.
Κατηγορία Άλλοι
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 15:00

HSBK - Supermoto 2020: Πρεμιέρα με 25+9 αναβάτες!

[Δελτίο Τύπου]

Η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσικλέτας HSBK 2020 και του Supermoto Cup 2020 άνοιξε στα Μέγαρα με τις πρώτες δοκιμές των 25 αγωνιζόμενων του HSBK, ενώ από αύριο Σάββατο (12/9) θα μπουν στη «μάχη» και οι 9 αγωνιζόμενοι του Supermoto.

Το αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων εκπέμπει ήδη τον ήχο των αγωνιστικών μοτοσυκλετών, καθώς σήμερα γίνονται οι ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές του Πρωταθλήματος Ταχύτητας - πριν τη διεξαγωγή των δύο πρώτων αγώνων του θεσμού, καθεμία από τις δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου. Οι αναβάτες του Κυπέλλου Supermoto, που επιστρέφει φέτος στο πλαίσιο του HSBK, θα κάνουν τις χρονομετρημένες τους δοκιμές το Σάββατο 12/9, και τον πρώτο φετινό αγώνα του θεσμού την Κυριακή 13/9.

Πίσω στις συμμετοχές, στην εκκίνηση της κατηγορίας Racing θα παραταχθούν 5 αναβάτες. Πρόκειται για την αρχαιότερη ίσως εν ενεργεία κατηγορία, που αποπνέει ακόμα την αίγλη μιας άλλης εποχής, και αποτελείται από μονοκύλινδρες ή δικύλινδρες δίχρονες μοτοσυκλέτες ως 250 κ.εκ. και τετράχρονες ως 500 κ.εκ.

racing

Στα Superbikes, μια κατηγορία που με τον κυβισμό, τις κορυφαίες ιπποδυνάμεις, τους ήχους και τους σπουδαίους αγωνιζόμενους που ανέκαθεν προσέφεραν συναρπαστικές μάχες σε αυτήν (τρανταχτά ονόματα όπως των Σ. Συνιώρη, Γ. Μπούστα, Λ. Πίππου), 4 αγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν τις νίκες του διημέρου. Εδώ οι μοτοσυκλέτες είναι τετράχρονες, 749-1.000 κ.εκ. με 3 ή 4 κυλίνδρους ή 850-1.200 κ.εκ. με δύο κυλίνδρους.

superbikes

Στην κατηγορία Supersport, όπου όλα μοιάζουν να κρίνονται στις ικανότητες των αναβατών και των μηχανικών καθώς όλες οι μοτοσυκλέτες συναγωνίζονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο απόδοσης του κινητήρα (2κύλινδρες ως 750 κ.εκ./ 3κύλινδρες ως 675 κ.εκ./ 4κύλινδρες ως 600 κ.εκ.), οι συμμετέχοντες θα είναι 7. Παράλληλα, μία αγωνιζόμενη έχει δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία-«φυτώριο» Supersport 300.

supersport

supersport300

Μια από τις πιο «καυτές» κατηγορίες του HSBK 2020, στο μεταξύ, αναμένεται να είναι η Open! Η κατηγορία που κάνει το όνειρο κάθε ερασιτέχνη πραγματικότητα να μπει με άνεση στους αγώνες, μετρά τις περισσότερες συμμετοχές, 8. Περιλαμβάνει μοτοσυκλέτες 600 ως 1000 κ.εκ., ελεύθερες μετατροπών.

open

Όσο για το Supermoto Cup, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 8 αγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν πλαγιολαισθαίνοντας τη νίκη στην κατηγορία Racing Open με τα εντυπωσιακά 450άρια Honda, Husqvarna, KTM και Yamaha, ενώ ένας αναβάτης εμπίπτει στην κατηγορία Normal.

supermoto

Και τις δύο ημέρες του Σαββατοκύριακου η αγωνιστική δραστηριότητα θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ., ενώ την Κυριακή ενδιάμεσα και στο τέλος των αγώνων του HSBK θα διεξαχθούν τα δύο σκέλη του Supermoto Cup.

Θυμίζουμε ότι, βάσει των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του Covid19 που έχει επιβάλλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, απαγορεύεται η προσέλευση θεατών. Βάσει της ανακοίνωσης της ΑΜΟΤΟΕ, οι αρμόδιοι στην είσοδο του paddock θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο στους αθλητές, στους μηχανικούς, στα μέλη της οργάνωσης και στους δημοσιογράφους που έχουν προβλεφθεί. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους στο paddock.

Δείτε όλες τις πληροφορίες, ειδήσεις και videos από την πρεμιέρα του HSBK και Supermoto Cup 2020, στα www.hsbk.gr και https://www.facebook.com/HellenicSBK.

bottom banner

HSBK press office

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 15:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon