Παγκόσμιο Motocross

GAJSERCAIROLI MOTOCROSS GP 4 TN 2019

Η επιστροφή του Tim Gajser

Ο αγώνας του παγκοσμίου ΜΧ στο Trentino Βόρειας Ιταλίας έχει πάντα ένα έντονο χρώμα, πρωτίστως εξαιτίας του Ιταλικού κοινού που λατρεύει και γνωρίζει καλά το άθλημα, αλλά και γιατί η ύπαρξη ενός αναβάτη, όπως ο συμπατριώτης τους Antonio Cairoli, σαφώς και τροφοδοτεί το θερμό κλίμα.

ARCO TRACK MOTOCROSS GP 4 TN 2019

Σε αυτά να προσθέσουμε και το ιδιαίτερο χρώμα που προσφέρουν οι συμπατριώτες του Σλοβένου Tim Gajser, οι οποίοι παραδοσιακά έρχονται στο Trentino σε μεγάλους αριθμούς, καθώς η μικρή απόσταση από τη Σλοβενία ευνοεί το οδικό ταξίδι εδώ.

Κάπως έτσι λοιπόν, με καλό καιρό το σαββατοκύριακο ως σύμμαχο, ο τέταρτος αγώνας του παγκοσμίου ΜΧ βρήκε μια πίστα ξέχειλη από κόσμο, με πολλή φασαρία, καπνογόνα, σημαίες και όλα τα συμπαραμαρτυρούντα.

VIEWFINISH MOTOCROSS GP 4 TN 2019

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η απουσία του πρωταθλητή Jeffrey Herlings (KTM) συνεχίζεται όπως γνωρίζαμε και περιμέναμε, ενώ σε αυτήν προστέθηκε και ο τραυματισμός του Calvin Vlaanderen της Honda, ο οποίος γύρισε το πόδι του λίγο αφότου έγραψε τον ταχύτερο γύρο στων δοκιμαστικών και αναγκαστικά αποχώρησε από τη δράση του διημέρου.

Το πλήθος φώναζε εξαρχής πολύ, αλλά οι πανηγυρισμοί έφτασαν στο μέγιστό τους όταν είδαν τον Cairoli να στρίβει πρώτος στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας για άλλη μια Holeshot.

Την ίδια ώρα ο Gajser βρισκόταν στην πέμπτη θέση και έπρεπε να βάλει τα δυνατά του για να φτάσει τον πρωτοπόρο πριν αυτός εξαφανιστεί στον ορίζοντα.

Ο Σλοβένος αναβάτης της Honda έκανε την ευχή πράξη και πολύ σύντομα καθάριζε τους Ivo Monticelli (KTM), Alessandro Lupino (Kawasaki) και Gautier Paulin (Yamaha) για να βρεθεί δεύτερος και να αρχίσει την καταδίωξη του Cairoli.

MXGPSTARTSAT MOTOCROSS GP 4 TN 2019

Αυτή κράτησε ως τον 16ο γύρο, όταν ένα μικρό λάθος του Ιταλού έδωσε την ευκαιρία στον Gajser να περάσει πρώτος και να κρατήσει αυτή τη θέση με νύχια και με δόντια, ως τον τερματισμό με 1 δευτερόλεπτο διαφορά από τον δεύτερο και ενώ τρίτος τερμάτιζε ο Paulin.

Στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας ο Gajser έκανε την ονειρεμένη εκκίνηση που όλοι πάντα κυνηγούν και πήρε έτσι την πρώτη του φετινή Holeshot, βάζοντας τον Cairoli στη διαδικασία να τον κυνηγήσει.

Αρχικά ο Σλοβένος έχτισε μια μικρή διαφορά, ωστόσο αυτή δεν ήταν αρκετή για να τον σώσει από ένα μικρό λάθος στον 9ο γύρο που άμεσα εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλός του, πέρασε πρώτος και προκάλεσε παραλήρημα στο κοινό των συμπατριωτών του.

GAJSERCAIROLI1 MOTOCROSS GP 4 TN 2019

Οι δυο τους έτρεχαν σε έναν δικό τους αγώνα, μακριά από όλους τους υπόλοιπους, όταν η πρωτοκαθεδρία του αγώνα άλλαξε πάλι χέρια 5 γύρους αργότερα, αυτή τη φορά όταν ο Gajser πέρασε τον Cairoli στο ίδιο σημείο που είχε χάσει νωρίτερα την πρώτη θέση, στην ευθεία μπροστά από τα πιτς.

Οι δύο αναβάτες συνέχισαν να μάχονται στο δικό τους επίπεδο και πλέον πίεζαν στα όρια για τη νίκη, κάτι που οδήγησε ξανά προσπέραση του Cairoli προς μεγάλο ενθουσιασμό του κοινού. Απέμεναν δύο γύροι και όλα ήταν ανοικτά για τη νίκη του αγώνα.

Κάπου εδώ η αφόρητη πίεση του Gajser απέδωσε καρπούς, καθώς ο Cairoli ξανάκανε το λάθος, ο Σλοβένος τον ξαναπέρασε και, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στην κορυφή, ο Ιταλός έκανε ένα δεύτερο συνεχόμενο λαθάκι που πλέον οριστικοποίησε την κατάταξη στα δύο ψηλότερα σκαλιά του βάθρου.

MXGP PODIUM MOTOCROSS GP 4 TN 2019

Τρίτος για μια φορά ακόμη τερμάτισε ο Paulin, έχοντας ξεχωρίσει από τον αγώνα όλων των υπολοίπων.

Με τη διπλή νίκη του Tim Gajser η διαφορά από τον πρωτοπόρο Antonio Cairoli μειώθηκε στους 16 βαθμούς, 191 ο πρωτοπόρος Ιταλός και 175 ο δεύτερος Σλοβένος. Όσο για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος, τα καλά φετινά αποτελέσματα του Gautier Paulin τον έχουν εδραιώσει εδώ με 142 βαθμούς.

Ο θαυματουργός νεαρός από την Ισπανία ονόματι Jorge Prado έλαμψε πέρυσι κατακτώντας ως rookie την ΜΧ2 με την ΚΤΜ και πλέον φέτος έχει επιβάλλει την πλήρη κυριαρχία του. Αν και έχασε έναν αγώνα εξαιτίας τραυματισμού, από τη στιγμή που επέστρεψε δε μοιάζει να έχει αντίπαλο και στο Trentino το επιβεβαίωσε για μια φορά ακόμη.

Πήρε άλλες δύο φορές της Holeshot και κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση και τα δύο σκέλη της κατηγορίας, ρίχνοντας πάνω από 12 δευτερόλεπτα στον πρώτο αγώνα και αφήνοντας τις όποιες μάχες πολύ πίσω του.

Στον πρώτο αγώνα, με τον Prado να καλπάζει και να χάνεται από τους υπόλοιπους, η μάχη κορυφώθηκε στο τέλος, όταν ο Jago Geerts (Yamaha) κατάφερε μόλις στον τελευταίο γύρο να κάνει την κρίσιμη προσπέραση στον Tom Vialle (KTM).

PRADO MOTOCROSS GP 4 TN 2019

Όσο για τον δεύτερο αγώνα, μπορεί ο Prado να μην κατάφερε να απομακρυνθεί τόσο πολύ από τους διώκτες του, αλλά πήρε την 5η φετινή του Holeshot και οδήγησε τον αγώνα για 19 γύρους χωρίς ποτέ να προβληματιστεί ιδιαίτερα από κάποιον άλλο αναβάτη.

Η κατάσταση είχε αγωνία πίσω του, όπου μεγάλος νικητής των υπολοίπων ήταν ξανά ο Geerts που καθάρισε στα μισά του αγώνα με τον Vialle, λίγο πριν ο Γάλλος αρχίσει να χάνει θέσεις την κατάταξη.

Τελικά η μάχη της τρίτης θέσης στο δεύτερο αυτό σκέλος δόθηκε στο τέλος ανάμεσα στους Ben Watson (Yamaha) και Thomas Kjer Olsen (Husqvarna), με τον πρώτο να επικρατεί μόλις στον τελευταίο γύρο.

GEERTS MOTOCROSS GP 4 TN 2019

Στη βαθμολογία ο Olsen συνεχίζει να προηγείται, εκμεταλλευόμενος την απουσία του Prado από το Αγγλικό GP (2ος αγώνας της χρονιάς) όπου ο Δανός αναβάτης της Husqvarna πήρε και στα δύο σκέλη τις μοναδικές του φετινές νίκες ως τώρα.

Με την επιστροφή του στη δράση ωστόσο ο Ισπανός μετρά ήδη τέσσερις νίκες σε ισάριθμα σκέλη και η διαφορά του από την κορυφή μειώθηκε σημαντικά. Αυτή τη στιγμή ο Olsen έχει 170 βαθμούς και ο Prado 150, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως σε όσους αγώνες έχει τρέξει ο Ισπανός φέτος έχει κερδίσει.

MX2 PODIUM MOTOCROSS GP 4 TN 2019

Τρίτος στην κατάταξη είναι ο Henry Jacobi με Kawasaki και 147 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος MXGP 2019

ARCO-TRACK-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgVIALLE-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgVIEWFINISH-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgOLSEN-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019_0.jpgJACOBI-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgPAULIN-SAT-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgMX2START-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgMXGPSTARTSAT-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgMONTICELLI-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgGEERTS-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgMX2-PODIUM-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgMXGPSTART-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgMXGP-PODIUM-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgWATSON-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgLUPINO-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgGAJSERCAIROLI1-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgPAULIN-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgGAJSERCAIROLI-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpgPRADO-MOTOCROSS-GP-4-TN-2019.jpg

Ταξινομήσεις τριμήνου 2019 - Top-15 Παπιών

Δείτε τις επιδόσεις ΟΛΩΝ των παπιών της αγοράς

Ταξινομήσεις τριμήνου 2019 - Top-20 Scooter

Δυο εταιρείες μάχονται για την κορυφή

Νέα κόσμου

ducati world mirabilandia open 3

Ducati World - Το νέο θεματικό πάρκο ανοίγει στις 18 Απριλίου 2019

35.000 τετραγωνικά μέτρα αφιερωμένα στην ιταλική φίρμα

H Noraly πούλησε τα πάντα και γυρνά τον κόσμο με ένα Royal Enfield Himalayan

16,000 χιλιόμετρα και 7 χώρες αργότερα, είναι μόλις στην αρχή

Δημοπρασία αγωνιστικού Yamaha YZF-R7 του Jean-Philippe Ruggia!

Σπάνιο παράδειγμα του πολυπόθητου μοντέλου, σε αγωνιστική έκδοση

Triumph: The Ultimate Ride

Το Test Ride Event της χρονιάς έρχεται στο Λαύριο την Κυριακή 21 Απριλίου!

H Harley-Davidson παρουσιάζει το Harley On Tour 2019

23 μοντέλα 2019 σε περιμένουν για test ride

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

ohlins du 726

Öhlins - Νέα σειρά αμορτισέρ για Ducati X-Diavel

Η αρχή της βελτίωσης, σε δύο τύπους αμορτισέρ

Νέο συνθετικό λιπαντικό IPONE R4000 RS, από τη Moto Petsas

Κορυφαία απόδοση και προστασία

Η πιο ισχυρή Vespa με την πιο δυνατή προσφορά

Μέχρι 30/6, όλη η γκάμα Vespa GTS 300 HPE με όφελος έως 410 ευρώ

KTM 250 EXC TPI MY19 - Σε δελεαστική προσφορά!

Για περιορισμένο αριθμό μοτοσυκλετών

Κάνε τώρα δικιά σου μία ολοκαίνουρια Sportster και επωφελήσου έως και €1,500

Μοναδικές προσφορές από την Harley-Davidson για λίγες μόνο μέρες

Benelli - Πασχαλινή προσφορά σε TRK502 & TRK502X!

Για περιορισμένο αριθμό μοτοσυκλετών

Piaggio – Νέες τιμές για τα Beverly, με όφελος έως και 620 ευρώ!

Εκπληκτικές προσφορές με ισχύ μέχρι 30/06/2019

Νέα αγώνων

Π.Π. ΜΧ - Βαριά τιμωρία για τον Νίκου Λυρίου

Ελέγχεται και ο "αντίδικος" Γιάννης Τουρατζίδης

Hellas Rally 2019 - Το επίσημο Trailer - Video

Στο Καρπενήσι, στις 18-26 Μαίου

Π.Π. ΜΧ 2019 - Άσχημο επεισόδιο με Κουζή & τιμωρία του από την ΑΜΟΤΟΕ

Βαριές κουβέντες και τσακωμοί που δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

MiniGP - Τελετή Απονομών 2018

Ο ΑΡΗΣ μας προσκαλεί στις 17.4.2019 στην Π. Πεντέλη

Νέα αγοράς Αναβάτη

Σετ περιποίησης κράνους Ipone

Ολοκληρωμένη φροντίδα εντός και εκτός

Καθαριστικός αφρός Muc Off Snow Foam 1Lt

Ουδέτρερο ph & πλούσιο άρωμα μούρου!

Μποτάκι Forma Swift Dry δέρμα

Αδιάβροχο και μοδάτο

Κράνος Bell Qualifier Integrity

Εντυπωσιακό και ιδιαίτερα προσιτό

Μπουφάν Nordcode Square

Ελαφρύ και απαραίτητο

Κράνος κλειστού τύπου Caberg Drift Evo Integra

Σπορ κράνος για τους απαιτητικούς

KTM - Συλλογή PowerWear Offroad 2020

Ντυθείτε πορτοκαλί απ’ την κορυφή ως τα νύχια - και μετά λασπωθείτε

Δερμάτινα μποτάκια Forma Swift Dry

Casual για κάθε μέρα

Στο Paddock 512 για αγορά & test ride Bajaj μοτοσυκλετών

Όλα τα μοντέλα της Bajaj άμεσα διαθέσιμα

Νέο κράνος Caberg Drift Evo

Ανασχεδιασμένο και καλύτερο

Χαλάκι Öhlins Racing

Για τους αγώνες, το συνεργείο, το κατάστημα

Γνήσια ανταλλακτικά Husqvarna & Husaberg στo Paddock 512

Η μόνη κάθετη μονάδα Husqvarna στην Αθήνα

Αγώνες

450 tomac win

AMA SX 2019, 15ος αγώνας, Denver (Η.Π.Α.)

Η Kawasaki τα σκούπισε όλα. Ξανά.

WorldSBK 2019, 4ος αγώνας, Assen (Ολλανδία)

Όριο στροφών ε; Σκασίλα μου!

MotoGP 2019, 3ος αγώνας, Circuit of the Americas (Η.Π.Α.)

Ο Rins έσπασε το ρόδι κερδίζοντας τον Rossi!