.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 10:59

MX Junior 2020 – Το Παγκόσμιο Motocross επιστρέφει στην Ελλάδα!

Το ερχόμενο καλοκαίρι η θρυλική πίστα της Μεγαλόπολης θα ξαναδεί δράση παγκοσμίου επιπέδου.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross μετέχουν αθλητές ηλικίας 10-17 ετών, σε 3 ηλικιακές κατηγορίες (10-12, 12-14, 13-17 ετών) με μοτοσυκλέτες 65, 85 και 125 cc αντίστοιχα.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Motocross, με σκοπό να διευκολύνεται η προσέλευση νεαρών αθλητών από όλο τον κόσμο, διοργανώνεται σε έναν μόνο αγώνα κάθε καλοκαίρι, το διάστημα από τα μέσα Ιουλίου ως τα τέλη Αυγούστου.

Εκτός του διαγωνισμού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, αγωνίζονται και οι χώρες των αθλητών μέσω των οργανωμένων νεανικών Εθνικών Ομάδων τους!

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το Junior Motocross είναι μια σύγχρονη νεανική μοτο-Ολυμπιάδα η οποία προσελκύει όλο και περισσότερους αθλητές και χώρες (234 παιδιά-έφηβοι, 32 χώρες το 2019 στην Ιταλία).

Η Πελοπόννησος και δη η πίστα της Μεγαλόπολης (ιδιοκτησίας Δ.Ε.Η.) είχαν φιλοξενήσει και στο παρελθόν αγώνες του Παγκοσμίου ΜΧ, με τελευταία φορά το 2010 για την κατηγορία ΜΧ3 του παγκοσμίου Ανδρών και το 2011 για το παγκόσμιο ΜΧ Γυναικών.

Ο αγώνας διοργανώνεται από το Α.Σ. Άρης και την Α.Λ.Μ.Α. Μεγαλόπολης υπό την αιγίδα της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. Η αρχικά ανακοινωθείσα ημερομηνία (7-9 Αυγούστου 2020) είναι προσωρινή και ενδέχεται να αλλάξει.

Για να είστε ενήμεροι για όλες τις σχετικές εξελίξεις, παρακολουθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.juniormx2020.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 11:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon