.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 12:57

Πανελλήνιο Κύπελλο Supermoto 2022 – Ολοκληρώνεται πρόωρα η χρονιά μετά από τρεις αγώνες

Μετά από αίτημα των αθλητών, η σεζόν του Supermoto κλείνει με τους τρεις πρώτους αγώνες που είχαν διεξαχθεί ως τον Μάιο.

Όπως ενημερώνει η ΑΜΟΤΟΕ με δελτίο Τύπου, η χρονιά του Supermoto για το 2022 θεωρείται λήξασα μετά από τους τρεις πρώτους αγώνες σε Σέρρες, Δράμα και Θεσσαλονίκη (Νέο Ρύσιο), όλοι διοργανωμένοι μέσα στον Μάιο.

Ο αγώνας που θα ακολουθούσε στις 18 Σεπτεμβρίου στη Δράμα ακυρώθηκε μετά από αίτημα των αθλητών προς την ΑΜΟΤΟΕ και τώρα, μια εβδομάδα πριν τον τελευταίο αγώνα που θα έκλεινε τη σεζόν στο Νέο Ρύσιο στις 9 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε το οριστικό φινάλε του Πανελληνίου Κυπέλλου Supermoto 2022.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας:

“Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των συμμετεχόντων στους αγώνες SUPERMOTO αθλητών και της Προέδρου της Ομοσπονδίας.

Οι αθλητές πρότειναν στην Πρόεδρο να μην πραγματοποιηθούν οι εναπομείναντες δύο αγώνες του θεσμού και το Κύπελλο να θεωρηθεί ολοκληρωμένο με τους έως τώρα πραγματοποιημένους αγώνες.

Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο για το έτος 2023 να γίνουν τρεις αγώνες για τον θεσμό και όχι πέντε, όπως αρχικά είχαν προτείνει.

Με γνώμονα ότι οι αγώνες γίνονται για τους αθλητές, η πρόταση των αθλητών κρίθηκε λογική και με δεδομένο ότι αυτό επιθυμούν οι ίδιοι που αγωνίζονται, αποφασίζεται η ολοκλήρωση του θεσμού με 3 αγώνες, η οριστικοποίηση της βαθμολογίας με 3 αγώνες και η διοργάνωση τριών διπλών συναντήσεων για το έτος 2023.”

pksm22 bathmologia

Βάσει των ως τώρα πεπραγμένων, Κυπελλούχος της μεγάλης κατηγορίας, Supermoto Racing Open 2022, ανακηρύσσεται ο Σπύρος Κεφαλωνίτης με Husqvarna (κεντρική φωτογραφία), έχοντας κερδίσει όλα τα αγωνιστικά σκέλη της χρονιάς πλην του πρώτου, όπου τερμάτισε δεύτερος.

Δεύτερος στη μεγάλη κατηγορία τερματίζει ο Ηλίας Μπαξίσογλου, επίσης με Husqvarna, ενώ τρίτος ο Ανδρέας Αντωνίου με Yamaha.

pksm22 neoi bathmologia

Στην κατηγορία των Νέων Αγωνιζόμενων Κυπελλούχος 2022 αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Λάιος με Beta.

pksm22 somateia bathmologia

Τέλος, στην κατάταξη των Σωματείων η πρωτιά της Racing πήγε στη Λέσχη Δικυκλιστών Λαμίας (ΛΕ.ΔΙ.ΛΑ.), που εκπροσωπήθηκε στη μεγάλη κατηγορία από την πολυπληθέστερη ομάδα, με τέσσερεις αναβάτες.

Όσον αφορά στα Σωματεία της κατηγορίας Νέων Αναβατών, εκεί η διάκριση πήγε στη Μοτολέσχη Τρικάλων (ΜΟ.ΛΕ.Τ.) του κυπελλούχου Λάιου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon