.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 09:27

R.I.P. - Γεράσιμος Φιλιππάτος - Τραγωδία στον αγώνα Dragster στο Αγρίνιο

Μια ακόμη τραγωδία προστέθηκε στους ελληνικούς αγώνες dragster, με τον οδηγό αυτοκινήτου Γεράσιμο Φιλιππάτο να χάνει τη ζωή του στον πρώτο αγώνα Dragster της χρονιάς, στο Αγρίνιο, το απόγευμα της Παρασκευής 14/5/2021.

Ο 33χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο με μεγάλη ταχύτητα (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 270 χλμ/ώρα), το αυτοκίνητο του πήρε αρκετές τούμπες, και παρόλο που τα αυτοκίνητα στο dragster έχουν roll-bar, bucket καθίσματα και ζώνες 4 σημείων, εκτινάχθηκε από το όχημα και σκοτώθηκε.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι φυσικά πολλά. Πώς εκτινάχθηκε από το όχημα του ο οδηγός; Υπάρχουν ευθύνες για το δυστύχημα, κι αν ναι, πού αποδίδονται; Θα μπορούσαν κάποιες ενέργειες των υπευθύνων να έχουν αποτρέψει τον θάνατο ενός γνωστού και πεπειραμένου οδηγού, πατέρα τριών παιδιών;

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ένα «σκαλοπατάκι» στην ασφαλτόστρωση μπορεί να οδήγησε σε πλαγιολίσθηση, ενώ μάρτυρες αναφέρουν πως το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου χτύπησε σε ένα παρακείμενο... φρεάτιο (!) όταν βγήκε εκτός πίστας, με αποτέλεσμα να τουμπάρει.

Αναμένουμε απαντήσεις από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από τις ομοσπονδίες ΑΜΟΤΟΕ και ΟΜΑΕ που μαζί με την Proaction Racing είχαν την ευθύνη της διεξαγωγής του αγώνα. 

Όπως ήταν φυσικό, μετά το δυστύχημα, ο αγώνας ακυρώθηκε.

Φωτογραφίες: Αγρίνιο Press, ΟΜΑΕ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon