Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 15:53

EnduroGP 2019, 7ος αγώνας, Ambert (Γαλλία)

Τελευταίος αγώνας της χρονιάς και η απόλυτη επιβράβευση για τον Brad Freeman, ο οποίος κατέκτησε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο EnduroGP της καριέρας του!

Φτάνοντας στη Γαλλία για τον τελευταίο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019, ο τίτλος παιζόταν ανάμεσα σε δύο αναβάτες της Beta, τον πρωταθλητή του 2018, Steve Holcombe, και τον 23χρονο πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Brad Freeman.

Ο νεαρός Άγγλος έχει ήδη στο ενεργητικό του έναν τίτλο Junior (2017) και δύο στην κατηγορία Ε1 (2018-2019), αλλά στη δεύτερη μόλις χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία πήγαινε για το μεγάλο έπαθλο, το στέμμα της EnduroGP που "λυμαινόταν" επί χρόνια ο Holcombe. Ατυχώς για τον τελευταίο, ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλανίζει από την αρχή της σεζόν δεν του έχει επιτρέψει να παλέψει στα ίσια στους περισσότερους αγώνες.

Η δράση ξεκίνησε παραδοσιακά με το Akrapovic Supertest το βράδυ της Παρασκευής (27/9), όπου ο Freeman έδειξε τα δόντια του κατευθείαν, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση.

Στα τεκταινόμενα του Σαββάτου (28/9) ο Freeman πρώτευσε ξανά, κρατώντας πίσω του τον Holcombe και κερδίζοντας 5 τεστ στη διάρκεια της ημέρας.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην τρίτη και τελευταία μέρα του Γαλλικού GP, όπου ο Freeman εμφανίστηκε έτοιμος να πανηγυρίσει τον τίτλο, οδηγώντας όσο χρειαζόταν για να μη ρισκάρει κάτι. Η νίκη της ημέρας πήγε στον εντυπωσιακό Loic Larrieu (TM), ωστόσο η τέταρτη θέση που κατάφερε ο Freeman ήταν κάτι παραπάνω από αρκετή για να του δώσει την πρώτη θέση στην κατάταξη της EnduroGP για το 2019 και πανηγυρίστηκε δεόντως.

Στην Ε1 κατηγορία ο Freeman είχε ήδη αναδειχθεί πρωταθλητής, ωστόσο πρώτευσε και τις δύο μέρες στη Γαλλία και απλά επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και εδώ, με δεύτερο τον Thomas Oldrati (Honda).

Η Ε2 παιζόταν ως την τελευταία μέρα, οδηγώντας σε έναν δραματικό επίλογο που είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο Larrieu αναδείχθηκε πρώτος και στις δύο μέρες του αγώνα και άφησε τον Alex Salvini (Honda) με δύο δεύτερες θέσεις, για να του πάρει τον τίτλο της κατηγορίας για μόλις 4 βαθμούς!

Όσο για την Ε3, παρά τα προβλήματα υγείας του, ο Holcombe δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικρατήσει του Danny McCanney (TM) και να γιορτάσει άλλο ένα σαρωτικό τίτλο: 11 νίκες και 3 δεύτερες θέσεις μέτρησε ο Άγγλος της Beta στην κατηγορία!

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία EnduroGP 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EnduroGP 2019, 6ος αγώνας, Τσεχία
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT