.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 12:03

EnduroGP 2021, 1ος αγώνας, Πορτογαλία

Wil Ruprecht: Ένα νέο αστέρι ανατέλλει.

Δύο τεστ απέμεναν για το τέλος του πρώτου GP της χρονιάς στην Marco de Canaveses της Πορτογαλίας και ο Steve Holcombe (Beta) κρατούσε την πρωτοπορία, δίνοντας μάχες με τους Brad Freeman (Beta), Josep Garcia (KTM) και τον Αυστραλό Wil Ruprecht (TM).

Κάπου εκεί κανείς δεν πρέπει να είχε προβλέψει τη συνέχεια, ιδιαίτερα όταν ο άγνωστος Αυστραλός βρισκόταν σε μια μάχη με τους δύο μόνιμους πρωταθλητές και τις Beta τους, καθώς και τον Garcia που επέστρεψε στο Παγκόσμιο Enduro με ηγετικές βλέψεις και νίκη στην πρώτη του επανεμφάνιση πέρυσι.

Κι όμως, τα λάθη του Holcombe στα δύο τελευταία τεστ της Κυριακής αποδείχθηκαν πανάκριβα για τον ίδιο, καθώς τον υποβάθμισαν στην τρίτη θέση, ενώ ανάλογη πορεία είχε και ο Garcia που στον τελευταίο γύρο του αγώνα βρέθηκε τέταρτος.

Μπροστά δε, η έκπληξη ολοκληρώθηκε με τον Ruprecht να παίρνει μια πανάξια, όσο και σπουδαία νίκη, αφήνοντας τον Freeman δεύτερο.

Κατά κατηγορία τώρα:

Εnduro 1

O David Guarneri χάρισε μια μεγάλη νίκη στη Fantic, κρατώντας δεύτερο τον Andrea Verona (GasGas) και τρίτο τον Samuele Bernardini (Honda).

Εnduro 2

Ο μεγάλος νικητής του EnduroGP, Ruprecht, φυσικά κατέκτησε και την κατηγορία του, αφήνοντας δεύτερο τον Holcombe και τρίτο τον Garcia.

Εnduro 3

Ο Freeman κυριάρχησε απόλυτα στην κατηγορία του από την πρώτη μέρα, με δεύτερο τον Jaume Betriu (KTM) και τρίτο τον Daniel McCanney (Sherco)

Enduro Women

Η Ισπανίδα Mireia Badia (GasGas) πήρε μια τεράστια νίκη μετά από πολύ σκληρή μάχη με την Αγγλίδα Jane Daniels (Fantic). Το γεγονός ήταν μια μικρή έκπληξη πάντως, καθώς η παρουσία της Laia Sanz (GasGas) στο πρωτάθλημα την έχει χρίσει ήδη φαβορί και το γεγονός πως την πρώτη μέρα του αγώνα είχε κυριαρχήσει δεν άφηνε πολλές ελπίδες για άλλο αποτέλεσμα. Κι όμως, η πολυάσχολη Sanz (φέτος τρέχει και στο TrialGP μετά από απουσία 7 ετών) τελικά περιορίστηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2021

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon