.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 17:56

AMA SX 2021, 3ος αγώνας, Houston (ΗΠΑ)

Συναρπαστικές μάχες και επιστροφή στην κορυφή για τον Cooper Webb στα 450 και τον Colt Nichols στα 250.

Ο τρίτος συνεχόμενος αγώνας σε διάστημα μιας εβδομάδας στο Houston NRG Stadium, ενώπιον περίπου 9,000 θεατών ελέω των μέτρων για τον covid-19, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου αναδεικνύοντας νέους νικητές και στις δύο βασικές κατηγορίες.

450SX

Ο πρωταθλητής του 2019 και δευτεραθλητής του 2020, Cooper Webb (KTM), πήρε την πρώτη του φετινή νίκη μετά από ένα χλιαρό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Η τρίτη μάχη του Χιούστον αποδείχθηκε σημαδιακή για τον Webb, καθώς παρέα με τον Ken Roczen (Honda) μας χάρισαν ένα φινάλε στον μεγάλο τελικό αντάξιο των ονομάτων τους.

Ο Roczen είχε αναλάβει να οδηγήσει τον αγώνα από την πρώτη στροφή (Holeshot) και κρατούσε άνετα την πρωτοπορία ως και τον τελευταίο γύρο. Κάπου εκεί το δυνατό ντεμαράζ του Webb εκμηδένισε τη μεταξύ τους απόσταση και λίγο πριν την καρό σημαία ο Αμερικανός κατάφερε να χωθεί στην εσωτερική του Γερμανού σε μια κλειστή στροφή 180 μοιρών, κράτησε τη γραμμή του και πήρε τη 12η προσωπική νίκη και 50ή για την ΚΤΜ στο Παγκόσμιο SX.

Η τρίτη θέση πήγε στον Adam Cianciarulo (Kawasaki), ενώ με τη δεύτερη θέση του ο Roczen ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με τους Webb και Justin Barcia (Gas Gas) να ισοβαθμούν μόλις έναν βαθμό πιο πίσω.

250SX Ανατολική Περιφέρεια

Η κατηγορία των 250 κυβικών άρχισε δύσκολα για δύο από τους αναβάτες που θεωρούνται ως δυνατά φαβορί για τον τίτλο. Οι Austin Forkner (Kawasaki) και RJ Hampshire (Husqvarna) έμειναν εκτός αγώνα λόγω τραυματισμών που αποκόμισαν στις κατατακτήριες δοκιμές ο πρώτος και στα ελεύθερα δοκιμαστικά ο δεύτερος.

Έτσι ο μεγάλος τελικός της κατηγορίας κυριαρχήθηκε από τις δύο Yamaha των Christian Craig και Colt Nichols. Ο πρώτος οδήγησε τον αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του, όμως τρία λεπτά πριν το τέλος ο Nichols τον πέρασε. Στη μάχη που ακολούθησε ο Craig ξαναπέρασε πρώτος, όμως ο ομόσταυλός του ανταπάντησε και πήρε τη νίκη – η πρώτη του μετά από δύο χρόνια.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Jett Lawrence (Honda).

Στην κατάταξη η πρώτη τριάδα είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που τερμάτισε στον σημερινό αγώνα, με τους Nichols και Craig ισόβαθμους και τον Lawrence έξι βαθμούς πιο πίσω.

Τώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AMA Supercross μεταφέρεται στην Ιντιανάπολη για μια τριάδα αγώνων την εβδομάδα από 30 Ιανουαρίου ως 6 Φεβρουαρίου 2021.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία AMA SX 2021

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 10:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon