.
Κατηγορία Rally Dakar
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 10:30

Dakar, 40 χρόνια - Ιστορικές και σπάνιες στιγμές, σε 40 εκπληκτικά video!

 

Από το 1978, στο 2018... 

 

Ο φετινός αγώνας Dakar, θα είναι ο 40ος ενός θεσμού που ξεκίνησε σε ερασιτεχνική βάση το 1978, για να φτάσει λίγα χρόνια μετά να αποτελεί τον πιο διάσημο αγώνα Rally του κόσμου! Το Paris – Dakar, όπως ονομαζόταν για χρόνια, άλλαξε ήπειρο το 2009, μετονομάστηκε σε Dakar και συνεχίζει μέχρι και στις μέρες μας να προσφέρει μοναδικό θέαμα, γράφοντας κάθε χρονιά νέες ιστορίες.

Με την συμπλήρωση 40 χρόνων αγώνα λοιπόν, οι διοργανωτές συγκέντρωσαν σπάνιο υλικό και μοναδικά ντοκουμέντα τα οποία μας παρουσιάζουν σε μια σειρά 40 video. Ιστορικές μάχες, νίκες, ήττες, συγκίνηση, αγωνία, άτυχες στιγμές.

 Επιλέξαμε ένα αμιγώς μοτοσυκλετιστικό video που αφορά δύο αναβάτες – θρύλους, τον Cyril Neveu και τον Hubert Auriol. Το έτος είναι το 1987, ο Neveu οδηγά Honda και ο Auriol, Cagiva, αποτελώντας τους οδηγούς φαβορί για τη νίκη, αφού ο Neveu έχει τερματίσει τέσσερις φορές πρώτος σε Paris – Dakar και ο Auriol, έχει πάρει τη νίκη δύο φόρες σε προηγούμενες χρονιές.

Ο αγώνας του 1987 εξελίσσεται υπέρ του Auriol, ο οποίος είχε προηγηθεί σε τέσσερις ειδικές του αντιπάλου του και την τελευταία ημέρα είναι και πάλι πρώτος στην γενική κατάταξη, με τη νίκη, να διαγράφεται ρεαλιστικότατα μπροστά του.

Είκοσι μόλις χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό όμως, ο Auriol έχει μια άσχημη πτώση, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα και στους δύο αστραγάλους του! Με απίστευτο κουράγιο, ο Auriol ανεβαίνει και πάλι στην μοτοσυκλέτα του και τερματίζει τον αγώνα, έχοντας φυσικά χάσει την πρώτη θέση από τον Neveu.

Mετά από αυτό το περιστατικό ο Auriol δεν συμμετείχε άλλη χρονιά στον αγώνα με μοτοσυκλέτα, επέστρεψε πέντε χρόνια μετά, το 1992 στην κατηγορία των αυτοκινήτων και κέρδισε, αποτελώντας μαζί με έναν άλλο θρύλο, τον Stephen Petrhansel, τους μόνους οδηγούς που έχουν καταφέρει νίκες με μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο στο (Paris -) Dakar.

Παρακολουθείστε το συγκλονιστικό video, με τον τον Auriol στον τερματισμό, να παραδέχεται την ανωτερότητα του αντιπάλου του ενώ σφαδάζει από τους πόνους και να ανακοινώνει την απόσυρση του από την κατηγορία των μοτοσυκλετών.

Για να παρακολουθήσετε τα πρώτα πέντε video της σειράς αυτής (θα ακολουθήσουν άλλα 35!), επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Dakar.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 14:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon