.
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 11:57

Ducati - MotoE: Έτοιμες οι ηλεκτρικές αγωνιστικές του 2023

Στην νέα εποχή του περνάει το πρωτάθλημα ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών MotoE, που διεξάγεται στα «πλαίσια» του MotoGP, με την Ducati ως μονομάρκα για τις μοτοσυκλέτες.

Το πρωτάθλημα MotoGP πλησιάζει όλο και περισσότερο στην έναρξη του και, για μία ακόμη χρονιά, στα πλαίσια του θα διεξαχθεί και το πρωτάθλημα MotoE. Πρόκειται για αγώνες με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και η φετινή σεζόν, θα είναι η 4η της διοργάνωσης. Μόνο που τώρα, μιλάμε και για μία μεγάλη αλλαγή στο status quo της: Τις μοτοσυκλέτες θα παράσχει όχι η Energica, αλλά η Ducati.

Μάλιστα, την εμφάνιση της στα διεθνή μέσα έκανε και μία φωτογραφία, με τον δοκιμαστή της Ducati, Michele Pirro, μπροστά από τις αγωνιστικές Ducati V21L σε ένα από τα paddock της πίστας της Modena, στην Ιταλία. Οι μοτοσυκλέτες είναι συνολικά 24: Δύο κομμάτια σε κάθε ομάδα του πρωταθλήματος MotoE, συν 6 εφεδρικές.  

Πως θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα MotoE

Το φετινό πρωτάθλημα MotoE θα αποτελείται από 8 διπλούς αγώνες και δύο 3ήμερα δοκιμών. Δείτε τον παρακάτω πίνακα για το πρόγραμμα αναλυτικά.

Ημερομηνία Event Πίστα Χώρα
6-8 Μαρτίου Πρώτα επίσημα δοκιμαστικά Jerez Angel Nieto Ισπανία
3-5 Απριλίου Δεύτερα επίσημα δοκιμαστικά Barcelona - Catalunya Ισπανία
12-14 Μαΐου Διπλός αγώνας Le Mans Γαλλία
9-11 Ιουνίου Διπλός αγώνας Mugello Ιταλία
16-18 Ιουνίου Διπλός αγώνας Sachsenring Γερμανία
23-25 Ιουνίου Διπλός αγώνας TT Assen Ολλανδία
4-6 Αυγούστου Διπλός αγώνας Silverstone Αγγλία
18-20 Αυγούστου Διπλός αγώνας Red Bull Ring Spielberg Αυστρία
1-3 Σεπτεμβρίου Διπλός αγώνας Barcelona - Catalunya Ισπανία
8-10 Σεπτεμβρίου Διπλός αγώνας Misano  Ιταλία-Άγιος Μαρίνος
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 12:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon