.
Κατηγορία Άλλοι
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 11:42

Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης: 3 Πρωταθλήματα - 5 κατηγορίες!

Νέες προκλήσεις στην καριέρα του Fourquez28!

Το μαγικό «ταξίδι» στα Πρωταθλήματα του εξωτερικού για τον Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη, από το όμορφο νησί της Κω, συνεχίζεται και το 2019.

Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης, γνωστός στους περισσότερους ως Fourquez28, είναι πανέτοιμος για τις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά του.

Φέτος, ο σχεδιασμός της ομάδας έχει ως στόχο να αυξηθεί η εμπειρία του αναβάτη μας, μιας και εκεί είναι που ουσιαστικά μειονεκτεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Άλλωστε η ταχύτητά του δεν αμφισβητείται, καθώς έχει να επιδείξει στην αγωνιστική του καριέρα μια 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέρυσι.

Έτσι, ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης θα ριχτεί στη μάχη τριών Πρωταθλημάτων στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία.

Θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του τόσο στο CIV Junior και στην κατηγορία Ohvale 160, όσο και στο CNV MOTOASI στις κατηγορίες 110 και 160.

Παράλληλα θα βρει τον απαραίτητο χρόνο αλλά και τις δυνάμεις για να στηθεί απέναντι στον ανταγωνισμό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πάλι σε δυο κατηγορίες (110 και 160).

Τρία διαφορετικά Πρωταθλήματα και πέντε κατηγορίες θα αποτελέσουν το «πεδίο της μάχης» για τον νεαρό Έλληνα αναβάτη τη φετινή χρονιά.

Στόχος του είναι η συλλογή των εμπειριών που θα τον κάνουν να περάσει στο επόμενο επίπεδο την αγωνιστική του καριέρα.

Πέρα από τα τρία αυτά Πρωταθλήματα, η ομάδα κάνει προσπάθεια για να κάνει ο Σπύρος δυο έκτακτες συμμετοχές στην κατηγορία Moto4 της Ισπανίας!

Πρόκειται για μια δυνατή κατηγορία (ουσιαστικά μιλάμε για μια pre-Moto3), στην οποία ο νεαρός Έλληνας οδηγός θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι σε κορυφαίους αναβάτες.

Το πρόγραμμα θα είναι βαρύ και οι υποχρεώσεις πολλές, καθώς από τον Απρίλη μέχρι και τον Νοέμβριο, θα δίνει σχεδόν δυο Αγώνες ανά μήνα.

Ωστόσο η εμπειρία που θα συλλέξει από τη συμμετοχή του στα κορυφαία Πρωταθλήματα του κόσμου, θα σταθεί πολύτιμος αρωγός για τη συνέχεια της καριέρας του.

Ο Fourquez28 ετοιμάζεται για την καινούργια χρονιά, έχοντας ξεπεράσει έναν μικρό τραυματισμό στο αριστερό του πόδι, που προήλθε κατά τη διάρκεια προπόνησης.

«Η αλήθεια είναι ότι έχω μείνει λίγο πίσω στην προπόνησή μου, ωστόσο το θετικό είναι ότι πλέον δεν πονάω καθόλου στο πόδι. Ήταν μια άσχημη στιγμή και πέρασε», μας είπε. «Τώρα το μυαλό μου, σε ό,τι αφορά στους Αγώνες, είναι αποκλειστικά και μόνο δοσμένο στις νέες προκλήσεις που με περιμένουν το 2019. Δεν κρύβω ότι, αν και ο πρωταρχικός μου στόχος είναι η συλλογή εμπειριών, θα ριχτώ στη μάχη με στόχο να ανεβάσω όσες περισσότερες φορές γίνεται την Ελληνική σημαία στο βάθρο».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 11:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon