.
Κατηγορία Indoor Enduro
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 10:54

Παγκ. Π. Super Enduro, 3ος γύρος, Ισπανία

 

Πρωταθλητής ο Blazusiak

 


Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: Edmunds J.

Μετά από μία μεγάλη παύση περίπου δύο μηνών πραγματοποιήθηκε στην Barcelona ο τελικός του φετινού πρωταθλήματος Super Enduro. Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό 9.000 θεατών, ο Taddy Blazusiak όπως ήταν αναμενόμενο στέφθηκε πρωταθλητής. Κέρδισε τους δύο από τους τρεις τελικούς της βραδιάς και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μία άκρως επιτυχημένη σαιζόν.
Πρωταθλητής του AMA Endurocross 2011 αήττητος, νικητής του Erzberg Rodeo 2011 και χρυσό μετάλλιο στα X-Games!
Πραγματικά ο Blazusiak αυτή την στιγμή είναι άπιαστος σε οποιαδήποτε μορφή extreme enduro αγώνα!
Αφιέρωσε αυτό τον τίτλο του στον άδικα χαμένο πολυπρωταθλητή Mika Ahola…

Χωρίς άγχος


Ο Blazusiak έφτασε στην Barcelona με προβάδισμα 39 βαθμών. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν μία νίκη στον πρώτο τελικό της βραδιάς για να εξασφαλίσει τον τίτλο! Οπότε έχοντας ήδη το απόλυτο σερί νικών στους έξι τελικούς των προηγούμενων δύο αγώνων, ένιωθε αρκετά σίγουρος ότι θα τα κατάφερνε.
Έτσι λοιπόν στον πρώτο τελικό έκανε την καλύτερη εκκίνηση και ενώ βρισκόταν μπροστά, ο αγώνας διακόπηκε εξαιτίας μιας πτώσης ενός αναβάτη. Κανένα πρόβλημα όμως για τον Blazusiak, ο οποίος και στην δεύτερη εκκίνηση έκανε τα μαγικά του και χωρίς πρόβλημα πήρε τη νίκη και το πρωτάθλημα!
Στον δεύτερο τελικό της βραδιάς η σειρά εκκίνησης αντιστρέφεται, με αποτέλεσμα να μην ξεκινάει από μπροστά. Χρειάστηκε να περάσει πολλούς αναβάτες, αλλά δεν μπόρεσε να τεθεί επικεφαλής όπως μας είχε συνηθίσει. Τερμάτισε τελικά τρίτος, χάνοντας για πρώτη φορά φέτος!
Στον τρίτο και τελευταίο τελικό όμως επανήλθε μπροστά και χωρίς προβλήματα πήρε την καρό σημαία.

Ανερχόμενο αστέρι ο Walker

Ο Βρετανός Chris Walker (KTM) είναι το νέο ταλέντο στους αγώνες αυτού του είδους. Με αξιοπρόσεκτες εμφανίσεις κατάφερε να διασφαλίσει τελικά την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, μπροστά από τον «παγκόσμιο» Joakim Ljunggren (Husaberg). Στον αγώνα της Ισπανίας τερμάτισε τρίτος overall, αφού την δεύτερη θέση πήρε ο ανεβασμένος Alex Salvini (Husqvarna).  
Ο επίσης «παγκόσμιος» Cristobal Guerrero (KTM), ξεκίνησε δυνατά στους τελικούς αλλά η κούραση στα χέρια τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό και να μείνει τελικά πιο πίσω, τερματίζοντας πέμπτος στο πρωτάθλημα.

Αποτελέσματα - Βαθμολογία

{arttinytable}

 

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon