.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 19:36

WSBK 2017 – 12ος Αγώνας, Jerez – Ισπανία

 

'Aνετη επικράτηση Rea, o τίτλος κατασκευαστή στην Kawasaki! 

 

 

Πέρα από το τρίτο πρωτάθλημα, ο Jonathan Rea κατάφερε φέτος να αντιμετωπίσει και έναν “προσωπικό του δαίμονα” την πίστα της Jerez, στην οποία δεν είχε μέχρι τώρα κατακτήσει ποτέ νίκη. Με ένα εύκολο διπλό λοιπόν, ξεπέρασε και αυτό το εμπόδιο, χάρισε την Kawasaki τον τίτλο στους κατασκευαστές και πλέον πάει στον τελευταίο γύρο στο Qatar ήρεμος και χαλαρός, για να ολοκληρώσει μια εκπληκτική σεζόν.

1ος Αγώνας: Rea, με την... “βοήθεια” της Ducati!


O Melandri ήταν αυτός που φάνηκε να ξεκινά πιο δυνατά από όλους μετά την επανεκκίνηση του αγώνα λόγο διακοπής από την σύγκρουση των Badovini και de Rossa. Ο Ιταλός κατάφερε από τον έκτο γύρο να κάνει μεγάλη διαφορά από το group των υπόλοιπων αναβατών και όλα έδειχναν ότι θα στεφθεί νικητής, όμως τέσσερις γύρους πριν από την καρό σημαία, ένα μηχανικό πρόβλημα στην Ducati του, τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.

 O Rea εκμεταλλεύθηκε την κατάσταση αυτή και μπόρεσε για το υπόλοιπο του αγώνα να αποκρούσει τις επιθέσεις των Davies και Sykes, οι οποίο επιδόθηκαν και σε μια μεταξύ τους μάχη, η οποία ανέδειξε νικητή τον πρώτο. Στις θέσεις 4 και 5, οι αναβάτες της Yamaha, Alex Lowes και Michael Van der Mark, ενώ έκτος τερμάτισε ο Sylvain Guintoli, με Kawasaki, κάνοντας έναν εκπληκτικό αγώνα.

Το δίδυμο της Aprilia, με τους Salvadori και Laverty κατέλαβαν τις θέσεις 7 και 8 ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Χavi Fores με Ducati και Roman Ramos με Kawasaki.

Aποτελέσματα πρώτου αγώνα 

απο1

2ος Αγώνας: Άνετα το “διπλό” για τον Rea


Ήταν να μην “ξορκίσει το κακό” της Jerez ο Rea, παίρνοντας την πρώτη του νίκη στην πίστα στον πρώτο αγώνα και επικράτησε πολύ άνετα των αντιπάλων του, χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί στον δεύτερο. Από το ξεκίνημα, ο Rea έπιασε τον γνωστό του πολύ γρήγορο ρυθμό, ανοίγοντας συνέχεια την διαφορά, με τους υπόλοιπους αναβάτες απλά να παρακολουθούν από απόσταση και αυτή του η νίκη, χάρισε επίσης “μαθηματικά” στην Kawasaki τον τίτλο των κατασκευαστών και ας υπολείπεται ένας ακόμα αγώνας για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Όπως και στον πρώτοι αγώνα, πάλι μια σύγκρουση οδήγησε σε γρήγορη διακοπή, με εμπλεκόμενους αυτή την φορά τους Davies και Laverty, με τον πρώτο να καταφέρνει να ξαναμπεί στο αγώνα και τον δεύτερο να εγκαταλείπει.

Όχι μόνο επέστρεψε στον αγώνα ο Davies λοιπόν αλλά βρισκόταν δεύτερος σε αυτόν, για το μεγαλύτερο διάστημα του, χάνοντας όμως μόλις δύο γύρους πριν από το τέλος την θέση, από τον Melandri. 

Δύο τέταρτες θέσεις για τον αναβάτη της Yamaha Alex Lowes, ο απολογισμός της Jerez, ενώ ο Sykes τερμάτισε πέμπτος. Van der Mark έκτος, Fores έβδομος και για άλλη μια φορά εντυπωσιακός ο Guintoli, στην όγδοη θέση. Την δεκάδα, συμπλήρωσαν οι Mercado με Aprilia και Torres με BMW.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην μάχη για την δεύτερη θέση, μεταξύ των Davies και Sykes, οι οποίοι ισοβαθμούν, με 363 βαθμούς ο καθένας.

Αποτελέσματα δεύτερου αγώνα

απο2 


Βαθμολογία αναβατών



ba8mologia


 Βαθμολογία κατασκευαστών

 


βαθμολογία κατασκευαστών

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon