.
Κατηγορία Harley - Davidson
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 17:01

TEST – Harley – Davidson Street Rod

 

Προσιτό, ισχυρό και με ξεχωριστό χαρακτήρα

 

Του Thierry Sarasyn
Απόδοση Μαριλένα Κολοκυθά 
Φωτογραφίες Harley - Davidson 

Η νέα Street Rod ανεβάζει στροφές πολύ γρήγορα , επιταχύνει σαν cafe-racer, είναι πολύ ευκίνητη και κοστίζει λίγο , πράγματα δηλαδή που δεν θα συνδέαμε ποτέ με μια Harley - Davidson. Μέχρι πρόσφατα βέβαια, γιατί όλα άλλαξαν μετά την πρώτη μας δοκιμή του μοντέλου, στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Καμία σχέση με τις άλλες

H Harley-Davidson κατάφερε να φτιάξει μια μοτοσυκλέτα που δεν έχει την τυπική αίσθηση που έχουμε συνηθίσει στα μοντέλα της. Η οδηγική συμπεριφορά της νέας Street Rod είναι εντυπωσιακή, και δεν θυμίζει τα κλασικά μοντέλο από το Milwaukee, η απόσταση από το έδαφος είναι μεγάλη και παραμένει εξαιρετικά ελαφριά. Αν συνδυάσεις τα παραπάνω με την παραδειγματική της σταθερότητα και τον παιχνιδιάρικο κινητήρα της, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να σε μαγέψει.

 Για την πόλη αλλά και για έξω από αυτήν

Η Harley-Davidson, έπειτα από ενδελεχή έρευνα της αγοράς, αποφάσισε ότι η νέα Street Rod θα πρέπει να είναι ικανή για χρήση μέσα στην πόλη. Καθώς η κυκλοφοριακή κίνηση αποτελεί όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα στις μεγαλουπόλεις, η Harley ήταν από τις λίγες εταιρείες που δεν διέθετε στη γκάμα της μια μοτοσυκλέτα ικανή για καθημερινή χρήση, και ειδικότερα, αρκετά ευέλικτη ώστε να τα βγάζει πέρα σε καταστάσεις έντονης κίνησης. Η νέα Street Rod λοιπόν είναι απολύτως ικανή για τέτοια χρήση, αλλά δεν στέκεται μόνο εκεί, είναι φτιαγμένη και για το εντελώς αντίθετο , το να μπορείς μαζί της να ξεφεύγεις κι εκτός των τειχών της πόλης και αυτό το χρωστά κυρίως στον κινητήρα της.

Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι καθ' όλη τη διάρκεια του τεστ δεν καταφέραμε να βρούμε μια άνετη θέση για το δεξί μας πόδι, κατά τ' άλλα η Street Rod μας εξέπληξε ευχάριστα. Περιμέναμε να είναι μια καλή μοτοσυκλέτα, αλλά όχι και τόσο. Με 68 ίππους, είναι είκοσι τοις εκατό δυνατότερη από την Street 750 (η οποία παραμένει η οικονομικότερη Harley – Davidosn της αγοράς). Η διαφορά τιμής όμως ανάμεσα στα δύο Street μοντέλα, είναι σίγουρα δικαιολογημένη.

Η νέα Street Rod διαθέτει πολλά έξτρα. Βελτιωμένο μπροστινό φρένο, κοντύτερη εξάτμιση, διαφορετική σέλα, φαρδύ τιμόνι (το οποίο μας εντυπωσίασε στην οδήγηση μέσα στην πόλη), USD πιρούνι 43 χλστ., νέα αμορτισέρ, διαιρούμενη σέλα, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, νέα μαρσπιέ και φυσικά περισσότερη δύναμη. Το τελευταίο μεταφράζεται επίσης και σε έναν χαρακτήρα που συναρπάζει και αυτό δεν οφείλεται τόσο στους 68 ίππους που διαθέτει, αλλά στον τρόπο με τον οποίο κατανέμεται η δύναμη, από τις 3.000 στροφές. Ανάμεσα στις 4.000 και 7.000 στροφές ο κινητήρας είναι στην καλύτερη περιοχή του και αυτό είναι το εύρος στροφών που θα οδηγείς συνήθως.

 Γεμάτη εκπλήξεις

Ανάμεσα στη Ρόντα και στη Μάλαγα, η διαδρομή που απλώνεται μέσα στα ισπανικά βουνά είναι ευρέως γνωστή στους τοπικούς μοτοσυκλετιστές ως “το σιρκουί των τριαντατεσσάρων χιλιομέτρων" και όχι άδικα. Το κομμάτι αυτό δεν επιλέχθηκε τυχαία από τους ανθρωπους της εταιρείας αποτελώντας ένα απαιτητικό πεδίο δοκιμής. Εκεί λοιππον, η νέα Street Rod μας έδειξε πόσο σβέλτη είναι και παρά τις μεγάλες κλίσεις, τα μαρσπιέ δεν άγγιξαν ποτέ την άσφαλτο. Καμία άλλη Harley δεν θα τα έβγαζε πέρα σε τέτοιο δρόμο, με τον άνετο και γρήγορο τρόπο που μπόρεσε η Street Rod.

Επιταχύνει γρήγορα, χωρίς να χρειάζεσαι Screaming Eagle εξατμίσεις και K & N φίλτρα που αποτελούν τις σύνηθεις βελτιώσεις για να βγάλουν άλλες Harley – Davidson περισσότερη δύναμη. Το στάνταρ πακέτο είναι υπέρ-αρκετό. Οκ, κανένας άλλος κατασκευαστής δεν θα τολμούσε να χαρακτηρίσει μια μοτοσυκλέτα 750 κ.εκ. με 68 ίππους ως “υψηλής απόδοσης” αλλά για τα δεδομένα της εταιρείας, είναι και η Street Rod δεν ντρέπεται για την καταγωγή της. Ίσα – ίσα που ο θυρεός της Harley – Davidson βρίσκεται παντού πάνω στη μοτοσυκλέτα. Η ζελατίνα παρέχει αναπάντεχα καλή προστασία, ακόμη και στην εθνική οδό, ενώ το γενικότερο φινίρισμα εντυπωσιάζει σε σχέση με την τιμή.

Καινοτομία σε προσιτή τιμή

Με τη νέα Street Rod, όχι μόνο αγοράζεις μια Harley-Davidson αλλά αγοράζεις μια μοτοσυκλέτα που άνετα μπορεί να αντικαταστήσει μοντέλα άλλων εταιρειών που κοστίζουν τα διπλάσια. Αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό σαν διαπίστωση. Είναι μεν 750 κ.εκ., αλλά προσφέρει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την Street 750. Εξακολουθεί, παρά την ελαφρώς υψηλότερη τιμή σε σχέση με αυτή να θεωρείται προσιτή οικονομικά, γεγονός που την καθιστά άκρως ενδιαφέρουσα για τους επίδοξους αγοραστές που θέλουν Harley – Davidson αλλά δεν διαθέτουν πολλά χρήματα. Πάμε στοίχημα ότι θα γίνει best – seller στην κατηγορία της;

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη στην χώρα μας στην τιμή των 8.990 ευρώ, σε μαύρο χρώμα (Vivid Black), με τις επιλογές σε "Οlive Gold" (Λαδί) και "Carcoal Denim" (Γκρι Ματ) να κοστίζουν 400 ευρώ περισσότερο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά



Κατασκευαστής Harley - Davidson 
Μοντέλο Street Road 
Αντιπρόσωπος Harley - Davidson Greece / Cyprus 
Τιμή από 8.990 ευρώ
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Δικύλινδρος V, τετράχρονος, υγρόψυκτος, 1ΕΕΚ, 4βάλβιδος
Χωρητικότητα (cc) 749
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 85X66
Συμπίεση (:1) 12
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Χωρητικότητα λαδιού (lt) 3,1
Εκκίνηση  Μίζα
Μετάδοση Ιμάντας 
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο σωληνωτό
Μήκος (mm) 2.130
Πλάτος-τιμόνι (mm) Δ.Α. 
Ύψος  (mm) Δ.Α. 
Μεταξόνιο (mm) 1.510
Γωνία κάστερ (°) Δ.Α. 
Ίχνος  (mm) 99
Ύψος σέλας (mm) 765
Απόσταση εδάφους  (mm) 205
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (lt) 13,1
Βάρος, άδειο (kg) 229
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεσταμμένο πιρούνι διαμέτρου 43 χλστ. 
Πίσω Δύο αμορτισέρ piggy back
   
Τροχοί / Ελαστικά  
Εμπρός 120/70-17"
Πίσω 160/60-17"
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι 300mm, διπίστονες δαγκάνες 
Πίσω Δίσκος 300mm, διπίστονη δαγκάνα 
   
Μέγιστη ιπποδύναμη (hp / rpm) 68/7.600
Μέγιστη ροπή (kg / rpm) 7.6/4.000

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 12:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon