.
Κατηγορία Άλλοι
Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 13:55

Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. - Προκήρυξη Πρωταθλημάτων SCRAMBLE 2021

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. για τα Πρωταθλήματα Scramble του 2021.

Περιφερειακά Πρωταθλήματα Scramble

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΟΤ.Ο.Ε. προκηρύσσει τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Scramble για το 2021

Περιφερειακά Πρωταθλήματα διεξάγονται μεταξύ των Αθλητών/τριών των Αθλητικών Σωματείων της κάθε περιοχής, με αθλητικό δελτίο σε ισχύ της Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις κατηγορίες των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων οι ακόλουθοι:

  • Αθλητές που έχουν βαθμολογηθεί στις πέντε (5) πρώτες θέσεις των περασμένων τριών (3) ετών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα MotoCross ΜΧ1 και ΜΧ2.
  • Αθλητές που έχουν βαθμολογηθεί στις πέντε (5) πρώτες θέσεις των περασμένων τριών (3) ετών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MotoCross Open.
  • Αθλητές που έχουν βαθμολογηθεί στις πέντε (5) πρώτες θέσεις των περασμένων τριών (3) ετών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro, (κατηγορίες Ε1, Ε2, Ε3, ΕΝ, ΕS).

Οι δικαιούχοι συμμετέχοντες των περιφερειακών πρωταθλημάτων, μπορούν να συμμετάσχουν στα λοιπά Πανελλήνια Πρωταθλήματα το τρέχον έτος.

ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα παράβολα συμμετοχής ορίζονται ως εξής:

Το ανώτατο όριο του παραβόλου συμμετοχής για τους Αθλητές που συμμετέχουν στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα Scramble ορίζεται στο ποσό των 70€. Οι εκπρόθεσμες συμμετοχές θα επιβαρύνονται με το 20€.

Το παράβολο της κατηγορίας SY ορίζεται στα 30€

BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Για όλα τα Πρωταθλήματα

1η – 25β
2η – 20β
3η – 16β
4η – 13β
5η – 11β
6η – 10β
7η – 9β
8η – 8β
9η – 7β
10η – 6β
11η – 5β
12η – 4β
13η – 3β
14η – 2β
15η – 1β

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα προηγηθεί ο αθλητής με τους καλύτερους τερματισμούς. Σε περίπτωση περαιτέρω ισοβαθμίας προσμετρά το καλύτερο τελευταίο χρονικά αποτέλεσμα.

ΕΠΑΘΛΑ

Στους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας κύπελλο και στους 3 επόμενους μετάλλιο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι κατηγορίες διαχωρίζονται ανάλογα με τις δυνατότητες των αθλητών και χωρίζονται σε ομάδες με διαφορετική χρονική διάρκεια.

90 Λεπτά + 2 Γύροι

S1 Δίχρονες από 100cc έως 175cc δίχρονες και τετράχρονες έως 250cc. Αθλητές ηλικίας άνω των 15 ετών, συμπληρωμένα πριν την 1η Ιανουαρίου του έτους του Πρωταθλήματος)

S2 Δίχρονες από 126cc και άνω και τετράχρονες από 290cc και άνω. Αθλητές ηλικίας άνω των 15 ετών, συμπληρωμένα πριν την 1η Ιανουαρίου του έτους του Πρωταθλήματος)

Μέσα από τις παραπάνω βασικές κατηγορίες θα βαθμολογούνται και θα βραβεύονται και οι ακόλουθες:

SS (Senior) Αθλητές ηλικίας άνω των 40 ετών, συμπληρωμένα πριν την 1η Ιανουαρίου του έτους του Πρωταθλήματος. Ανεξαρτήτως κυβισμού.

SJ (Junior) Αθλητές ηλικίας κάτω των 23 ετών, συμπληρωμένα πριν την 1η Ιανουαρίου του έτους του Πρωταθλήματος). Ανεξαρτήτως κυβισμού.

SE (Expert) Αθλητές που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα περιφερειακά πρωταθλήματα βάση του κανονισμού Scramble. Θα υπάρχει απονομή ανά αγώνα αλλά ΔΕΝ θα υπάρχει συνολική βαθμολόγηση για το σύνολο των αγώνων και τελική βαθμολογία για ανάδειξη πρωταθλητών.

45 Λεπτά + 1 Γύρος

SB Ανεξαρτήτως κυβισμού και ηλικίας. Θα υπάρχει απονομή ανά αγώνα αλλά ΔΕΝ θα υπάρχει συνολική βαθμολόγηση για το σύνολο των αγώνων και τελική βαθμολογία για ανάδειξη πρωταθλητών.

SW (Woman) Κατηγορία Γυναικών. Ανεξαρτήτως κυβισμού και ηλικίας.

20 Λεπτά + 1 Γύρος

SY (Youth)

SY1: Μοτοσυκλέτες με κυβισμό από 51cc – 65cc (2Τ). Ηλικία αθλητών από οκτώ (8) έως και δώδεκα (12) ετών.

SY2: Μοτοσυκλέτες με κυβισμό από 70cc – 85cc (2T) ή με κυβισμό μέχρι 150cc (4Τ). Ηλικία αθλητών από έντεκα (11) έως και δέκα πέντε (15) ετών.

Η αριθμοδότηση παραμένει η ίδια με του Motocross. Αθλητές που θα τρέξουν μόνο Scramble θα παίρνουν νούμερα που είναι διαθέσιμα. Ο αγώνας θα είναι ξεχωριστός για λόγους ασφαλείας.

Πρώτα θα εκκινεί η κατηγορία SY2 και μετά από 1’ η SY1.

Η διαδρομή αυτής της κατηγορίας είναι ευκολότερη και μικρότερη, (τμήμα της υπάρχουσας με χρήση παράκαμψης - συντόμευσης) προσαρμοσμένη στους μικρότερους τροχούς αυτών των μοτοσυκλετών, και στον σωματότυπο των παιδιών, πλήρως ελεγχόμενη και με πλήρη οπτική επαφή από τους κριτές του αγώνα.

Η ηλικία των νεαρών αθλητών για την είσοδό τους στην κατηγορία θα πρέπει να έχει κατοχυρωθεί με τα πλήρη έτη (ημ/νία γενεθλίων) πριν την έναρξη του αγώνα / πρωταθλήματος.

ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

SY (Youth) SY2, και σε 1’ SY1. Η κατηγορίες αυτές θα αγωνίζονται ξεχωριστά για λόγους ασφαλείας.

Μετά τον τερματισμό της SY θα εκκινούν οι ακόλουθες κατηγορίες ανά λεπτό:

SE (Expert) / S1 / S2 / SJ (Junior) / SS (Senior) / SB / SW (Woman)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συμμετέχουν τα Αθλητικά Σωματεία που ανήκουν στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικής Μακεδονίας - Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Αγώνας  Ημερομηνία  Σωματείο  Περιοχή
1ος 30 Μαίου ΑΜΟΣ Σκύδρα
2ος 27 Ιουνιου ΜΟΣΠ Προσοτσάνη
3ος 3 Οκτωβριου ΛΑΜΣ Σέρρες
4ος 31 Οκτωβριου ΛΕΜΕ Αλεξανδρούπολη - Απαλός

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συμμετέχουν τα Αθλητικά Σωματεία Περιοχών που ανήκουν στις περιφερειακές ενότητες: Δυτικής Μακεδονίας - Ηπείρου – Θεσσαλίας (Λαρίσης, Τρικάλων, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας) - Ιονίων Νήσων - Στερεάς Ελλάδας, (εκτός των νομών Ευβοίας & Βοιωτίας) - Δυτικής Ελλάδας (εκτός νομών Αχαΐας & Ηλείας)

Αγώνας  Ημερομηνία  Σωματείο  Περιοχή
1ος 13 Ιουνιου ΑΛΜΣ Ιωάννινα
2ος 11 Ιουλιου ΜΟΦ Φλώρινα
3ος 03 Οκτωβριου ΜΟΤ.Σ.Μ. Μαυρομμάτι
4ος 31 Οκτωβριου ΣΜΟΚ Καρδίτσα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συμμετέχουν τα Αθλητικά Σωματεία από τις περιφερειακές ενότητες: Αττικής – Πελοποννήσου (και των νομών Αχαΐας & Ηλείας) – Κρήτης - Νοτίου Αιγαίου - Στερεάς Ελλάδας (μόνο των νομών Ευβοίας & Βοιωτίας)

Αγώνας  Ημερομηνία  Σωματείο  Περιοχή
1ος 9 Μαιου Μ/Λ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ Σαραντάπηχο
2ος 12 Σεπτεμβριου Α.Μ.Ο.Σ. Σπάρτη
3ος 17 Οκτωβριου ΛΕΜΜ Μέγαρα
4ος 7 Νοεμβριου ΛΕΜΟΚΑ Καλαμάτα
5ος 21-Νοε ΕΔΟ Ωρωπός

ΤΕΛΙΚΟΣ 4-5 Δεκεμβρίου από τη ΛΕΔΙΛΑ στη Λαμία

Στον Τελικό συμμετέχουν για τα έπαθλα οι 6 πρώτοι των κατηγοριών των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων, αλλά και όποιοι άλλοι έχουν συμμετέχει τους παραπάνω θεσμούς εφόσον δεν έχει ξεπεραστεί το όριο συμμετοχών που θα οριστεί από τον ειδικό κανονισμό, αλλά εκτός των ειδικών επάθλων του Τελικού..

Τα Σωματεία που ανήκουν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μπορούν να επιλέξουν την περιοχή που θέλουν να αγωνίζονται. Θα πρέπει να αγωνίζονται σε μια μόνο περιοχή για όλο την αγωνιστική χρονιά.

ΑΡΙΘΜΟΔΟΤΗΣΗ SCRAMBLE

Προτεραιότητα στην διατήρηση της αριθμοδότησης έχουν οι αθλητές του πανελληνίου πρωταθλήματος και του κυπέλλου enduro. Οι αριθμοί που έχουν δοθεί για τους αγώνες enduro διατηρούνται και στους αγώνες scramble κατά προτεραιότητα ώστε να διευκολυνθούν οι αθλητές.

ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΝΟΛΟ ΕΤΗΣΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
11 – 19 και 100 – 199 / 601-699 197 S1
21 – 29 και 201 – 299 / 701 – 799 394 S2
31 – 39 και 301 – 399 / 801 - 899    
Αναλόγως κατηγορίας S1, S2   SS (Senior)
Αναλόγως κατηγορίας S1, S2   SJ (Junior)
Πρόσθετο γράμμα Ε  99 SE (Expert)
900-990 98 SB
991-999 9 SW (Woman)
Ίδιοι αριθμοί με το Motocross   SY (Youth)
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 14:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon