Κατηγορία Άλλοι
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 18:34

Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. - Οκτάμηνος αποκλεισμός από τους αγώνες με αναστολή για τον Γιάννη Περιστερά

Ο νεαρός αναβάτης τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή για παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε ο πατέρας του, Νίκος Περιστεράς τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. συνεδρίασε στις 31 Οκτωβρίου 2019 για να εκδικάσει την υπόθεση εξύβρισης και απειλής του κ. Βασίλη Πετρούλια, γιατρού του αγώνα Π.Π. Ταχύτητας Μοτοσυκλετών που έγινε στα Μέγαρα την 14η Σεπτεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι διοργανωτές του αγώνα κάλεσαν τον αθλητή Γιάννη Περιστερά προκειμένου να εξακριβωθεί αν είναι σε θέση να αγωνιστεί, δεδομένου ότι είχε τραυματιστεί και βάδιζε με πατερίτσες. Όταν ο γιατρός του αγώνα του συνέστησε να μην αγωνιστεί καθώς ενδεχόμενη πτώση θα έθετε την υγεία του σε κίνδυνο, προσήλθε στον χώρο της γραμματείας ο πατέρας του (ανήλικου) αθλητή, Νίκος Περιστεράς και στη συνέχεια εξύβρισε και απείλησε τον γιατρό με άσκηση σωματικής βίας, γεγονός που αποτράπηκε με παρέμβαση των διοργανωτών.

Την πράξη αυτή παραδέχτηκε ενώπιον της Επιτροπής ο Νίκος Περιστεράς, εξηγώντας πως έχασε την ψυχραιμία του όταν είδε πως ο γιος του είχε ταραχθεί και απογοητευτεί από την προτροπή του γιατρού να μην αγωνιστεί στα Μέγαρα.

Εν τέλει η Πειθαρχική Επιτροπή τιμώρησε τη συμπεριφορά αυτή με ποινή αποκλεισμού του αθλητή (μέλος της ομάδας του οποίου προέβη στην αξιόποινη πράξη) από κάθε μοτοσυκλετιστικό αγώνα για διάστημα οκτώ μηνών.

Αυτό σημαίνει τιμωρία από 6/11/2019 ως 5/7/2020, ωστόσο η εκτέλεσή της αναστέλλεται για έναν χρόνο. Εφόσον δηλαδή δεν προκύψει νέα πειθαρχική ποινή (για οποιοδήποτε παράπτωμα) ως τις 5 Νοεμβρίου 2020, ο Γιάννης Περιστεράς θα μπορεί να αγωνίζεται κανονικά. Αν ωστόσο προκύψει νέο παράπτωμα, τότε αίρεται αυτομάτως η αναστολή και ο αθλητής υφίσταται και τις δύο ποινές.

Πηγή

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 21:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube