.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 11:43

H Lucy Glöckner θα γίνει η πρώτη γυναίκα σε αγώνα WorldSBK

Η ομάδα της ζήτησε μια wild card συμμετοχή σε αγώνα του 2020.

Είναι 28 ετών, γεννημένη στην πόλη Krumhermersdorf της Γερμανίας και η βασική της απασχόληση είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance (Αντοχή) όπου συμμετέχει με την ομάδα GERT56 πάνω σε μια BMW S1000RR.

Κατά την πρόσφατη παρουσίαση της ομάδας για τη νέα αγωνιστική σεζόν, έσκασε και η είδηση: κατατέθηκε επίσημα αίτηση για μια θέση wild card για τον Γερμανικό αγώνα στο Oschersleben στις αρχές του Αυγούστου και η οποία προορίζεται για τη Glöckner, η οποία θα γίνει έτσι η πρώτη γυναίκα που θα συμμετάσχει σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας του WorldSBK.

Μάλιστα, στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το μεγάλο εγχείρημα, η Glöckner έχει δηλωθεί και στον αγώνα του IDM, δηλαδή του Γερμανικού πρωταθλήματος SBK, στο Sachsenring.

Η Lucy Glöckner είναι η πρώτη γυναίκα που πήρε μέρος στο Red Bull Rookies Cup του MotoGP το 2007, τερματίζοντας το πρωτάθλημα στη 14η θέση. Έκτοτε έχει προσθέσει στο βιογραφικό της μερικές σημαντικές επιτυχίες, όπως την πρόσφατη δεύτερη θέση στον οκτάωρο αγώνα αντοχής της Sepang στην κατηγορία Superstock, ενώ δεύτερη αναδείχθηκε και στην περσινή ανάβαση του Pikes Peak με τη BMW S1000R.

Για την έκτακτη αυτή συμμετοχή στο WorldSBK η ομάδα της έχει αρχίσει να ετοιμάζει μια BMW S1000RR στις ανώτατες προδιαγραφές σε συνεργασία με την RS Speedbikes και χρησιμοποιώντας κορυφαία εξαρτήματα από εταιρείες όπως οι Alpha Technik, Ilmberger Carbon και Suter.

“Μια συναρπαστική χρονιά απλώνεται μπροστά μας και πραγματικά δεν ξέρω από πού ν’ αρχίσω,” δήλωσε ενθουσιασμένη η Glöckner. “Λατρεύω το Endurance, απολαμβάνω τους αγώνες εδώ και περνώ πολύ καλά. Είχαμε δύο αγώνες λουσμένους στη βροχή και παρόλα αυτά ανέβηκα στο βάθρο στη Sepang, ενώ είμαστε μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου της Superstock κατηγορίας, ο οποίος είναι και ο βασικός μας στόχος για αυτή τη σεζόν.

“Επίσης δεν βλέπω την ώρα για το IDΜ, ωστόσο θα έλεγα ψέματα αν δεν θεωρούσα τη wild card στο WorldSBK ως την κορυφαία στιγμή της χρονιάς – ίσως και της καριέρας μου ως τώρα. Όλοι ξέρουμε πως πάω να κολυμπήσω στην πισίνα με τους καρχαρίες και δεν ξέρω τι να περιμένω από αυτή, θα είναι ένας χορός χωρίς ανάσα. Για μένα είναι απίστευτο το να νιώθω τη στήριξη όλης της ομάδας μου και πώς όλοι ήδη δουλεύουν πάνω στη μοτοσυκλέτα. Γι’ αυτό και θα δουλέψω πολύ στον εαυτό μου ώστε να προετοιμαστώ όσο καλύτερα γίνεται για την πρόκληση αυτή.

“Προς το παρόν το μεγαλύτερό μου πρόβλημα είναι ο χρόνος: όλα μοιάζουν να απέχουν πολύ μακριά, θέλω να ξεκινήσω τις προκλήσεις αυτές τώρα αμέσως! Ένα μεγάλο, μεγάλο ευχαριστώ στην GERT56!”

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 17:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon