simmoria listwn 5

Βίαιη συμμορία με δράση σε Αττική και Λαμία

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε μια βίαιη συμμορία ληστών, που διέπραττε ληστείες σε Αττική και Λαμία, ενώ μέσα στα άλλα βρέθηκαν στην κατοχή των μελών της και 3 κλεμμένες μοτοσυκλέτες.

Ακολουθούν δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχου Αστέριου Μαντζιώκα, του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Ταξίαρχου Μιχαήλ Τσάτση και του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, Αστυνόμου Β’ Σταύρου Κουτουλογένη, σχετικά με εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών σε περιοχές της Λαμίας και της Αττικής

Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.

Το αντικείμενο της σημερινής μας παρουσίασης, αφορά στα αποτελέσματα πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο της οποίας πετύχαμε να εξαρθρώσουμε εγκληματική ομάδα διάπραξης ληστειών, με πεδίο δράσης της, περιοχές της Λαμίας και της Αττικής.

Συγκεκριμένα καταφέραμε, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της επίμονης και ενδελεχούς προανακριτικής διαδικασίας, να ταυτοποιήσουμε τρία μέλη της σπείρας, να εξακριβώσουμε τους τόπους διαμονής τους και να προσδιορίσουμε την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Παρασκευής 08-03-2019, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν ένα μέλος της στη Λαμία και δύο μέλη της σε περιοχές της Αττικής.

Μέχρι στιγμής, έχουμε εξιχνιάσει τρεις ληστείες, μεταξύ των οποίων αυτής που διαπράχθηκε τον Μάρτιο του 2018, σε βάρος εργολάβου στη Λαμία, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα βίαιη συμπεριφορά, καθώς και αυτής που διαπράχθηκε σε βάρος υπαλλήλου ναυτιλιακής εταιρείας, πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Μαρούσι Αττικής, όπου ένας εκ των δραστών δεν δίστασε να πυροβολήσει στο όχημα που επέβαινε το θύμα και δεύτερος συνεργός του να αφαιρέσει τσάντα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Διενεργήσαμε νομότυπες έρευνες στις οικίες των τριών συλληφθέντων, σε επιχείρηση ενός εξ αυτών, αλλά και σε χώρο που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας ως «ορμητήριο», σε περιοχή της Αττικής, με αποτέλεσμα να κατασχέσουμε όπλα, οχήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες full face , φορητούς ασυρμάτους, κλεμμένες μοτοσικλέτες κ.α.

Θέλω με την ευκαιρία της σημερινής παρουσίασης, να τονίσω για ακόμη μία φορά ότι οι προσπάθειές μας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν αμείωτα με κύριο γνώμονα και κοινή συνισταμένη την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Εκτενέστερη ανάλυση της υπόθεσης, θα πραγματοποιηθεί ακολούθως από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ενώ ολοκληρώνοντας την δική μου τοποθέτηση θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις έρευνες, για τον επαγγελματισμό και υψηλό υπηρεσιακό ζήλο που επέδειξαν κατά τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Αστυνόμος Β’ Σταύρος Κουτουλογένης:

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας και από εμένα.

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ προκειμένου να σας παρουσιάσουμε μία σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, σχετικά με την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών, σε περιοχές της Λαμίας Φθιώτιδας και της Αττικής.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθησαν συνολικά τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 51, 41 και 51 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, διάπραξη ληστειών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα (κατοχή) και κατά περίπτωση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και άλλα αδικήματα.

Η αποδόμηση της ανωτέρω εγκληματικής ομάδας και η σύλληψη των μελών της, είναι αποτέλεσμα πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, καθώς και ευρείας κλίμακας συντονισμένης και ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (08-03-2019) το πρωί, στη Λαμία και σε περιοχές της Αττικής.

Αναλυτικότερα, μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους έρευνας, προέκυψε η μεθοδολογία δράσης των μελών της εγκληματικής σπείρας, η οποία χρονολογείται ότι συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2018.

Όπως προέκυψε, τα συλληφθέντα μέλη της, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται στη διάπραξη ληστειών, με πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις τις ακόλουθες:

 • βραδινές ώρες της 01-03-2018, σε περιοχή της Λαμίας, τρεις δράστες, φορώντας κουκούλες, αφαίρεσαν από ημεδαπό, με την χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιού, χρηματικό ποσό. Ακολούθως με κλειδιά που απέσπασαν από το θύμα τους, εισήλθαν εντός της οικίας του, όπου αφού ακινητοποίησαν την σύζυγό του, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν επιπλέον χρηματικό ποσό και διάφορα κοσμήματα,
 • πρωινές ώρες της 12-02-2018, σε περιοχή της Εκάλης Αττικής, δύο δράστες, φορώντας κουκούλες, αφαίρεσαν από ημεδαπή, έξωθεν της οικίας της, με την χρήση σωματικής βίας, την τσάντα της, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και
 • μεσημβρινές ώρες της 27-02-2019, στο Μαρούσι Αττικής, ημεδαπός που οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπίστωσε ότι ο δρόμος, σε συμβολή οδών της ανωτέρω περιοχής, ήταν κλειστός με κάδους απορριμμάτων και αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει προσωρινά το όχημά του. Ακολούθως ένας δράστης τον πλησίασε από την πλευρά του συνοδηγού και προσπάθησε να εισέλθει στο εσωτερικό πυροβολώντας το τζάμι του οχήματος, ενώ άμεσα δεύτερος δράστης τον πλησίασε από την πλευρά του οδηγού και αφαίρεσε από την κατοχή του τσάντα που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, αποτελούμενο από ευρώ και δολάρια Η.Π.Α.. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών συλληφθέντων, καθώς επίσης σε επιχείρηση που διατηρεί ένας εξ αυτών, αλλά και σε χώρο που εντοπίστηκε σε περιοχή της Αττικής, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριό» τους, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

 • (5) πιστόλια, εκ των οποίων το ένα αεροβόλο,
 • (71) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,
 • (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα,
 • (3) κλεμμένες μοτοσικλέτες, μεγάλου κυβισμού, εκ των οποίων οι δύο έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας,
 • (4) φορητοί ασύρματοι και κάμερα καταγραφής κινήσεων,
 • τμήμα αγαλματιδίου αρχαίας εποχής, το οποίο θα σταλεί για εκτίμηση στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων,
 • πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ,
 • πληθώρα κινητών τηλεφώνων,
 • διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και
 • κουκούλες τύπου full face.

Μέρος των ανωτέρω κατασχεθέντων, έχει σταλεί για εργαστηριακή εξέταση.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Σημειώνεται ότι δύο εκ των συλληφθέντων, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια και άλλα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.

Οι συντονισμένες και μεθοδικές δράσεις και επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Στο σημείο αυτό θα δώσω τον λόγο στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Ταξίαρχο Μιχαήλ Τσάτση, ο οποίος θα τοποθετηθεί για την εξειδικευμένη μεθοδολογία δράσης της σπείρας, ενώ θα απαντήσει και σε τυχόν ερωτήματά σας.

Μαζί μας είναι και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δημήτριος Σιόλος.

Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Ταξίαρχος Μιχαήλ Τσάτσης:

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας. Είναι αλήθεια ότι με την συγκεκριμένη εξάρθρωση, καταφέραμε να επιφέρουμε ένα καίριο πλήγμα σε οργανωμένες ομάδες διάπραξης ληστειών.

Η αποδόμηση της σπείρας και η σύλληψη των μελών της, αποτέλεσε πρωταρχική προτεραιότητα για την Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, τόσο στην περιοχή της Λαμίας, όσο και σε περιοχές της Αττικής.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, στο πρώτο στάδιο των ερευνών, είχε για εμάς μεγάλη σημασία να σκιαγραφήσουμε την μεθοδολογία δράσης των μελών της και να συγκεντρώσουμε με σχολαστικότητα τα στοιχεία που προέκυπταν από την εξέλιξη της μεθοδικής προανακριτικής διαδικασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας, κατά τις προπαρασκευαστικές τους ενέργειες, προέβαιναν, κατά περίπτωση, στην φυσική ή και «τεχνολογική» παρακολούθηση των υποψήφιων «στόχων» τους, με την χρήση συσκευών γεωεντοπισμού ( gps tracker ), τις οποίες είχαν προηγουμένως τοποθετήσει – αποκρύψει στα οχήματα των θυμάτων τους.

Επιπλέον, κατά τη διάπραξη των ληστειών ενεργούσαν με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους, ανά περίπτωση.

Ακολούθως, στα επόμενα στάδια, καταφέραμε να οργανώσουμε και να συντονίσουμε το επιχειρησιακό σκέλος για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο αυτό πετύχαμε, με την επιχείρηση που πραγματοποιήσαμε την περασμένη Παρασκευή, σε Λαμία και Αττική, να θέσουμε τέλος στην παράνομη δράση των μελών της εγκληματικής σπείρας, πριν προλάβουν να διαπράξουν και άλλες ληστείες σε βάρος συμπολιτών μας.

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Διοικητή και το προσωπικό του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για τη επίμονη έρευνα που διενήργησαν με μεθοδικότητα και την αίσια έκβαση της επιχείρησης, αλλά και να τονίσω ότι οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

simmoria-listwn-5.jpgsimmoria-listwn-1.jpgsimmoria-listwn-2.jpgsimmoria-listwn-4.jpgsimmoria-listwn-3.jpg

Ταξινομήσεις διμήνου 2019 - TOP-15 Παπιών

Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ των 2 πρώτων

Νέα κόσμου

meteo2

Meteo & Αnytime – Δείτε τον καιρό στο οδικό δίκτυο της χώρας

Μια νέα υπηρεσία για τα καιρικά φαινόμενα που θα συναντήσετε καθ’ οδόν

Volvo – Αυτόματη ακινητοποίηση σε περίπτωση απερίσκεπτης οδήγησης!

Ένα σύστημα ασφαλείας για τις ευπαθείς ομάδες

Jason Momoa: Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Harley-Davidson - Video

O Kal Drogo / Aquaman έχει μεγάλη τρέλα με τις μοτοσυκλέτες και φαίνεται

Triumph – Ετοιμάζεται για ηλεκτροκίνητη γκάμα

Κατοχύρωσε την ονομασία “Trident” και για e-χρήση

Bad Boys for Life - O Will Smith σε νέες περιπέτειες

Μαζί με τον Martin Lawrence σε μοτοσυκλέτα με sidecar και… πολυβόλο

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

IPONE προϊόντα περιποίησης μοτό στη Moto Petsas

Κιτ ομορφιάς για την καλή σου

Benelli TRK251: Ήρθε στην Ελλάδα, μάθαμε την τιμή του

Και ακούμε για πρώτη φορά τον ήχο του

Ducati Multistrada 950 - Για 2 ημέρες ακόμη με έκπτωση 1.700€!

Ισχύει μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2019

Λιπαντικό κινητήρα Ipone Red Bull Stroke 4 Racing

100% Συνθετικό για αγωνιστική χρήση

Καθαριστικό μοτοσυκλέτας Ipone Moto Wash

Κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες

Bridgestone Battlax AdventureCross Scrambler AX41S

Με έκπτωση έως 25% στην Wheelcity

Νέα αγώνων

csm imgpsh fullsize 181edb570c

H FIM ανακοινώνει ηλεκτρικό Παγκόσμιο Κύπελλο Enduro

Νέος θεσμός, ξεκινά από το καλοκαίρι του 2019

KTM Motorex Michelin Acerbis Team - Οι επιδόσεις της στο Άργος

Σταθερά δυνατή παρά τις αντιξοότητες

Tuareg Rallye 2019 – Ημέρες 3-4

Κέρδισε άλλες δύο θέσεις ο Doc

TEST - Vespa Elettrica 2019

Η νέα τάση της μόδας είναι... υψηλή

Νέα αγοράς Αναβάτη

hebo winter climate gantia

Γάντια Hebo Winter Climate

Softshell και παντός καιρού

Δερμάτινα μποτάκια Forma Swift Dry

Casual για κάθε μέρα

Ηλεκτρικό scooter NIU M+ σε προσιτή τιμή

Από την ελληνική αντιπροσωπεία MUVUS

Ελαφριά γάντια Fovos Neoprene

Ελαφριά γάντια για τα δύσκολα

Κάλτσες off road Forma FORX430

Ποιότητα και εκτός δρόμου

Νέο κράνος Caberg Drift Evo

Ανασχεδιασμένο και καλύτερο

KTM παιδικό Neck Brace GPX Carbon, σε προσφορά

Προστασία με υπογραφή

Μπουφάν Nordcode Metropolis II

Σε casual στιλ για την καθημερινότητά σας

Αδιάβροχο σετ Nordcap σε προσιτή τιμή

Στο κατάστημα της Wheelcity

Κράνος κλειστού τύπου Pilot Snake

Με εντυπωσιακά γραφικά

Μοναδικές παροχές για service Piaggio και Vespa στο Moto Petsas

Εγγυημένη φροντίδα, δίκυκλο αντικατάστασης και πολλά άλλα

Χειμερινά γάντια μοτοσυκλέτας στην Wheelcity

Ποικιλία για κάθε πορτοφόλι

Αγώνες

mx1 touratzidis

Π.Π. ΜΧ 2019, 2ος αγώνας, Άργος

Θρίαμβος Yamaha με Τουρατζίδη και Ανδρέου

AMA SX 2019, 11ος αγώνας, Indianapolis (ΗΠΑ)

Γέμισε το βάθρο ΚΤΜ, αμφίρροπη η μάχη του τίτλου

WorldSBK 2019, 2ος αγώνας, Buriram (Ταϊλάνδη)

Ο Rea βρήκε τον δάσκαλό του και αυτός λέγεται Bautista

Έντονος συναγωνισμός με τα νέα ελαστικά της Michelin στον αγώνα του Κατάρ

Ο εναρκτήριος αγώνας MotoGP 2019 όπως τον έζησε η Michelin