.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011 10:15

Προκήρυξη πρωταθλήματος Ταχύτητας ΣΟΑΜ 2012

 

Με πέντε αγώνες

 



Από τον Σύνδεσμο Οδηγών Αγώνων Μοτοσυκλέτας, ΣΟΑΜ, ανακοινώθηκε επίσημα το Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2012. Η προκήρυξη του έγινε στην απονομή των βραβείων για τους πρωταθλητές του 2011, στο οποίο ανακοινώθηκαν και οι αλλαγές που θα ισχύσουν για την νέα χρονιά.

Αλλαγές στους κανονισμούς

Συγκεκριμένα, θα γίνουν πέντε αγώνες για το 2012 εκ των οποίων μόνο ο ένας θα είναι στις Σέρρες. Ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτό είναι επειδή έχει εγκριθεί κονδύλι για αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα στην πίστα των Σερρών, κάτι που αναμένεται να γίνει στις αρχές καλοκαιριού. Προκειμένου ο ΣΟΑΜ να εξασφαλίσει ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί σίγουρα και με ασφάλεια, τοποθέτησε τον αγώνα στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο ΣΟΑΜ δεσμεύθηκε ότι θα μεταφράσει και θα εφαρμόσει τους κανονισμούς της FIM στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας που διοργανώνει, προσαρμοσμένους ελαφρώς στα δεδομένα του εθνικού μας πρωταθλήματος.
Αυτό θα γίνει προκειμένου να μην υπάρχουν και προβλήματα αντίστοιχα της αυτεπάγγελτης ένστασης στην μοτοσυκλέτα του Παπαγεωργίου η οποία καθυστέρησε, άδικα όπως απεδείχθη, την ανακοίνωση των πρωταθλητών του 2011.

Σημαντική αλλαγή για το 2012 αφορά στην κατηγορία Formula Extreme, η οποία διατηρεί το όνομά της, αλλά για την νέα χρονιά θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετών, FIM, για την κατηγορία Superstock 1000.  Και αυτοί οι κανονισμοί θα προσαρμοστούν ελαφρώς για τα ελληνικά δεδομένα. Ωστόσο, δεν θα υπάρχει περιορισμός σε μάρκα ελαστικών, ενώ θα επιτρέπονται και σλικ.

Αναφορικά με τις κατηγορίες

  • Racing (125 & 250 μαζί)

Ελάχιστος αριθμός εκκινησάντων στον αγώνα για να προσμετρά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος είναι έξι αναβάτες ανά κατηγορία (6).

  • Supersport

Διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετών FIM για το 2012.

  • Formula Extreme

Διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετών FIM Superstock 1000 για το 2012.

  • Open

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δεν έχουν τερματίσει στις δέκα πρώτες θέσεις της τελικής βαθμολογίες όλων των πρωταθληματικών κατηγοριών τα πέντε τελευταία χρόνια με εξαίρεση την κατηγορία των νέων αγωνιζομένων όπου ο περιορισμός ισχύει για τους τρεις πρώτους της τελικής βαθμολογίας.

Στην κατηγορία μπορούν να συμμετέχουν μοτοσυκλέτες που διαθέτουν ή διέθεταν ομολογκασιόν supersport, superstock και superbike με οποιεσδήποτε μετατροπές αρκεί να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.
Η κατηγορία δεν θα έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονέμεται τιμητική διάκριση.

Ο ΣΟΑΜ διατηρεί το δικαίωμα μη αποδοχής συμμετοχής αναβάτη σε περίπτωση που οι επιδόσεις του τελευταίου είναι ασύμβατες με το επίπεδο της κατηγορίας.

  • Μείωση κόστους

Ο ΣΟΑΜ βρίσκεται σε συνεννόηση με μεγάλη ασφαλιστική εταιρία για την κάλυψη αγώνων και αγωνιζομένων με σκοπό την μείωση παραβόλου ασφάλισης.

  1. Διατηρεί τον μέγιστο αριθμό ελαστικών που μπορεί να χρησιμοποιεί ο κάθε αγωνιζόμενος στα δύο ζευγάρια ανά αγώνα μετά τις ελεύθερες δοκιμές του  Σαββάτου.
  2. Διατηρεί την απαγόρευση των δοκιμών στον χώρο τέλεσης του αγώνα έντεκα ημέρες πριν την Παρασκευή του αγώνα αυτού
  3. Απαραίτητη προυπόθεση για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι ο αγωνιζόμενος να είναι μέλος του ΣΟΑΜ και ταμειακώς εντάξει. Η ετήσια συνδρομή στον ΣΟΑΜ ανέρχεται στα 30 εύρω.

Πρόγραμμα αγώνων 2012

{arttinytable}

Ημερομηνία Πίστα Διοργανωτής
1ος αγώνας 28-29 Απριλίου Τρίπολη ΣΟΑΜ-Iron Team
2ος αγώνας 26-27 Μαΐου Μέγαρα ΣΟΑΜ
3ος αγώνας 16-17 Ιουλίου Τυμπάκι Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού – Pro Action
4ος αγώνας 22-23 Σεπτεμβρίου Σέρρες ΛΑΜΣ
5ος αγώνας 20-21 Οκτωβρίου Μέγαρα ΣΟΑΜ

 {/arttinytable}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 10:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon