Κατηγορία Άλλοι
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 10:33

ΑΜΟΤΟΕ - Περί NECK BRACES και ασφάλειας αθλητών Motocross

Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο είναι αποτελεσματικά στην χρήση τους αλλά και value for money, οι συσκευές στήριξης αυχένα ή αλλιώς Neck Braces (στην αγγλική ονομασία).

Υψηλά ιστάμενα στο διεθνή χώρο άτομα, έχουν κατά καιρούς αναφέρει, πως αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα της χρήσης τους με την αιτιολογία πως, τα συγκεκριμένα εξαρτήματα προστασίας τους αναβάτη προσπαθώντας να προστατεύσουν κάποιο μέρος του σώματος του αναβάτη επιφέρουν βλάβες σε κάποια άλλα (π.χ. κλείδα, κάτω μέρος σπονδυλικής στήλης).

Μακριά από εμπορικές σκοπιμότητες και με αρχικό μέλημα την ασφάλεια των αναβατών, θεωρούμε ότι θα πρέπει να δημοσιεύσουμε την 10ετή έρευνα ανεξάρτητου Αμερικάνικου φορέα (ACTION SPORTS EMS) και τα στατιστικά στοιχεία που μας δίνει, ΕΔΩ.

Τέτοιου είδους εξοπλισμός προστασίας υπάρχει σε διάφορες μάρκες, τύπους και τιμές. Οι κανονισμοί ασφαλείας (είτε ο Ελληνικός είτε και οι Διεθνείς) δεν επιβάλλουν, τουλάχιστον προς το παρόν, την χρήση του. Η χρήση του από τους αναβάτες είναι προαιρετική. Όλοι όμως διαβάζοντας τα παραπάνω δεδομένα μπορούν να εξάγουν συμπεράσματα και να κρίνουν το κατά πόσο και αν τους είναι απαραίτητος ο συγκεκριμένος εξοπλισμός.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 10:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube