.
Κατηγορία Άλλοι
Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011 09:53

ΟΜΕ - Απάντηση στον ΑΣΟΑΜ

 

Σχετικά με την αποχή

 


Η  Ο.Μ.Ε.  σε  απάντηση  της  από  11-10-2011  επιστολής  του  ΑΣΟΑΜ  σχετικά  με την ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από  τους  αγώνες  των  Πανελληνίων  Πρωταθλημάτων  ΜΧ.

Μέλη αγωνιζόμενοι

Κύριοι

Η  Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας Ελλάδος από την αρχή της ίδρυσής της τον Απρίλιο του 2003 της οποίας τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. ήταν αγωνιζόμενοι, ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό των αθλητών οδηγών, κάτι το οποίο έμπρακτα και όχι με λόγια έχει αποδείξει επανειλημμένα στο παρελθόν.  (Αποστολή αθλητών σε αγώνες εκτός Ελλάδος, συμμετοχή Ελλήνων οδηγών σε σχολεία στο Βέλγιο, πριμ υποστήριξης καθώς και βράβευση αυτών).   Με μεγάλη προσπάθεια αλλά και κόστος, επιλέγει τους καλύτερους οργανωτές αλλά και πίστες σε όλη την Ελλάδα πλαισιωμένους από έμπειρα και ικανά στελέχη με σκοπό πάντα την αναβάθμιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κάνει σεμινάρια στελεχών, κριτών, αγωνοδικών, αλυταρχών, στα γραφεία που διατηρεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και σε  όποιες  επιμέρους  περιοχές  ζητηθούν,  δίνοντας  και τα   αντίστοιχα  διαπιστευτήρια  (κάρτες παραγόντων), κατόρθωσε οι συμμετοχές των αθλητών οδηγών να φθάσουν ως και 150 ανά αγώνα με μεγάλο θέαμα παρουσία θεατών.  Δυστυχώς αυτή η άνθιση του Π.Π. ΜΧ σε κάποιους δεν άρεσε και από το 2010 ξεκίνησαν την διάσπαση αυτού του υπέροχου πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας το 2011 με οργανώσεις σε «οικόπεδα» χωρίς καθόλου άδεια καταλληλότητας αγωνιστικού χώρου και με τον απίστευτο αριθμό των 45 συμμετοχών.

Έτσι λοιπόν δεν θα θέλαμε συγκρίσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα αυτή που με κόπο τόσα χρόνια προσπαθούμε να χτίσουμε, ούτε να χαρακτηρίζεται «απαράδεκτη τακτική» η μέχρι τώρα συμπεριφορά μας προς τους αγωνιζόμενους.

Σχετικά με την απάντηση με το από 28-9-2011 Δελτίο Τύπου που στείλατε για την αναβολή-ακύρωση του 5ου και όχι 4ου αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ στην Μεγαλόπολη, η απάντηση σε γενικές γραμμές υπάρχει αναρτημένη στο site της Ο.Μ.Ε. αλλά και σε όλα τα γνωστά site.  Ίσως  κατά την άποψη μερικών να είναι ελλιπές, εμείς πάντως από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι δώσαμε εμπρόθεσμα  την κάθε δυνατή πληροφόρηση στα πλαίσια του δυνατού και με βάση την ενημέρωσή μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όμως επαναλαμβάνουμε για άρση της όποιας παραπληροφόρησης κυκλοφορεί και για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την αναβολή-ματαίωση του ανωτέρω αγώνα, αναφέρουμε πως έγινε καταγγελία ότι η άδεια της πίστας είχε λήξει, τονίζοντας μάλιστα σε αυτήν,  συγκεκριμένα θέματα ασφαλείας (περίφραξη κλπ) και ακόμη

ότι υπεύθυνη να συνηγορεί  για άδειες αγωνιστικού χώρου είναι μόνο η ΑΜΟΤΟΕ, κάτι το οποίο εκ των υστέρων απεδείχθη αναληθές γιατί η άδεια καταλληλότητας βγήκε,  όμως λόγω της καταγγελίας υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση για την έκδοσή της,  με αποτέλεσμα να μην προλάβει να υπογραφεί  η άδεια από την Αστυνομική Διεύθυνση, πράγμα που τίναξε στον αέρα την πολλών ημερών  προσπάθεια  του οργανωτή που είχε προετοιμάσει άρτια την πίστα της Μεγαλόπολης προκειμένου να υποδεχθεί τον συγκεκριμένο αγώνα Π.Π. ΜΧ, καθώς και τις προσδοκίες όλων των αθλητών που είχαν προετοιμαστεί για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Διακοπή πρωταθλημάτων

Ακόμη σαν να μην έφτανε αυτό, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, «κυκλοφόρησαν» και άλλη φήμη ότι ο αγώνας δεν έγινε γιατί η Ο.Μ.Ε., η οποία είναι ο καλύτερος πελάτης της Ιντερσαλόνικα λόγω των πολλών αγώνων που κάνει κάθε χρόνο, χρωστάει πολλάαα  δήθεν  χρήματα στην εν λόγω ασφαλιστική και δεν ασφαλίζει πλέον τους αγώνες της, κάτι το οποίο και αυτό απεδείχθη ότι είναι αναληθές  καθότι απρόσκοπτα συνεχίζονται οι υπόλοιποι προκηρυγμένοι  αγώνες μας  και για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν αποδείξεις που αναφέρουν την ασφαλιστική κάλυψη  των αγωνιζομένων στους αγώνες  μέχρι και σήμερα.

Προκειμένου να σταματήσει αυτή η δυσφήμηση του θεσμού, η Ο.Μ.Ε. συμφωνεί με την απόφαση του ΑΣΟΑΜ και διακόπτει τους αγώνες του Π.Π. ΜΧ. για το 2011 ενώ  συνεχίζει για την ολοκλήρωση των υπολοίπων προγραμματισμένων αγώνων.   Θα θέλαμε ωστόσο στην ανακοίνωσή του αυτή ο ΑΣΟΑΜ, να είχε προβεί, (για λόγους δεοντολογίας τουλάχιστον και ηθικής τάξεως), στην αξιολόγηση των μέχρι τώρα αγώνων της κάθε ομοσπονδίας.

Ευελπιστούμε ότι στο διάστημα που μεσολαβεί ως την έναρξη του  Π.Π. ΜΧ 2012 θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να προετοιμάσουμε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ισάξιο των προσδοκιών όλων των αθλητών οδηγών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 10:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon