.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 13:55

EnduroGP 2017, 5ος Αγώνας, Γρεβενά – Ελλάδα

 

Τα κατάφεραν οι Watson & McCanney

 

Στα Γρεβενά πραγματοποιήθηκε ο 5ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Enduro. Σε μια άριστη διοργάνωση, οι Nathan Watson και Jamie McCanney, αψήφησαν την ζέστη και τη σκόνη και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου γενικής στις κατηγορίρες EnduroGP και Enduro 2 αντίστοιχα.  

EnduroGP: Watson για τη νίκη

Στη μεγάλη κατηγορία ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος Steve Holcombe (Beta), έβαλε νωρίς τον πήχη ψηλά κερδίζοντας το Supertest και έδειξε ότι είναι έτοιμος για τη νίκη στην κατηγορία. Την πρώτη ημέρα κατάφερε μάλιστα να επιβληθεί των αντιπάλων του και κυρίως του Nathan Watson (KTM), o οποίος έδειξε να βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή μέρα τερματίζοντας πίσω του στη δεύτερη θέση. Ο βρετανός αναβάτης όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Την δεύτερη ημέρα ξεπέρασε τον εαυτό του: κέρδισε πέντε από τις εννέα ειδικές της ημέρας και τερμάτισε 23 δευτερόλεπτα μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο επί ελληνικού εδάφους. Έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, έχοντας δεύτερο τον  Holcombe με τον Loic Larrieu να πραγματοποιεί πολύ καλό και σταθερό αγώνα συμπληρώντας έτσι το βάθρο με δύο τερματισμούς στην 3η θέση. Στην 4η θέση κατετάγη ο Alex Salvini με δύο 4ες θέσεις, ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Jaume Betriu (ΚΤΜ), ο οποίος κατάφερε επίσης να τα βγάλει πέρα με τη ζέστη που ήταν ιδιαίτερα έντονη και τις δύο ημέρες λόγω του καύσωνα.

Enduro 2: Συνέχεια για McCanney

Στην Enduro 2 η μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση δόθηκε μεταξύ των McCanney και Josep Garcia, των δύο αναβατών που μοιράστηκαν τις νίκες. Την πρώτη ημέρα ο Garcia ήταν εκείνος που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού πρώτος αλλά τη δεύτερη ο McCanney ανταπέδωσε, κάτι που του έδωσε παράλληλα και τη νίκη στη γενική. Μέχρι την τελευταία ειδική μόλις δύο δευτερόλεπτα χώριζαν την προσπάθεια των δύο αναβατών, που έγιναν εννιά μετά το τέλος της για μια δίκαιη νίκη του McCanney αλλά και μια άξια δεύτερη θέση για τον Ισπανό που ηγείται και στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Davide Guarneri (Honda) έδωσε τη δική του μάχη λίγο μακρύτερα από τους δύο πρωταγωνιστές τερματίζοντας και τις δύο ημέρες στην 3η θέση για να ανέβει και στο ίδιο σκαλί του βάθρου στη γενική.

Επόμενη στάση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro, στην Πορτογαλία, στις 21-23 Ιουλίου.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

Δείτε την βαθμολογία στο πρωτάθλημα των αναβατών εδώ.

Βίντεο

Supertest

 

Ημέρα 1η

Ημέρα 2η

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon