.
Κατηγορία Άλλοι
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 16:52

MotoGP Assen ΕΔ2 – Πρώτος πριν τη βροχή ο Maverick Vinales. Τρομακτικό highside για τον Marc Marquez!

Την πρώτη θέση και στα δεύτερα ελεύθερα – που επηρεάστηκαν από τον ασταθή καιρό στο Assen – πήρε ο αναβάτης της Monster Yamaha, Maverick Vinales.

Η βροχή, που είχε εμφανιστεί με τη μορφή ψιχάλων στα τέλη των ΕΔ2 της Moto3, ήρθε και στα δεύτερα ελεύθερα της μεγάλης κατηγορίας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να έχουν περίπου δέκα λεπτά στο στεγνό.

Για τους οδηγούς ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνουν και μερικούς γύρους με τα βρόχινα ελαστικά τους, μαζεύοντας δεδομένα για το (αρκετά πιθανό) ενδεχόμενο να συναντήσουν τέτοιο καιρό και την Κυριακή.

Ένας από τους πιλότους που έκαναν τους περισσότερους γύρους στο βρεγμένο ήταν ο Alex Rins, ο οποίος ολοκλήρωσε 15 γύρους και στο τέλος πήρε την 7η θέση.

Είδαμε όμως κι ένα τρομακτικό highside του Marc Marquez, ο οποίος πετάχτηκε από τη θέση της RC213V και προσγειώθηκε με το τραυματισμένο του χέρι στο έδαφος! Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, αλλά σίγουρα θα πονάει ειδικά στον ώμο που τον έχει βγάλει αμέτρητες φορές. Ένα θέμα που τον ταλαιπωρεί από το 2018.

Για μία ακόμη φορά στην πρώτη θέση ήταν ο Maverick Vinales, με τον Ισπανό να εκμεταλλεύεται τις ρυθμίσεις του Fabio Quartararo και να κρατά πίσω του για 159χιλ. την ΚΤΜ του Miguel Oliveira.

Ο Quartararo είναι μαζί τους, στην 3η θέση, ενώ ο Marc Marquez πρόλαβε να κάνει τον 4ο καλύτερο χρόνο, πριν έρθει αυτή η άσχημη πτώση. Ο Ισπανός δεν βγήκε στην πίστα στο βρεγμένο, μια έξυπνη κίνηση για τον πιλότο της Repsol Honda.

Ο Marc έπεσε ακολουθώντας τον Joan Mir, ο οποίος στο τέλος πήρε την 5η θέση δείχνοντας αρκετά σταθερός. Η σταθερότητα ήταν αυτή που του χάρισε πέρυσι τον τίτλο και αυτή θέλει να βρει ξανά ο οδηγός της Suzuki.

Ο Johann Zarco ήταν και πάλι η καλύτερη Ducati, που αυτή τη φορά είχε δύο μοτοσυκλέτες της στη δεκάδα, αφού πλην του Γάλλου (6ος), ο Jack Miller έκανε τον 8ο καλύτερο χρόνο.

Τη δεκάδα έκλεισαν τα αδέρφια Espargaro, με τον Aleix και την Aprilia του να κερδίζουν για 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου την Honda του αδερφού του.

Assen_FP2_results.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 16:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon