.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 10:19

Προκήρυξη Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster 2022

Η ΑΜΟΤΟΕ προκηρύσσει για το 2022 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα dragster αποτελούμενο από 6 αγώνες. Δείτε το πρόγραμμα του, τις κατηγορίες του, τα παράβολα των αγωνιζομένων, τους σημαντικότερους τεχνικούς κανονισμούς, κ.α..

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα dragster αποτελείται από τους εξής αγώνες:

1ος ΑΓΩΝΑΣ 15 – 17 Απριλίου Σέρρες ΛΕΝΟΕ
2ος ΑΓΩΝΑΣ 13 – 15 Μαΐου Αγρίνιο ΑΣΗ
3ος ΑΓΩΝΑΣ 10 – 12 Ιουνίου Σέρρες ΛΕΝΟΕ
4ος ΑΓΩΝΑΣ 16 – 18 Σεπτεμβρίου Σέρρες ΛΕΝΟΕ
5ος ΑΓΩΝΑΣ 14 – 16 Οκτωβρίου Αγρίνιο ΑΣΗ
6ος ΑΓΩΝΑΣ 11 – 13 Νοεμβρίου Αγρίνιο ΑΣΗ

Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα προκηρύσσονται οι παρακάτω κατηγορίες:

PRO Z: Mονοκύλινδρο κινητήρα τετράχρονο παράλληλο η κάθετο, κατασκευασμένο για μοτοσυκλέτα παραγωγής, με έγκριση τύπου Underbοne (παπί), ανεξαρτήτως κυβισμού. Μονοκύλινδροι τετράχρονοι κάθετοι κινητήρες τύπου X135 και FX με το ίδιο πλαίσιο και τα εργοστασιακά κάρτερ. Μοτοσυκλέτες με πλαίσιο και κινητήρα (Κάρτερ) παραγωγής με έγκριση τύπου Underbone (παπί) αρχικού κυβισμού 125 κ.εκ., δίχρονες, μονοκύλινδρες. Σκούτερ (scooter) δίχρονα έως 180 κ.ε. Ελάχιστη ηλικία 15 έτη. Αριθμός συμμετοχής PZ01 έως PZ99.

STREET 2: Μοτοσυκλέτες παραγωγής 751 και άνω κ.εκ. Ελάχιστη ηλικία 16 έτη. Αριθμός συμμετοχής ST01 έως ST99.

PRO STREET 2: Μοτοσυκλέτες παραγωγής 751 και άνω κ.εκ. Ελάχιστη ηλικία 18 έτη. Αριθμός συμμετοχής PR01 έως PR99.

SUPER STREET: Μοτοσυκλέτες με έγκριση τύπου, διατηρούν την εργοστασιακή μορφή 751 και άνω κ.εκ. Ελάχιστη ηλικία 18 έτη. Αριθμός συμμετοχής 1201 έως 99.

SUPER PRO: Μοτοσυκλέτες ιδιοκατασκευής, πλήρης ελευθερία μετατροπών, εξειδικευμένο οπίσθιο ελαστικό 7’’ κατ’ ελάχιστο. Ελάχιστη ηλικία 18 έτη. Αριθμός συμμετοχής SP01 έως SP99.

PRO STREET 1: Μοτοσυκλέτες παραγωγής έως 750 κ.εκ. Ελάχιστη ηλικία 16 έτη. Αριθμός συμμετοχής PS01 έως PS99.

REAL STREET: Μοτοσυκλέτες παραγωγής, ατμοσφαιρικές ή τούρμπο ή νίτρο 1000 κ.εκ. και άνω Ελάχιστη ηλικία 18 έτη. Αριθμός συμμετοχής RS01 έως RS99.

TRUE STREET 9,0: Μοτοσυκλέτες παραγωγής 751 και άνω κ.εκ., κατώτατο όριο χρόνου 0-400 9,0”. Ελάχιστη ηλικία 16 έτη. Αριθμός συμμετοχής TS01 έως TS99.

DRAG JUNIOR ΚΥΠΕΛΛΟ: Μοτοσυκλέτες βενζινοκίνητες έως και τέσσερις τροχούς, ηλικία 8 ως 15 ετών με υποχρεωτική έγγραφη συγκατάθεση και των 2 γονέων, με αριθμό συμμετοχής DJ01 Έως DJ99.

Οι αθλητές/αθλήτριες μπορούν να συμμετάσχουν σε 2 κατηγορίες το μέγιστο. Κάθε μοτοσυκλέτα μπορεί να συμμετάσχει μόνο στην κατηγορία που επιτρέπουν οι τεχνικοί κανονισμοί dragster.
Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες πρέπει κάτοχοι Δελτίου Αθλητή αθλητικού σωματείου της ΑΜΟΤΟΕ. Μπορούν ακόμη να συμμετάσχουν αθλητές κάτοχοι δελτίων χωρών-μελών των FIM-FIM EUROPE, εφ όσον έχουν άδεια εκκίνησης (starting permission) από τον εποπτικό τους φορέα.

Στους θεσμούς αγώνων dragster οι βαθμοί απονέμονται όπως παρακάτω:

α) 10 βαθμοί στους αθλητές που εκπληρώνουν τον γραμματειακό και τεχνικό έλεγχο.
β) 10 βαθμοί στους αθλητές που συμμετέχουν στο σκέλος των προκριματικών.
γ) 20 βαθμοί σε κάθε νικηφόρο γύρο στις κόντρες.
δ) Επιπλέον βαθμοί δίνονται ανάλογα με το πόσοι αθλητές συμμετείχαν στο σκέλος των προκριματικών σε κάθε κατηγορία (Π.χ. αν σε μια κατηγορία έχουμε 10 αθλητές ο 1ος παίρνει 10 βαθμούς, ο 2ος 9 βαθμούς, ο 3ος 8 βαθμούς……. και ο 10ος 1 βαθμό).

Για τον καταρτισμό του τελικού πίνακα της βαθμολογίας, θα υπολογιστεί το σύνολο των βαθμών που πέτυχε κάθε οδηγός από όλους τους αγώνες του Πανελλ. Πρωταθλήματος dragster που συμμετείχε.

Πρωταθλητής κατηγορίας ανακηρύσσεται ο αγωνιζόμενος που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των αγωνιζομένων της κατηγορίας αυτής.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα προηγηθεί ο/η αγωνιζόμενος/η με τους καλύτερους τερματισμούς.

Οι τρεις(3) πρώτες θέσεις κάθε κατηγορίας θα βραβεύονται με κύπελλο κατάταξης.

Σε περίπτωση περαιτέρω ισοβαθμίας προσμετρά το τελευταίο χρονικό πέρασμα.

Το ανώτατο παράβολο ανέρχεται στα 135€. Το παράβολο τριήμερου αγώνα (αν προκύψει ανάγκη διοργάνωσης τριήμερου αγώνα, μιας και δεν έχει προκηρυχτεί) ανέρχεται στα 185€. Στην κατηγορία DRAG JUNIOR το ανώτατο παράβολο ανέρχεται στα 40€. Η εκπρόθεσμη συμμετοχή επιβαρύνεται με 20€.

Το 2023, η ΑΜΟΤΟΕ προτίθεται, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών ή άλλο σημαντικό λόγο, να προκηρύξει, να αναβαθμίσει, να υποβιβάσει ή και να καταργήσει κατηγορίες του Πανελληνίου πρωταθλήματος dragster.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ
Ο ελάχιστος δείκτης ταχύτητας ελαστικών είναι η ένδειξη V, εκτός της κατηγορίας PRO Z .
Στις κατηγορίες όπου επιτρέπεται και η εμπρός ζάντα 16” , είναι ελεύθερη η επιλογή ελαστικού σε αυτή την ζάντα με την προϋπόθεση να υπάρχει η ένδειξη DOT (PS1,PS2,SS)

STREET 2
Απαγορεύεται η χρήση Ιμάντων χαμηλώματος.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon