήγορη εναλλαγή σχέσεων, αφού η ελαστικότητα δεν του λείπει. Σε συνθήκες κίνησης με χαμηλή ταχύτητα και σταθερό γκάζι, εμφανίζονται κάποιες ανομοιομορφίες στην τροφοδοσία που εκδηλώνονται σαν μικρές διακυμάνσεις στην παροχή ισχύος. Δεν είναι κάτι σοβαρό και ούτε συνιστά πρόβλημα καθότι πολύ σύντομα ανακαλύπτει κανείς πόσο απολαυστικό είναι να ανοίγεις το γκάζι σε αυτό το μοτέρ!

cf moto 650mt kinisi 4

Πολύ “γεμάτο” το ανέβασμα των στροφών με γραμμική αλλά σε καμία περίπτωση αδιάφορη αύξηση της ισχύος και γενικά εξαιρετικές οι μεσαίες! Το 650MT το νοιώθεις ενιαίο,  “συμπαγές” αλλά και αρκετά ευκίνητο, κάτι που όταν συνδυάζεται με την “ζωηράδα” του μοτέρ, έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ ευχάριστο και πολύ διασκεδαστικό δίτροχο για την κίνηση στην πόλη. Το μπροστινό πληροφορεί πολύ ξεκάθαρα για το που βρίσκεται και τι πατάει ο μπροστινός τροχός και το τιμόνι είναι αρκετά γρήγορο ώστε να μπορεί κανείς να κατευθύνει σβέλτα την μοτοσυκλέτα μέσα στην κίνηση βρίσκοντας διόδους  στους αυτοκινητο-λαβύρινθους. Γενικά η λειτουργία των αναρτήσεων κλίνει περισσότερο προς το ενδοτικό, φιλτράροντας πολύ από το “κοπάνημα” των δρόμων πριν αυτό φτάσει τον αναβάτη. Κανένα παράπονο από τα φρένα, τα οποία και αίσθηση έχουν και αρκετή ισχύ, ενώ το ABS λειτουργεί όπως πρέπει για μια σύγχρονη μονάδα της εποχής μας.

cf moto 650mt kinisi 26

Αξίζει να αναφερθούν  επίσης και τα ελαστικά της Metzeler, των οποίων η απόδοση ήταν πολύ καλή, ταιριάζοντας άψογα με την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα. Σε πιο ανοικτό δρόμο, το 650MT συνεχίζει να εντυπωσιάζει θετικά. Aνοίγοντας το γκάζι, “φορτώνει” αδιάκοπα χιλιόμετρα, φθάνοντας πολύ εύκολα τα 180 και συνεχίζοντας άκοπα μέχρι τα 200 που είδαμε στο ταχύμετρο. Το μυστικό εδώ είναι να μην “κρατά” κανείς τις ταχύτητες ανεβάζοντας τέρμα τις στροφές  αλλά να αλλάζει στις 8.000 σ.α.λ. Η απόδοση από εκεί και πάνω γίνεται επίπεδη, ενώ αν επιμείνει και άλλο κανείς, πέφτει, οπότε δεν υπάρχει κανέναν λόγος για υπερ-στροφάρισμα. Μεταξύ των δύο χαρτογραφήσεων που φέρει το 650MT, Sport και Touring, δεν είδα καμία απολύτως διαφορά, η απόδοση ήταν απαράλλαχτη. 

cf moto 650mt kinisi 30

Οι τουριστικές δυνατότητες του μοντέλου, είναι σίγουρα μεγάλες, καθώς έχει την ισχύ ώστε να κρατά σταθερά υψηλές ταχύτητες και την άνεση και τους χώρους για να μεταφέρει δύο. Η κάλυψη από τον αέρα, όπως ειπώθηκε και σε προηγούμενο τομέα της δοκιμής, δεν είναι καθολική αλλά είναι καλή, δηλαδή δεν θα ζαλιστεί / κουραστεί κανείς μετά από μια ώρα στην εθνική. Η μέση κατανάλωση στην διάρκεια της δοκιμής ήταν 5,6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα και με δεδομένη την χωρητικότητα 18 λίτρων του ρεζερβουάρ, τα 300+ χιλιόμετρα αυτονομίας είναι μια πολύ καλή επίδοση για μοτοσυκλέτα της κατηγορίας.

cf moto 650mt kinisi 19

Σε δρόμους με στροφές, το 650MT τα καταφέρνει αρκετά καλά, όντας ικανό να προσφέρει διασκέδαση χωρίς να αισθάνεται κανείς ότι ρισκάρει. Εύκολο, άμεσα υπάκουο στις εντολές του αναβάτη και προβλέψιμο στις αντιδράσεις του, θα τα βγάλει πέρα τόσο με ανοικτά όσο και με κλειστά στροφιλίκια. Η απόδοση του μοτέρ με τις πολύ καλές (χαμηλο)μεσαίες και την ροπή, είναι ότι καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις, αφού το γκάζι είναι άμεσα διαθέσιμο στις εξόδους των στροφών, χωρίς κόπο. Αυτό που θέλει λίγο συνήθεια είναι το ότι η μοτοσυκλέτα “βουτάει” πολύ στα φρένα λόγο του ενδοτικού μπροστινού της αλλά αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια όλα τα On-Off και το μόνο που απαιτείται είναι μια μικρή προσαρμογή από πλευράς αναβάτη στην διαχείριση της πέδησης. Το όριο στην γρήγορη οδήγηση το θέτει το πίσω αμορτισέρ, που παρουσιάζει αδυναμία στην διαχείριση των δυνάμεων όταν η μοτοσυκλέτα περνά με κλίση πάνω από κακοτεχνίες στο οδόστρωμα. Μιλάμε όμως για καταστάσεις που ξεφεύγουν από τον προσανατολισμό και την φύση της μοτοσυκλέτα αυτής.

Το πρώτο μιας νέας εποχής

Το CF MOTO 650, είναι ο προάγγελος των εξελίξεων που συντελούνται αυτή την στιγμή στον παγκόσμιο μοτοσυκλετιστικό χάρτη. To πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις και το τι θα επιφέρει τελικά όλο αυτό σαν αποτέλεσμα. είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για ανάλυση και συζήτηση, το οποίο όμως δεν έχει θέση στο συμπέρασμα της δοκιμής ενός μοντέλου, όσο και αν το μοντέλο σχετίζεται άμεσα με όλα αυτά. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι με 6.190 ευρώ, στην τιμή δηλαδή που παίζουν μερικά scooter 300-400 κ.εκ.. αποκτά κανείς μοτοσυκλέτα 650 κ.εκ. και μάλιστα αρκετά καλή. Ήμουν ιδιαίτερα αυστηρός με το 650MT, για τους λόγους που φαντάζεστε όλοι και πέραν κάποιων μικρών “παιδικών ασθενειών” που διορθώνονται εύκολα, δεν διαπίστωσα κάτι άλλο, όσο και αν το έψαξα. Λίγο πάνω από τα 6.000 ευρώ λοιπόν, εν έτη 2018, 650 κ.εκ., λειτουργικά και ποιοτικά. Το λες και ευκαιρία αυτό!

Tεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κατασκευαστής CF MOTO 
Μοντέλο 650MT 
Αντιπρόσωπος TEOMOTO 
Τιμή 6.190
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας  
Τύπος 2κύλινδρος σε σειρά, 4χρονος, 8βάλβιδος, υγρόψυκτος
Κυβισμός (c.c.) 649
Συμπίεση (:1) 11.3
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 89  Χ 60
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής 2 σε 1 
Λίπανση Υγρό κάρτερ με αντλία λαδιού
Συμπλέκτης Υδραυλικός, μονόδρομος
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
Μετάδοση Αλυσίδα
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο, σωληνωτό 
Μεταξόνιο (mm) 1.415
Ύψος σέλας (mm) 840
Απόσταση εδάφους (mm) 170
Βάρος γεμάτο (kg) 218
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (lt) 18
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι, διάμετρος καλαμιών 43mm, διαδρομή 140mm, προφόρτιση ελατηρίου 
Πίσω Μονό αμορτισέρ, διαδρομη 145mm, προφόρτιση ελατηρίου, αποσβεση επαναφοράς 
Ελαστικά  
μπροστά 120/70-17''
Πίσω 160/60-17''
Φρένα  
Μπροστά Δίσκοι 300 mm / διπίστονες δαγκάνες J.Juan / ABS
Πίσω Δίσκος 24 0mm / δαγκάνα ενός εμβόλου J.Juan / ABS
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι / στροφές) 61 / 8.750
Ροπή εργοστασίου (χλγρμ / στροφές) 6,3 / 7.000

Φωτογραφίες Στατικές

Φωτογραφίες Kίνησης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 22:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Test - CF Moto 650MT 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon