.
Κατηγορία Άλλοι
Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 13:31

ΠΠΤ 2019 - Πρωτιά για τον Δημήτρη Καρακώστα, με Honda CBR600RR στην Τρίπολη

Την 1η θέση της κατηγορίας Supersport κατέκτησε ο Δημήτρης Καρακώστας με Honda CBR600RR στον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας στην Τρίπολη.

Απόλυτη ήταν η επικράτηση του Δημήτρη Καρακώστα με Honda CBR600RR στην κατηγορία Supersports στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, τερματίζοντας με 6,45s εμπρός από τον δεύτερο αναβάτη. Ξεκινώντας από την pole position ο Δημήτρης Καρακώστας, μία συμμετοχή που υποστηρίζει η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Honda, με την πτώση της σημαίας εκκίνησης δημιούργησε μία μεγάλη διάφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες και δεν απειλήθηκε από κανέναν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

7 KARAKOSTAS 021

Στον τερματισμό ο Δημήτρης Καρακώστας δήλωσε: «είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σημερινό αποτέλεσμα εδώ στην Τρίπολη, ένα χώρο που εορτάζονται σήμερα και 30 χρόνια διοργάνωσης από τον πρώτο αγώνα. Ευτυχώς δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τον καιρό στην κατηγορία μου. Τόσο η μοτοσυκλέτα μου όσο και τα ελαστικά μας δούλεψαν άψογα προκειμένου να φέρουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.»

Στη μεγάλη κατηγορία, των Superbikes η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Honda υποστήριξε δύο αναβάτες τον Φώτη Τσαλίκη που συμμετείχε με Honda CBR1000RR και τον Μιχάλη Κουτσουμπό ο οποίος συμμετείχε με Honda CBR1000RR SP2.

O αγώνας χαρακτηρίστηκε από τις συνεχείς εναλλαγές του καιρού που είχαν ως αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί στον 16ο γύρο λόγω βροχής, η οποία δεν ήρθε ποτέ, με τον αγώνα να ξεκινά και πάλι για τους υπόλοιπους 13 γύρους.

156 TSALIKIS 037

Οι 2 αναβάτες της Honda, o Φώτης Τσαλίκης (φωτό άνω) και ο Μιχάλης Κουτσουμπός είχαν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο καθώς και οι δύο υπέφεραν από γαστρεντερίτιδα με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα. Ο Φώτης Τσαλίκης στον τερματισμό δήλωσε: «είχα ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο τόσο εξαιτίας της υγείας μου αλλά και εξαιτίας της αστάθειας του καιρού που μας ταλαιπώρησε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ευελπιστώ να έχουμε μία πολύ καλύτερη εμφάνιση στον επόμενο αγώνα στις Σέρρες.»

57 KOUTSOUMPOS 009

Ο Μιχάλης Κουτσουμπός (φωτό άνω) συμμετείχε στον αγώνα με την καινούργια Honda CBR1000RR SP2 και πραγματοποίησε τον καλύτερο χρόνο στα πρώτα βρόχινα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Στα δεύτερα χρονομετρημένα ο Κουτσουμπός είχε ατύχημα με πτώση με αποτέλεσμα να προξενήσει τόσο ζημιά στη μοτοσυκλέτα του όσο και να βγάλει την κλείδα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση στον αγώνα. Mε την πτώση της καρό σημαίας του τερματισμού δήλωσε: «αν εξαιρέσουμε το ατύχημα μου και τη γαστρεντερίτιδα που με ταλαιπώρησε καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση και τις επιδόσεις της νέας μου μοτοσυκλέτας. Στόχος μου είναι να έχουμε μία πολύ καλύτερη εμφάνιση στον επόμενο διπλό αγώνα της χρονιάς που θα διοργανωθεί στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών στις 1-2 Ιουνίου 2019.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 13:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon