.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 14:17

EnduroGP 2019, 6ος αγώνας, Τσεχία

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro πλησιάζει προς το τέλος του και όλες οι κατηγορίες είναι ανοικτές, εκτός της Ε1 όπου ο Brad Freeman εξασφάλισε τον τίτλο με έναν αγώνα να απομένει.

Η δράση του Τσεχικού GP στο Uhlirske Janovice άνοιξε με το Akrapovic Test της Παρασκευής, όπου φάνηκαν τα πρώτα σημάδια των ανελέητων μαχών που θα επακολουθούσαν όλο το τριήμερο.

Οι Matteo Cavallo (Sherco) και Brad Freeman (Beta) τερμάτισαν με τον ίδιο ακριβώς χρόνο (ως εκατοστό του δευτερολέπτου!), ενώ ο τρίτος Loic Larrieu (ΤΜ) ακολούθησε σε απόσταση μόλις ενός εκατοστού!

Στη μάχη της πρώτης ημέρας (Σάββατο 14/9), ο Freeman δεν άφησε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του, οδηγώντας ταχύτερα από όλους και κυρίως από τον βασικό του αντίπαλο για τον τίτλο, Steve Holcombe (Beta), που τερμάτισε δεύτερος, ενώ τρίτος ήταν ο Danny McCanney (TM).

Φυσικά αυτό σήμαινε πως ο Freeman ήταν πρώτος και στην ιδιαίτερη κατηγορία του, Ε1, μπροστά από τους Cavallo και Davide Guarneri (Honda).

Στην Ε2 ο Joe Wooton (Husqvarna) πήρε τη νίκη μπροστά από τους Larrieu και Alex Salvini (Honda).

Τέλος, στην Ε3 ο Holcombe ήταν πρώτος, με δεύτερο τον McCanney και τρίτο τον David Abgrall (Beta).

Η δεύτερη μέρα προσέφερε μια επιπλέον δυσκολία στους αναβάτες, καθώς οι διαδρομές είχαν επιβαρυνθεί πολύ από τη δράση της πρώτης μέρας, ωστόσο το γεγονός δεν έδειξε να απασχολεί ιδιαίτερα τους δύο πρώτους της κατάταξης.

Freeman και Holcombe κέρδισαν αμφότεροι ειδικές της ημέρας, αλλά ο μεγάλος νικητής ήταν αναμφίβολα ο πρώτος, καθώς πήρε άλλους 20 βαθμούς από την πρώτη του θέση και κράτησε άνετα τον αντίπαλό του δεύτερο. Τρίτος ήταν ξανά ο McCanney.

Αυτή η νίκη του Freeman τον έστεψε και πρωταθλητή της Ε1, καθώς στον αγώνα πήρε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ανάμεσα στους Cavallo και Thomas Oldrati (Honda).

Στην Ε2 ο Salvini πήρε μια σημαντική νίκη μπροστά από τον βασικό του αντίπαλο στην κατηγορία, Larrieu, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Giacomo Redondi (Husqvarna).

Η Ε3 είναι προς το παρόν πεδίο δόξης για τον Holcombe, παίρνοντας στην Τσεχία τη νίκη, ωστόσο ο μεγάλος του αντίπαλος για τον τίτλο, McCanney ακολούθησε κατά πόδας στη δεύτερη θέση, με τρίτο τον Abgrall.

Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της EnduroGP ενόψει του τελευταίου αγώνα στη Γαλλία (27-29 Σεπτεμβρίου), ο Freeman διατηρεί μια πρωτοπορία 10 βαθμών από τον Holcombe και όλα θα κριθούν στο μεγάλο φινάλε της σεζόν.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία EnduroGP 2019

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon