.
Κατηγορία Άλλοι
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 10:39

Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. - Η προκύρηξη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας μοτοσυκλετών 2021

Η Αθλητική ΜΟΤΟΕ, για το 2021, προκηρύσσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας μοτοσυκλετών, αποτελούμενο από 4 αγώνες στις πίστες των Σερρών και των Μεγάρων.

Το παρακάτω πρόγραμμα είναι προσωρινό.

Ημερομηνία  Τόπος  Σωματείο
2-4 Ιουλίου  Σέρρες  Βαλκανικό 2πλος
12-Σεπ Μέγαρα  Θ.Α
3-Οκτ Μέγαρα  Θ.Α

Για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας 2021 προκηρύσσονται οι παρακάτω κατηγορίες μοτοσυκλετών/αγωνιζομένων (όπου αναφέρεται ο όρος αθλητής/ές εννοείται και η αθλήτρια/ες):

SUPERBIKES: Πρωτάθλημα με μοτοσυκλέτες διαπιστευμένες διεθνώς για την κατηγορία Superbike (3-4/κύλινδρες έως 1000 κ.ε., 2/κύλινδρες έως 1200 κ.ε.), με ελευθερία σε βελτιώσεις. Ο τύπος ελαστικών είναι ελεύθερος. Αθλητές 18 ετών και άνω οι – λευκό φόντο φόντα, μαύροι αριθμοί.

Supersport: Πρωτάθλημα με μοτοσυκλέτες διαπιστευμένες διεθνώς για την κατηγορία Supersport (4/κύλινδρες 16 ετών και άνω – άσπρα φόντα, μπλε αριθμοί.

Racing: Πρωτάθλημα με μοτοσυκλέτες δίχρονες μέχρι 2 κυλίνδρους, μέχρι 250 κε, και τετράχρονες μέχρι δύο για μοτ/τες διχρονες, δικύλινδρες πάνω από 247 κε. Πράσινα φόντα, λευκοί αριθμοί.

SUPERSPORT 300: Κύπελλο για αθλητές 14 ετών και πάνω. Μοτ/τες με έγκριση τύπου δρόμου 248-500 4Τ μέχρι 2 κυλίνδρους. Ακολουθούν τους κανονισμούς Supersport 300. Ο τύπος ελαστικών είναι ελεύθερος.. Κίτρινα φόντα με Μαύρους αριθμούς.

ΝΕΩΝ: Πρωτάθλημα για αθλητές 13-20 ετών. Για τις αθλήτριες το μέγιστο όριο αυξάνεται κατά 5 έτη (13-25 ετών). Μοτ/τες με έγκριση τύπου δρόμου 248-500 4Τ μέχρι 2 κυλίνδρους. Ακολουθούν τους κανονισμούς Supersport 300. Eλαστικά εγκεκριμένα για χρήση δρόμου Κίτρινα φόντα με Μαύρους αριθμούς.

ΟΡΕΝ: ΚΥΠΕΛΛΟ, με μοτοσυκλέτες διαπιστευμένες διεθνώς για τις κατηγορίες superbike, supersport & stocksport (καθώς και μοτοσυκλέτες με έγκριση τύπου δρόμου, κυβισμού 400-1450 κ.εκ) οποιασδήποτε χρονιάς και με ελευθερία βελτιώσεων στο πλαίσιο η και στον κινητήρα, ελαστικά εγκεκριμένα για χρήση δρόμου. Αθλητές 16 ετών και άνω για μοτοσυκλέτες από 400 έως 675κ.ε. και 2/κύλινδρες έως 750 κ.ε., 4Τ και αθλητές 18 ετών και άνω για μοτοσυκλέτες από 400 έως 1450 κε – μπλέ φόντα, λευκοί αριθμοί. Τα κατώτατα ηλικιακά όρια μειώνονται κατά 1 έτος σε περίπτωση αθλητή καταταγμένου βαθμολογικά σε αγώνισμα (μοτοσυκλέτας) κυκλικής διαδρομής (ελάχιστο όριο η συμμετοχή σε 3 αγώνες).

Στην κατηγορία OPEN έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν αθλητές που δεν έχουν συμμετάσχει σε ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΙΚΗ κατηγορία (Superbike, Supersport, Racing) από το 2012 μέχρι σήμερα. Ο αθλητής που κατά τις χρονομετρημένες δοκιμές της ΟΡΕΝ, επιτύχει χρόνο ίσο, η, μικρότερο του 107% του καλύτερου χρόνου του πρώτου αθλητή στην κατάταξη των αντίστοιχων χρονομετρημένων δοκιμών των κατηγοριών SUPERSPORT και SUPERBIKE, ανάλογα με την κατηγορία της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιεί για την επίτευξη του χρόνου του, έχει δικαίωμα (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) να συμμετάσχει στον αγώνα της αντίστοιχηςκατηγορίας (SS, SBK), με θέση στην εκκίνηση, ανάλογη με τη σειρά χρόνων της αντίστοιχης κατηγορίας.Ο κυπελλούχος της κατηγορίας ΟΡΕΝ, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής την κατηγορία την επόμενη χρονιά,αλλά θα συμμετάσχει σε αντίστοιχη με τον κυβισμό της μοτοσυκλέτας του κατηγορία.

Θεσπίζεται κατηγορία SENIOR, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν αθλητές ηλικίας άνω των 50 ετών. Θα αγωνίζονται μαζί με την κατηγορία ΟΡΕΝ με τους αντίστοιχους κανονισμούς της συγκεκριμένης κατηγορίας,αλλά με ξεχωριστή βαθμολογία. Η κατηγορία SENIOR αθλοθετείται ως ΕΠΑΘΛΟ.

Στις κατηγορίες Supersport και Superbike μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον μια αγωνιστική περίοδο στις κατηγορίες ΟΡΕΝ/Racing/Νέων (ελάχιστο 3 αγώνες) ή άλλη πιστοποιημένη αγωνιστική εμπειρία σε αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών, η έχουν καταταχθεί στις 3 πρώτες θέσεις πρωταθλήματος σε άλλο άθλημα μοτοσυκλέτας κλειστής κυκλικής διαδρομής (Moto-cross, Super-Motard).

O καλύτερος της τελικής κατάταξης του αγώνα, πρωτοεμφανιζόμενος σε πρωταθληματική κατηγορία αθλητής, θα βραβεύεται με το ΕΠΑΘΛΟ ROOKIE του αγώνα. (Να μην έχει συμμετάσχει σε οποιαδήποτε Πρωταθληματική κατηγορία ακόμα και αν έχει προέλθει από το φίλτρο του 107% της ΟΡΕΝ)

Οι κατηγορίες RACING και SUPERSPORT 300 θα διαγωνίζονται μαζί, με ξεχωριστές βαθμολογίες και αθλοθέτηση. Στην περίπτωση που ο αριθμός των συμμετοχών είναι μεγαλύτερος από τα επιτρεπόμενα όρια ασφαλείας της πίστας, τότε οι κατηγορίες αυτές θα διαχωριστούν.

Σε περίπτωση μειωμένων συμμετοχών σε μία κατηγορία, η κατηγορία αυτή θα συμπτύσσεται με την αμέσως πλησιέστερη σε επιδόσεις και σύμφωνα πάντα με τον κυβισμό της μοτοσυκλέτας.

Ο μέγιστος χρόνος που ορίζεται σαν προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα, πρέπει να είναι ο καλύτερος επιτευχθείς χρόνος, επαυξημένος κατά 10% για τις κατηγορίες Supersport και Superbikes και κατά 20% για τις υπόλοιπες κατηγορίες (OPEN, Racing, Supersport 300, ΝΕΟΙ). Σε ειδικές περιπτώσεις και με πλήρη αιτιολογημένη απόφαση των Aγωνοδικών, τα παραπάνω όρια μπορεί να αυξηθούν. Για την περίπτωση της κατηγορίας ΟΡΕΝ και στην περίπτωση που οι συνθήκες διεξαγωγής των δοκιμών είναι σημαντικά διαφοροποιημένες (πχ.στεγνό-βρεγμένο) σε κάθε κατηγορία και μετά από αιτιολογημένη απόφαση των Αγωνοδικών, η επιλογή των αθλητών που θα λάβουν μέρος στον αγώνα θα γίνεται αναλογικά από τους αθλητές που πέτυχαν τους καλύτερους χρόνους από κάθε κατηγορία χωριστά.

Οι οδηγοί των πρωταθληματικών κατηγοριών SUPERSPORT και SUPERBIKE που δεν επιτυγχάνουν, κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων δοκιμών, χρόνο εντός φίλτρων μεταφέρονται στη κατηγορία Open, εφόσον πληρούν τους κανονισμούς της Open.

Οι ΑΠΟΝΟΜΕΣ θα γίνονται ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ, οι βραβευόμενοι αθλητές θα παρουσιάζονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ντυμένοι με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ περιβολή. Σέ όλες τις κατηγορίες, βραβεύονται με κύπελλα οι 1ος-2ος-3ος και με μετάλλια οι 4ος-5ος-6ος.

Για το έτος 2021, το παράβολο συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες ορίζεται στα 140 €. Η συμμετοχή σε δεύτερη κατηγορία επιβαρύνεται με 40€. Το παράβολο του 2πλού αγώνα ορίζεται στα 190€.

Με σκοπό την θέσπιση συνθηκών ίσων ευκαιριών για όλους, ορίζονται τα παρακάτω:

Απαγορεύονται οι δοκιμές με οποιαδήποτε μμοτοσυκλέτα στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα 11 μέρες πριν την Πέμπτη πριν τον αγώνα.

Οποιαδήποτε παράβαση του κανονισμού, επιφέρει τον αποκλεισμό του αθλητή από τον αγώνα.

Η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέψει την ελεύθερη προπόνηση εντός της περιόδου απαγόρευσης, με αιτιολογημένη απόφαση της, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου 45 μέρες νωρίτερα.

Ο αριθμός των ελαστικών που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στους αγώνες, είναι ∆ΥΟ ΖΕΥΓΗ (για χρονομετρημένες δοκιμές και αγώνα) – εξαιρούνται τα RACING. Στους διπλούς αγώνες ο αριθμός των ελαστικών θα είναι ΤΡΙΑ ΖΕΥΓΗ. ΤA ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΡΚΑΡΟΝΤΑΙ. Σε περίπτωση που ο αγώνας ανακηρυχτεί από τον Αλυτάρχη ‘’βρόχινος’’, ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Επιτρέπονται επιπλέον ζευγάρια βρόχινων ελαστικών, αντικατάσταση καινούργιων ελαστικών με βρόχινα καθώς και κοπή αυλακώσεων σε κάθε τύπο ελαστικών (slicks & με έγκριση τύπου).

Οι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν σε 2 κατηγορίες στην κάθε αγωνιστική συνάντηση. Οι περιορισμοί της εκάστοτε κατηγορίας ισχύουν. Ο κάθε αθλητής δικαιούται να χρησιμοποιήσει μόνο μια μοτοσυκλέτα σε δοκιμές/αγώνα ανά κατηγορία (εξαιρούνται τα RACING).

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κάτοχοι έγκυρου Αθλητικού ∆ελτίου σωματείου της ΑΜΟΤΟΕ.

Οι αθλητές θα βαθμολογούνται σύμφωνα με την θέση που τερμάτισαν σε κάθε αγώνα, βάσει του παρακάτω βαθμολογικού πίνακα:

Θέση:

  • 1η 25β 
  • 2η 20β 
  • 3η 16β 
  • 4η 13β
  • 5η 11β 
  • 6η 10β
  • 7η 9β
  • 8η 8β
  • 9η 7β
  • 10η 6β

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα προηγηθεί ο αγωνιζόμενος με τους καλύτερους τερματισμούς. Σε περίπτωση περαιτέρω ισοβαθμίας προσμετρά το τελευταίο χρονικά αποτέλεσμα.

Σχετικά με τα ηλικιακά όρια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ

ΑΠΟ 13 ετών εννοείται ότι αφορά σε αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 13 ο έτος, κατά την ημερομηνία του αγώνα ΜΕΧΡΙ 20 ετών (συμπληρωμένα).

ΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Από 14 ετών εννοείται ότι έχουν συμπληρώσει το 14 ο έτος, κατά την ημερομηνία του αγώνα.
Από 15 ετών εννοείται ότι έχουν συμπληρώσει το 15 ο έτος, κατά την ημερομηνία του αγώνα.
Από 16 ετών εννοείται ότι έχουν συμπληρώσει το 16 ο έτος, κατά την ημερομηνία του αγώνα.
Από 18 ετών εννοείται ότι έχουν συμπληρώσει το 18 ο έτος, κατά την ημερομηνία του αγώνα.

Τα κατώτατα ηλικιακά όρια μειώνονται κατά 1 έτος σε περίπτωση αθλητή με αναγνωρισμένη αγωνιστική εμπειρία – με απόφαση/έγκριση του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon