.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 16:21

MotoGP 2022, 12ος αγώνας, Silverstone (Αγγλία) – Θρίαμβος για Bagnaia και Ducati

Ο Francesco Bagnaia σφράγισε με τη νίκη του ένα εντυπωσιακό σερί 18 αγώνων παρουσίας της Ducati στο βάθρο, όντας ο 8ος διαφορετικός νικητής στους τελευταίους 8 αγώνες στη βρετανική πίστα.

Τα ηνία του αγώνα άλλαξαν αρκετές φορές χέρια μέχρι τα μισά του, όταν και ο Francesco Bagnaia θα έφευγε μπροστά με ένα εντυπωσιακό Maverick Vinales όχι μόνο να ανακτά το χαμένο έδαφος της εκκίνησης, αλλά σχεδόν να «κλέβει» και τη νίκη από τον αναβάτη της Ducati κυριολεκτικά στο φινάλε. Εν τέλει, τερμάτισε 2ος δείχνοντας πως η Aprilia RS-GP –αλλά και ο ίδιος- είναι αξιόμαχοι πια διεκδικητές του βάθρου. Ενός βάθρου που συμπλήρωσε άλλη μια Ducati, εκείνη του Jack Miller ο οποίος σημείωσε και το καλύτερο εφετινό του αποτέλεσμα.

slv1.jpg

Εντυπωσιακός ο Enea Bastianini στην 4η θέση, ο οποίος όχι μόνο είχε επαφή στην αρχή του αγώνα, αλλά έχασε και εξαιτίας της ένα εκ των δυο κεντρικών αεροδυναμικών βοηθημάτων της μοτοσυκλέτας του. Οριακά πίσω του τερμάτισε 5ος ο επίσης εντυπωσιακός Jorge Martin, ενώ με ένα δικό του πορτοκαλί άθλο των τελευταίων γύρων, την 6η θέση πήρε ο Miguel Oliveira.

slv2.jpg

Απογοήτευση μόνο για τον Alex Rins, που έχοντας εξαιρετικό ρυθμό από το ζέσταμα κιόλας και κατόπιν μιας πολύ καλής εκκίνησης, βρέθηκε στον 16 γύρο να ηγείται του αγώνα. Όχι για πολύ όμως, μιας και σταδιακά έχασε θέσεις περιοριζόμενος στην 7η. Απογοήτευση επίσης και για τον Fabio Quartararo, καθώς το στοίχημα της μαλακής επιλογής στο μπροστινό ελαστικό δε βγήκε σαν αντίδοτο της long lap ποινής του. Έτσι, τερμάτισε μόλις 8ος, μπροστά από το μαχητή Aleix Espargararo που πάλεψε τον αγώνα παρά τους πόνους του χτεσινού high siding κατά τις FP4 με τα σχεδόν 200χλμ/ώρα. Δε δίστασε μάλιστα να προσπεράσει για λίγο το Γάλλο αναβάτη στο τέλος του αγώνα, δείχνοντας πως το πρωτάθλημα παίζεται ακόμα, με τη βαθμολογική τους διαφορά να είναι στους 22 πόντους.

slv3.jpg

Τη 10άδα της κορυφής έκλεισε ο Marco Bezzechi, ενώ αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ. Αξιοσημείωτη η απουσία του HRC, το οποίο φαίνεται ανύπαρκτο απόντος του Marc Marquez ο οποίος είδε τον αγώνα από το σπίτι του, εν μέσω του προγράμματος αποθεραπείας του πολύπαθου μπράτσου του. Έτσι, η πρώτη Honda που τερμάτισε στο Silverstone ήταν μόλις εκείνη του Takaaki Nakagami στη 13η θέση.

Τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ ένεκα πτώσεων οι Johann Zarco και Joan Mir, με τον πρώτο να πέφτει ενόσω προηγείτο στον αγώνα. Ο αναβάτης της Prisma Pramac Ducati, συνέχισε τον αγώνα με τη μοτοσυκλέτα του λαβωμένη, για να δει αργότερα στην οθόνη της μήνυμα από την ομάδα του για επιστροφή στο box..

Η επιστροφή στη δράση των αγώνων έγινε με άκρως ενδιαφέροντα τρόπο, με την επόμενη πράξη του έργου να παίζεται στις 21 Αυγούστου στην Αυστρία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 10:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon