.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 13:39

EnduroGP 2020, 2ος αγώνας, Spoleto (Ιταλία)

Μονομαχία Holcombe εναντίον Freeman, επεισόδιο δεύτερο.

Η αγωνιστική δράση του δεύτερου GP της σεζόν άνοιξε με το Akrapovic SuperTest το βράδυ της Παρασκευής (25/9), με το οποίο άρχισαν και οι εκπλήξεις.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Steve Holcombe (Beta), περιορίστηκε στη 18η θέση (!) εξαιτίας μηχανολογικού προβλήματος με τη μοτοσυκλέτα του, ενώ και ο δεύτερος της κατάταξης, Brad Freeman (Beta) δεν κατάφερε να διακριθεί, μένοντας 5ος.

Το κοινό του Spoleto ωστόσο θα πρέπει να έμεινε απολύτως ικανοποιημένο από το SuperTest που στήθηκε στην ξερή κοίτη ποταμού που διασχίζει την πόλη. Η αιτία δεν είναι μόνο η εντυπωσιακή εγκατάσταση της διαδρομής, αλλά το γεγονός ότι πέντε Ιταλοί αναβάτες βρέθηκαν μέσα στην πρώτη δεκάδα και καλύτερος όλων ο νικητής, Matteo Cavallo (Sherco).

Η πρώτη αγωνιστική μέρα, είχε ως αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή τον Freeman, ο οποίος οδηγώντας αριστοτεχνικά πήρε την πρωτοπορία από την αρχή και δεν την άφησε ποτέ. Για την ακρίβεια, ό,τι κι αν δοκίμαζε ο δεύτερος Holcombe, η διαφορά του από τον πρώτο απλά άνοιγε διαρκώς.

Στο τέλος, μετά από τρια τεστ στην ημέρα, ο Freeman πήρε την πρωτιά με διαφορά άνω των 45 δευτερολέπτων από τον Holcombe.

Μάχη δόθηκε για την τρίτη θέση, για την οποία έριζαν τρεις αναβάτες, οι Andrea Verona (TM), Thomas Oldrati (Honda) και Loic Larrieu (TM). Τελικώς η τρίτη θέση της ημέρας πήγε στον Oldrati.

Την Κυριακή ο καιρός αποφάσισε να αλλάξει τα δεδομένα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και δυνατή βροχή κι έτσι για την ασφάλεια των αναβατών έγιναν μερικές προσαρμογές στη διαδρομή.

Μεγάλος νικητής των κυριακάτικων δρώμενων ήταν ο Holcombe που έδειξε να επηρεάζεται λιγότερο από όλους από τις περίεργες συνθήκες. Δίχως τεχνικά ζητήματα πλέον στη μοτοσυκλέτα του, επέβαλε τον ρυθμό του και αντιστάθηκε στις δυνατές επιθέσεις του Freeman, ειδικά στον πρώτο γύρο του αγώνα.

Με τη μονομαχία των δύο φαβορί για τον τίτλο να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, ο Larrieu ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση, με χρόνο πάνω από ένα λεπτό πιο αργό από αυτόν των δύο Άγγλων.

Συνολικά στο ιταλικό GP ο μεγάλος νικητής ήταν ο Holcombe, ο ισόβαθμος Freeman δεύτερος και ο Oldrati τρίτος.

Κατά κατηγορία:

Στην Ε1 ο Oldrati πήρε τη νίκη, μπροστά από τον Verona, ενώ τρίτος κατατάχθηκε ο Antoine Magain (Sherco).

Στην Ε2 ο Holcombe ήταν ξανά ο απόλυτος κυρίαρχος, με δεύτερο τον Larrieu και τρίτο τον Daniel McCanney (Honda).

Η Ε3 αναμενόμενα ήταν υπόθεση του Freeman, καθώς πίσω του τερμάτισε ο Jaume Betriu-Amengol (KTM) και τρίτος ο Antoine Basset (Beta).

Στην κατάταξη της EnduroGP o Holcombe διατηρήθηκε πρώτος με 77 βαθμούς, κρατώντας σταθερή την απόστασή του από τον Freeman (71 β.) αφού οι δυο τους ισοβάθμησαν στο Spoleto. Στην τρίτη θέση ακολουθούν από απόσταση και μεταξύ τους ισόβαθμοι οι Larrieu και Verona με 52 βαθμούς.

 

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 16-18 Οκτωβρίου 2020 στο Zschopau της Γερμανίας.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία EnduroGP 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon