.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 31 Μαϊος 2021 13:55

Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. – Δελτίο Τύπου για τη νεοσύστατη κατηγορία ΜΧ50

 

Αγαπητά σωματεία, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Αρχικά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας στη νεοσύστατη κατηγορία του ΠΠΜΧ των ΜΧ50 όπως και για το ότι μας εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας για την είσοδό τους στον χώρο των αγώνων και ειδικά του Motocross και την προσαρμογή τους στις άκρως ανταγωνιστικές του συνθήκες.

Έχοντας σαν σκοπό τη δημιουργία αθλητών, οι οποίοι σε μια ευαίσθητη ηλικία θα αγαπήσουν τον χώρο μέσα από τον συναγωνισμό και το παιχνίδι, αλλά και το να δημιουργηθεί φυτώριο για τις μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες, αυτή η είσοδος και προσαρμογή στην αγωνιστική πραγματικότητα, μετά από υποδείξεις ειδικών, επιβάλλεται να γίνει με διαδικασίες οι οποίες θα είναι ευχάριστες σε όλα τα παιδιά, με τη μορφή αγώνα-παιχνιδιού και μέσω της εκπαίδευσης που θα παρέχεται τμηματικά.

Αυτό, στην τωρινή πραγματικότητα, μπορεί να γίνει μέσα σε αγώνες του ΠΠΜΧ (τέσσερεις αγώνες διασκορπισμένους γεωγραφικά, για να είναι εφικτή η συμμετοχή όσων περισσότερων θέλουν αλλά δεν μπορούν λόγω απόστασης) με προσομοίωση αγωνιστικών συνθηκών και σε συνδυασμό με δράσεις που ήδη οργανώνουν ή έχουν ανακοινώσει αθλητικά μας σωματεία.

Προσοχή πρέπει να δοθεί στην ιδιαιτερότητα και την ευαισθησία της ηλικίας των μικρών μας αθλητών, αλλά και στην προσπάθεια συμμετοχής σε αυτήν την κατηγορία όσων περισσότερων γίνεται, εξ ου και η περιγραφή της κατηγορίας στην προκήρυξη του ΜΜΠΧ 2021, στην οποία ορίζονται τα γενικά χαρακτηριστικά των μοτοσυκλετών και δεν εξειδικεύονται (για αποφυγή περιορισμών συμμετοχής λόγω συγκεκριμένων ή ιδιαίτερων χαρακτηριστικών μοτοσυκλέτας) όπως και η αναφορά της μορφής διεξαγωγής όχι σαν αγώνα αλλά επίδειξης, χωρίς κατάταξη και χωρίς βαθμολογία.

Με τα δεδομένα που συλλέξαμε μετά την πρώτη συμμετοχή της κατηγορίας στον τελευταίο αγώνα της Σπερχειάδας, αλλά και από την τηλεδιάσκεψη της 24/5/21 στην οποία συμμετείχε μεγάλο μέρος ενδιαφερόμενων, διαπιστώσαμε πως παρόλο που η Ομοσπονδία είχε σαφώς οριοθετήσει το πλαίσιο διεξαγωγής της συγκεκριμένης κατηγορίας, αυτό, σε διάφορες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (των οποίων οι διαχειριστές δεν ήταν σύμφωνοι με το οριοθετημένο πλαίσιο), παρερμηνεύτηκε και δημιουργήθηκε σύγχυση, με αποτέλεσμα την δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων σχετικά με τον σκοπό και το πλαίσιο διεξαγωγής της κατηγορίας, για τα οποία τοποθετηθήκαμε εκ νέου και στις ίδιες πάντα βάσεις.

Εδώ, να βάλουμε μια παρένθεση και να επισημάνουμε πως, η όποια επίσημη ενημέρωση γίνεται από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίασ (www.amotoe.org ή www.amotoe.gr ή την σελίδα της στο Facebook) και με τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται σε αυτές, όπως και με τα ενημερωτικά e-mails που στέλνονται στα σωματεία μέσω της Γραμματείας της Ομοσπονδίας ή των Επιτροπών.

Βάση των παραπάνω, και για τον επόμενο αγώνα της 5-6 Ιουνίου στην Προσοτσάνη Δράμας, η συνέχεια θα έχει ως εξής:

Α) Προς αποσυμφόρηση του ήδη πολύ φορτωμένου διήμερου προγράμματος του ΠΠΜΧ, η κατηγορία ΜΧ50 θα συμμετέχει σε ένα σκέλος δοκιμών και μια επίδειξη-αγώνα το Σάββατο κι ένα κοινό σκέλος γύρων αναγνώρισης (ζέσταμα) κι επίδειξης την Κυριακή.

Β) Στον αγώνα της Προσοτσδάνης θα υπάρξει ενημέρωση των μικρών αθλητών για την χρήση των σημαιών (ιδιαίτερα των κίτρινων) και σε συνέχεια του δώρου που τους δόθηκε στην Σπερχειάδα (backpack με δωράκια από την Ομοσπονδία για τα παιδιά) θα τους δοθεί ένα εγχειρίδιο το οποίο και αναφέρεται στις σημαίες, αλλά και ένα βιβλίο με θέμα την προσπάθεια (ευγενική προσφορά Μπαμπά αθλητή που δεν θέλει να γραφτεί το όνομά του).

Γ) Εκκίνηση από μπάρα, για την προσομοίωςση αγώνα, όπως έγινε και στην πρώτη συνάντηση στην Σπερχειάδα.

Δ) Στις επόμενες συναντήσεις, οι οποίες θα γίνουν σε πίστες με πιο εύκολο ανάγλυφο και πιο διαχειρίσιμες συνθήκες, δεν θα επιτραπεί η είσοδος γονέων ή συνοδών στον αγωνιστικό χώρο για πιθανή βοήθεια στους μικρούς αθλητές. Αυτή θα δοθεί από εντεταλμένα στελέχη της οργάνωσης.

Ε) Δεν θα υπάρξει η χρήση συσκευής ατομικής χρονομέτρησης (sensor) που από λάθος δόθηκε στον προηγούμενο αγώνα.

ΣΤ) Σε όλους τους μικρούς αθλητές, εκτός του μεταλλίου που θα αποναμηθεί στο τέλος του 2ου τους σκέλους, θα τους απονεμηθεί και μια καρό σημαία με την οποία θα κάνουν όλα μαζί τον γύρο του θριάμβου.

Άλλες δράσεις, όπως μίνι σεμινάρια εκπαίδευσης των μικρών αθλητών ή ο,τιδήποτε άλλο, θα γίνονται τμηματικά, ανά αγώνα, με ένα βήμα την κάθε φορά κι αναλόγως των δεδομένων που συλλέγουμε όπως κι αναλόγως της αποδοχής της κατηγορίας και συνέχειας συμμετοχής σας.

Τελειώνοντας, να σας ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά για την συμμετοχή και την εμπιστοσύνη σας.

Το Δ.Σ της ΑΜΟΤΟΕ
και
Η Επιτροπή Motocross

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon