.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 13:41

EnduroGP 2019, 4ος αγώνας, Σέρρες

Εκτάκτως επέστρεψε στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Enduro μετά από τέσσερα χρόνια, για έναν αγώνα υπό ασφυκτική ζέστη και πολύ θέαμα.

Η πρώτη γεύση προσφέρθηκε ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής και το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών που φιλοξένησε το Akrapovic Super Test. Στον μεγάλο τελικό του ξεχώρισε ο Brad Freeman (Beta), ίσως ο πιο φορμαρισμένος αναβάτης αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα.

Κατά την πρώτη αγωνιστική μέρα της μεγάλης κατηγορίας, EnduroGP, ήταν οι τραυματισμοί που πρωταγωνίστησαν μαζί με τη ζέστη. Από νωρίς έπεσαν θύματά τους οι Alex Salvini (Honda) και Matteo Cavallo (Sherco), αμφότεροι χτυπημένοι στον ώμο, αν και ουδείς εγκατέλειψε την προσπάθεια – απλά ο πόνος την έκανε λίγο πιο δύσκολη.

holcombe1

Κατά τη μέρα αυτή η μάχη ήταν μεταξύ δύο, αμφότερων αναβατών της Beta: Steve Holcombe και Freeman πάλεψαν για τη νίκη, με τον πρωταθλητή να προηγείται αρχικά, ενώ στο τέλος ήταν ο Freeman αυτός που κατάφερε να περάσει μπροστά και στο τέλος να πάρει μιαν άνετη νίκη με 39 ολόκληρα δευτερόλεπτα στον αντίπαλό του.

Το ευχάριστο είναι πως ο Holcombe δείχνει να ξεπερνά το πρόβλημα υγείας που είχε, με έναν μυστηριώδη ιό να του στερεί τη φυσική αντοχή στο Γερμανικό GP. Στις Σέρρες εμφανίστηκε πολύ καλύτερα από την πρώτη μέρα, αν και όχι ακόμη 100%.

Το βάθρο της ημέρας συμπληρώθηκε από τον rookie Cavallo, ο οποίος δεν πτοήθηκε στο ελάχιστο από τον πονεμένο του ώμο και πήρε το πρώτο του βάθρο στην EnduroGP!

4O0A5153 2

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε και πάλι με πολλή ζέστη και υγρασία, γεγονός που άρχισε να στεγνώνει πολλούς αναβάτες από δυνάμεις. Οι πτώσεις ήταν πάλι στην πρώτη γραμμή επικαιρότητας, με τον Giacomo Redondi (Husqvarna) να είναι το πρώτο θύμα με κακώσεις στα πλευρά.

Δεύτερο και πιο ηχηρό θύμα ήταν ο Freeman, ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά και τη δεύτερη μέρα, πήρε διαφορά από νωρίς και μετά έφαγε έναν γερό βρόντο στο τελευταίο enduro test και τραυμάτισε τον αριστερό του ώμο. Κατάφερε πάντως να τερματίσει και μάλιστα πρώτος, για να κερδίσει και αυτό το GP, την ώρα που ο Holcombe ξέμενε από δυνάμεις και κατάφερνε μόλις μια 7η θέση.

Το βάθρο της δεύτερης μέρας φιλοξένησε ακόμη τους Thomas Oldrati (Honda) και Cavallo.

4O0A5040 2

Κατά κατηγορία τώρα, ξεκινάμε από την Ε1, όπου φυσικά ο Brad Freeman ήταν ο νικητής της, μπροστά από τους Cavallo και Oldrati.

Στην Ε2 οι ανατροπές ήταν στην ημερήσια διάταξη. Το αρχικό φαβορί, Salvini, υποχώρησε όταν χτύπησε την πρώτη μέρα του αγώνα, αφήνοντας τη νίκη στον Redondi. Τη δεύτερη μέρα όμως τραυματίστηκε και αυτός, για να πάει η νίκη στον Charlier που δεν είχε τερματίσει την πρώτη μέρα!

Σε αυτό το χάος, τελικά o Loic Larrieu (TM) πήρε συνολικά τους περισσότερους βαθμούς στην κατηγορία με δύο δεύτερες θέσεις, ενώ πίσω του τρεις αναβάτες ισοβάθμησαν: Redondi, Benjamin Herrera (Beta) και Eero Remes (Yamaha).

holcombe

Στην Ε3 ο Steve Holcombe κατάφερε να επικρατήσει οριακά του Daniel McCanney (TM), μοιράζοντας μεταξύ τους πρωτιές και δεύτερες θέσεις στις δύο μέρες του αγώνα, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Anthony Geslin (Beta) με δύο τρίτες θέσεις κάθε μέρα.

Στη Junior κατηγορία, μετά από 7 σερί αγώνες (δηλαδή και από πέρυσι), ο Andrea Verona (TM) ήταν ασταμάτητος, μέχρι που ήρθε στις Σέρρες. Εκεί το σερί του σταμάτησε διά χειρός Roni Kytonen (Husqvarna), ενώ ο Enric Fransisco (KTM) πήρε τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τον Verona τρίτο.

 MG 7655

Τέλος, ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος Enduro για το 2019 κερδήθηκε επί Ελληνικού εδάφους και πήγε σε έναν παλιό μας γνώριμο. Ο Άγγλος David Knight (TM) κατέκτησε με σχετική άνεση το Παγκόσμιο Κύπελλο Open Senior, 14 χρόνια μετά τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο!

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος EnduroGP 2019

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon