.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 15:59

EnduroGP 2017, 6ος αγώνας, Castelo Branco – Πορτογαλία

 

Holcombe και McCanney για τη νίκη

 

Η Πορτογαλία ήταν η χώρα που φιλοξένησε τον 6ο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro, με  τη ζέστη, την ξηρασία και τη σκόνη να κυριαρχούν. Steve Holcombe (Beta) και Jamie McCanney (Yamaha) ήταν οι αναβάτες που πήραν τις νίκες στις κατηγορίες EnduroGP και endure 2 αντίστοιχα.

EnduroGP: Holcombe με λίγη τύχη

Την πρώτη ημέρα στη μεγάλη κατηγορία ο αναβάτης που έδειξε να κυριαρχεί και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση ήταν ο Nathan Watson (KTM). Ο Βρετανός αναβάτης της KTM στην καλύτερη ίσως εμφάνισή του στο φετινό πρωτάθλημα τερμάτισε πρώτος σχεδόν ενάμιση λεπτό μπροστά από τον Matthew Phillips (Sherco) που πάλεψε και κέρδισε τελικά τη δεύτερη θέση από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Steve Holcombe (Beta). Στην 4η θέση βρέθηκε ο of Loic Larrieu (Yamaha), ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Christophe Charlier (Husqvarna). Την 2η ημέρα ο Watson μπήκε στον αγώνα ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει τους Holcombe και Charlier. Στο δεύτερο όμως extreme τεστ o Watson ατύχησε καθώς έσπασε τον επιλογέα των ταχυτήτων του και έχασε πάρα πολύ χρόνο κατά την αλλαγή του. Ο χαμένος χρόνος τον έφερε στη 10η θέση για την ημέρα στερώντας του παράλληλα οποιαδήποτε πιθανότητα για το πρώτο σκαλί του βάθρου. Την ευκαιρία για τη νίκη άδραξε τελικά ο Holcombe, ο οποίος αν και κέρδισε μόλις δύο τεστ, κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή χάρη στη συνέπειά του. Πίσω του τερμάτισε ο Charlier, για το καλύτερο μέχρι τώρα αποτέλεσμα του στη σεζόν με τον Phillips να περνά την γραμμή του τερματισμού τρίτος. Στην 4η θέση και παρά την πτώση που σημείωσε, τερμάτισε ο Loic Larrieu (Yamaha) με τον Jaume Betriu (KTM) να πραγματοποιεί έναν καλό αγώνα και να αμείβεται με την τελευταία θέση της πεντάδας. 

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

Δείτε τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα των αναβατών εδώ.

Enduro 2: McCanney επί δύο

Ο Jamie McCanney (Yamaha) ήταν για μία ακόμη φορά ο αναβάτης που ξεχώρισε στην Enduro 2 κερδίζοντας παράλληλα και τις δύο ημέρες, για την πρώτη διπλή νίκη της καριέρας του. Στη δεύτερη θέση της γενικής, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Josep Garcia (KTM)  που είδε όμως τη διαφορά του από τον Βρετανό να μειώνεται περαιτέρω και να βρίσκεται πλέον μόλις στους έξι βαθμούς. Στο 3ο σκαλί του βάθρου της γενικής ανέβηκε ο Eero Remes (TM) με τον Pascal Rauchenecker (Husqvarna) να τερματίζει πίσω του και τον Davide Guarneri να κλείνει την πεντάδα.

Επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, στις 23 -24 Σεπτεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δείτε τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα αναβατών της Enduro 2, εδώ.

Βίντεο

Supertest

Highlights 1ης ημέρας

Highlights 2ης ημέρας

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon