Superbike

sbk bautista

9x9 κι άντε πιάστε τον!

Επιστροφή στη δράση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes, με τον τρίτο αγώνα στην Ισπανική πίστα της Aragon, όπου παραδόξως ποτέ δεν είχε κερδίσει εκεί Ισπανός αναβάτης σε αγώνα WorldSBK. Ίσως αυτός να είναι ένας λόγος που η προσέλευση του κοινού σημείωσε αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών στη συγκεκριμένη πίστα.

Όσον αφορά στον νικητή του αγώνα και δη την εθνικότητά του, αυτό έμελλε να αλλάξει, ωστόσο, με την άφιξη του Alvaro Bautista και της απίθανης Ducati Paginale V4 R, δηλαδή του συνδυασμού που έχει διαλύσει φέτος τον ανταγωνισμό στα εξ ων συνετέθη και έχει κάνει όλους τους υπόλοιπους να μοιάζουν λες και τρέχουν με 600άρια εναντίον του.

O Bautista κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του από τις πρώτες δοκιμές, δείχνοντας σε όλους πως ξανά αυτός είναι ο αναβάτης που θα θέσει τους κανόνες στην Aragon. Η εκτυφλωτική του φόρμα συνεχίστηκε και στη διαδικασία της Superpole, όπου ο Ισπανός έγραψε ένα νέο ρεκόρ πίστας και άφησε πίσω του τον πιο κοντινό αναβάτη, Sandro Cortese (Yamaha) για σχεδόν 4 δέκατα του δευτερολέπτου, και ενώ ο πρωταθλητής Jonathan Rea (Kawasaki) έμενε 10ος με απόσταση 1 δευτερολέπτου από τον πρωτοπόρο.

Στον πρώτο αγώνα του διημέρου, ο Bautista έφυγε πρώτος και απλά βάλθηκε να ανοίγει και να ανοίγει τη διαφορά του ως το τέλος. Στη διάρκεια του αγώνα σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας και απλά εξαφανίστηκε από τους ανταγωνιστές του που δεν τον ξαναείδαν μέχρι το βάθρο, κερδίζοντας με 15 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο!

sbk rea davies

Πίσω του ωστόσο υπήρχε ανταγωνισμός και δράμα. Οι (άλλοι) πρωταγωνιστές του πρώτου αυτού σκέλους ήρθαν από πίσω, καθώς οι Rea και Chaz Davies (Ducati) ανέβηκαν γρήγορα θέσεις για να εμπλακούν στη μάχη του βάθρου.

Αφού καθάρισαν με τους υπόλοιπους, έδωσαν μια δυνατή μονομαχία, η οποία έλαβε άχαρο τέλος όταν ο Eugene Laverty (Ducati) στην προσπάθειά του να περάσει τον Davies τον ακούμπησε και έπεσε, βγάζοντας τον εκτός γραμμής, αλλά και στερώντας του τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση από τον Rea. Ευτυχώς ο Davies κατάφερε να προλάβει το τρίτο σκαλί του βάθρου, για να πάρει το πρώτο φετινό αποτέλεσμα που δε θα θέλει να ξεχάσει.

Το σκηνικό γνώριμο: ο Bautista εξαφανίζεται αμέσως μετά την εκκίνηση και αρχίζει να χάνεται στον ορίζοντα, ενώ πίσω του μόλις ξεκινά το δράμα.

Αρχικά μια σύγκρουση ανάμεσα στους Michael Ruben Rinaldi (Ducati) και Michael van der Mark (Yamaha) βγάζει τον πρώτο εκτός μάχης και στέλνει τον δεύτερο πολύ πίσω – τελικά τερμάτισε 15ος.

sbk bautista 1

Το βάθρο έγινε τρόπαιο μιας μάχης στην οποία κατά διαστήματα ενεπλάκησαν διάφοροι αναβάτες, μεταξύ αυτών οι Rea, Davies, Cortese και Alex Lowes (Yamaha), με τελικό κερδισμένο για το δεύτερο σκαλί του βάθρου τον πρωταθλητή με την Kawasaki του.

Τρίτος στο σύντομο sprint των 10 γύρων τερμάτισε ο Lowes.

Ο Κυριακάτικος αγώνας του WorldSBK έφερε για μια φορά ακόμη τον Bautista σε μια ιδανική εκκίνηση, έστριψε πρώτος και (ξανά) βάλθηκε να εξαφανιστεί.

Για τον Ισπανό φαίνεται πως δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, ανοίγοντας με το καλημέρα μια διαφορά και αφήνοντας τους υπόλοιπους πίσω του να “σκοτωθούν” για μια από τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου.

Η μάχη, όπως πλέον μάλλον πρέπει να συνηθίζουμε για φέτος, εξελίχθηκε σε μια μονομαχία μεταξύ των αναβατών που τα τελευταία χρόνια μάχονταν διαρκώς για τις θέσεις 1-2, δηλαδή τους κ.κ. Rea και Davies.

sbk race 1

Αρχικά ο Davies φάνηκε να έχει το πάνω χέρι, καθώς πήρε τη δεύτερη θέση από τον Rea και τον άφησε να ανησυχεί για τους επερχόμενους αναβάτες, ωστόσο ο Άγγλος δεν άργησε να καθαρίσει με τους υπολοίπους και κατεδίωξε τον Davies για τη δεύτερη θέση. Τον έπιασε και τον πέρασε, ενώ ταυτόχρονα ο έτερος εργοστασιακός της Kawasaki, Leon Haslam, έμπαινε στην εξίσωση του βάθρου όταν πέρασε τον Alex Lowes.

Η κοκορομαχία Davies-Rea συνεχίστηκε, με τον πρώτο να δείχνει πως θα καταφέρει να ξεφύγει καθώς ο δεύτερος έπρεπε να αποκρούσει τις επιθέσεις του Lowes αρχικά και του Haslam αργότερα. Ενώ λοιπόν όλα έδειχναν πως ο Davies θα πάρει σχετικά άνετα τη δεύτερη θέση – κι ενώ ο Bautista ξαναχανόταν στον ορίζοντα - φτάνουμε στους δύο τελευταίους γύρους με τη μονομαχία Davies και Rea να φουντώνει.

sbk haslam

Αυτή πήρε τέλος στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου, όταν ένα λάθος του Davies έδωσε την ευκαιρία στον Rea να περάσει δεύτερος και να ανοίξει μια μικρή διαφορά ασφαλείας που ο αντίπαλός του δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμαζέψει. Ευτυχώς γι’ αυτόν, το λάθος του δεν στάθηκε αφορμή να τον πιάσει και ο Haslam που καραδοκούσε, κι έτσι συμπληρώθηκε άλλο ένα βάθρο πανομοιότυπο με αυτό του πρώτου σκέλους.

sbk podium

Ο Alvaro Bautista, με τη νίκη του αυτή, ολοκλήρωσε άλλον ένα σαρωτικό θρίαμβο με 3 νίκες στους τρεις αγώνες του διημέρου, κάνοντας το 9 στα 9. Η στατιστική μας υπενθυμίζει πως, αν νικήσει το πρώτο σκέλος και στον επερχόμενο αγώνα στο Assen, θα γίνει ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία της Ducati στο WorldSBK που θα πάρει 10 συνεχόμενες νίκες.

Αν μάλιστα κάνει στην Ολλανδία άλλη μια τριπλή νίκη, θα είναι πια ο μοναδικός αναβάτης στην ιστορία του WorldSBK που θα έχει κάνει 12 σερί νίκες! Όχι κι άσχημα για έναν rookie...

Ο αγώνας των 600 κυβικών τα είχε όλα, δράμα, μάχες και ανάδειξη νικητή στο νήμα με απειροελάχιστη διαφορά.

Από την αρχή ήταν σαφές πως εδώ δεν υπάρχει ούτε Bautista ούτε Panigale V4 R για να δώσει ένα ξεκάθαρο φαβορί. Είχαμε όμως έναν “στρατό” από Yamaha R6 κι ανάμεσά τους μια MV Agusta F3 να δίνουν τον τόνο να μας προϊδεάζουν για ένα αγωνιώδες και απρόβλεπτο φινάλε.

ssp krummenacher

Αρχικά τον αγώνα οδήγησαν οι Thomas Gradinger και Federico Caricasulo, αμφότεροι με Yamaha, ενώ από κοντά ακολουθούσε ο Raffaele de Rosa (MV Agusta). Σύντομα στην εξίσωση μπήκε και ο Randy Krummenacher (Yamaha), όταν ξαναβρήκε τον ρυθμό του μετά τη μάλλον κακή εκκίνηση που έκανε. Οι τέσσερείς τους, μαζί με τον Jules Cluzel (Yamaha), συνιστούσαν σαφώς τη δεξαμενή αναβατών από την οποία θα προέκυπτε το βάθρο της Aragon.

ssp de rosa

Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις που κάποιος δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει από νωρίς, φτάσαμε στον τελευταίο γύρο με όλα σχεδόν τα ενδεχόμενα ανοικτά. Εκεί προηγείτο ο de Rosa, την ώρα που ο Krummenacher περνούσε τον ομόσταυλό του, Caricasulo, και άρχιζε να πιέζει τον πρωτοπόρο, για να τον περάσει στο slipstream της πίσω ευθείας της πίστας.

Ο de Rosa λύσσαξε να τον ξαναπεράσει, ωστόσο δε βρήκε απάντηση στις προσπάθειές του και αναγκάστηκε να δει τον Krummenacher να παίρνει την καρό σημαία για 9.4 εκατοστά του δευτερολέπτου, ενώ το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Caricasulo, που ακολουθούσε 1.5 δέκατο πιο πίσω.

ssp podium

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Krummenacher κρατά σταθερά την κορυφή της κατάταξης με 70 βαθμούς (2 νίκες και μια δεύτερη θέση), με τον Cluzel δεύτερο (56 β.) και τον Caricasulo τρίτο (48 β.). Ο δε de Rosa πήρε το πρώτο του φετινό βάθρο και μπήκε επίσης στην εξίσωση του πρωταθλήματος από την τέταρτη θέση με 31 βαθμούς.

Ο εναρκτήριος φετινός αγώνας της μικρής κατηγορίας των 300 κυβικών έφερε νέο δράμα και άφθονο θέαμα στην Aragonland. Την ώρα που η πρωταθλήτρια, Ana Carasco, έπεφτε εκτός μάχης στον έκτο γύρο, μπροστά γινόταν ένας κακός χαμός από τους νεαρούς αναβάτες της κατηγορίας.

ssp300 lineup

Με διαρκείς εναλλαγές στις πρώτες θέσεις του αγώνα, η εικόνα δεν άρχισε να ξεκαθαρίζει κάπως ούτε προς το τέλος του, καθώς μια σειρά από αναβάτες διεκδικούσαν όλες τις θέσεις του βάθρου – μεταξύ δε αυτών και κάποιοι που είχαν εκκινήσει από τις τελευταίες θέσεις της σχάρας!

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο ένας από τους επίδοξους νικητές ήταν ο Omar Bonoli, ο 17χρονος αναβάτης με Yamaha που είχε εκκινήσει 14ος (!), ωστόσο σύντομα βρέθηκε να χαζεύει από πίσω τους Manuel Gonzales (Kawasaki) και Huge de Cancellis (Yamaha), που ανέλαβαν τα ηνία της μάχης.

ssp300 gonzales

Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο 16χρονος Gonzales, παίρνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του την καρό σημαία σε αγώνα παγκοσμίου, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο de Cancellis. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Scott Deroue (Kawasaki).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2019

ssp300-podium.JPGssp-krummenacher.JPGsbk-davies.JPGsbk-bautista-1.JPGsbk-lowes.JPGsbk-race-1.JPGssp-podium.JPGssp300-lineup.JPGsbk-bautista.JPGssp-de-rosa.JPGsbk-podium.JPGsbk-rea-davies.JPGssp-caricasulo.JPGsbk-haslam.JPGsbk-cortese-melandri.JPGssp300-gonzales.JPGssp300-race.JPGsbk-start-1.JPGsbk-davies-1.JPG

Ταξινομήσεις τριμήνου 2019 - Top-15 Παπιών

Δείτε τις επιδόσεις ΟΛΩΝ των παπιών της αγοράς

Ταξινομήσεις τριμήνου 2019 - Top-20 Scooter

Δυο εταιρείες μάχονται για την κορυφή

Νέα κόσμου

ducati world mirabilandia open 3

Ducati World - Το νέο θεματικό πάρκο ανοίγει στις 18 Απριλίου 2019

35.000 τετραγωνικά μέτρα αφιερωμένα στην ιταλική φίρμα

H Noraly πούλησε τα πάντα και γυρνά τον κόσμο με ένα Royal Enfield Himalayan

16,000 χιλιόμετρα και 7 χώρες αργότερα, είναι μόλις στην αρχή

Δημοπρασία αγωνιστικού Yamaha YZF-R7 του Jean-Philippe Ruggia!

Σπάνιο παράδειγμα του πολυπόθητου μοντέλου, σε αγωνιστική έκδοση

Triumph: The Ultimate Ride

Το Test Ride Event της χρονιάς έρχεται στο Λαύριο την Κυριακή 21 Απριλίου!

H Harley-Davidson παρουσιάζει το Harley On Tour 2019

23 μοντέλα 2019 σε περιμένουν για test ride

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

ohlins du 726

Öhlins - Νέα σειρά αμορτισέρ για Ducati X-Diavel

Η αρχή της βελτίωσης, σε δύο τύπους αμορτισέρ

Νέο συνθετικό λιπαντικό IPONE R4000 RS, από τη Moto Petsas

Κορυφαία απόδοση και προστασία

Η πιο ισχυρή Vespa με την πιο δυνατή προσφορά

Μέχρι 30/6, όλη η γκάμα Vespa GTS 300 HPE με όφελος έως 410 ευρώ

KTM 250 EXC TPI MY19 - Σε δελεαστική προσφορά!

Για περιορισμένο αριθμό μοτοσυκλετών

Κάνε τώρα δικιά σου μία ολοκαίνουρια Sportster και επωφελήσου έως και €1,500

Μοναδικές προσφορές από την Harley-Davidson για λίγες μόνο μέρες

Benelli - Πασχαλινή προσφορά σε TRK502 & TRK502X!

Για περιορισμένο αριθμό μοτοσυκλετών

Piaggio – Νέες τιμές για τα Beverly, με όφελος έως και 620 ευρώ!

Εκπληκτικές προσφορές με ισχύ μέχρι 30/06/2019

Νέα αγώνων

Π.Π. ΜΧ - Βαριά τιμωρία για τον Νίκου Λυρίου

Ελέγχεται και ο "αντίδικος" Γιάννης Τουρατζίδης

Hellas Rally 2019 - Το επίσημο Trailer - Video

Στο Καρπενήσι, στις 18-26 Μαίου

Π.Π. ΜΧ 2019 - Άσχημο επεισόδιο με Κουζή & τιμωρία του από την ΑΜΟΤΟΕ

Βαριές κουβέντες και τσακωμοί που δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

MiniGP - Τελετή Απονομών 2018

Ο ΑΡΗΣ μας προσκαλεί στις 17.4.2019 στην Π. Πεντέλη

Νέα αγοράς Αναβάτη

Σετ περιποίησης κράνους Ipone

Ολοκληρωμένη φροντίδα εντός και εκτός

Καθαριστικός αφρός Muc Off Snow Foam 1Lt

Ουδέτρερο ph & πλούσιο άρωμα μούρου!

Μποτάκι Forma Swift Dry δέρμα

Αδιάβροχο και μοδάτο

Κράνος Bell Qualifier Integrity

Εντυπωσιακό και ιδιαίτερα προσιτό

Μπουφάν Nordcode Square

Ελαφρύ και απαραίτητο

Κράνος κλειστού τύπου Caberg Drift Evo Integra

Σπορ κράνος για τους απαιτητικούς

KTM - Συλλογή PowerWear Offroad 2020

Ντυθείτε πορτοκαλί απ’ την κορυφή ως τα νύχια - και μετά λασπωθείτε

Δερμάτινα μποτάκια Forma Swift Dry

Casual για κάθε μέρα

Στο Paddock 512 για αγορά & test ride Bajaj μοτοσυκλετών

Όλα τα μοντέλα της Bajaj άμεσα διαθέσιμα

Νέο κράνος Caberg Drift Evo

Ανασχεδιασμένο και καλύτερο

Χαλάκι Öhlins Racing

Για τους αγώνες, το συνεργείο, το κατάστημα

Γνήσια ανταλλακτικά Husqvarna & Husaberg στo Paddock 512

Η μόνη κάθετη μονάδα Husqvarna στην Αθήνα

Αγώνες

450 tomac win

AMA SX 2019, 15ος αγώνας, Denver (Η.Π.Α.)

Η Kawasaki τα σκούπισε όλα. Ξανά.

WorldSBK 2019, 4ος αγώνας, Assen (Ολλανδία)

Όριο στροφών ε; Σκασίλα μου!

MotoGP 2019, 3ος αγώνας, Circuit of the Americas (Η.Π.Α.)

Ο Rins έσπασε το ρόδι κερδίζοντας τον Rossi!