Yamaha

 

yamaha xmax 300 kinisi 8

Ολοκληρώθηκε!

 

Η Yamaha, αν και έχει μια μακρά παράδοση νεοτερισμού και ταχύτατων ανακλαστικών, δημιουργώντας νέες τάσεις ή προσαρμοζόμενη άμεσα σε αυτές, στην περίπτωση του X-MAX, η αλήθεια είναι καθυστέρησε αρκετά να κάνει το βήμα από τα 250 στα 300 κ.εκ. Με το X-MAX 250 να διατηρείται στην παραγωγή δέκα χρόνια ουσιαστικά απαράλλαχτο, ήταν πλέον επιτακτική η ανάγκη μιας ανανέωσης, η οποία ήρθε το 2017 και ήταν ριζική.

Το νέο X-MAX, έχει νέο κινητήρα, νέο πλαίσιο και αρκετές αλλαγές στα περιφερειακά, καθιστώντας το ουσιαστικά ένα νέο scooter. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι ακριβώς αυτά τα νέα στοιχεία και το πως στο σύνολο τους, διαμορφώνουν την εικόνα του X-MAX 300.Η σχεδίαση του X-MAX 300 είναι ίσως το μόνο σημείο στο οποίο αντιλαμβάνεται κανείς την “συγγένεια” τόσο με το 250, όσο και με την ναυαρχίδα των scooter της Yamaha, Τ-ΜΑΧ. Σαφώς εξελιγμένες οι γραμμές,  πιο γωνιώδεις και “αιχμηρές” σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, δανείζoνται πολλά στοιχεία από το T-MAX και καταφέρνουν αυτό που είναι η Νο1 προτεραιότητα σε αυτή την κατηγορία (και όχι μόνο): την δημιουργία “ταυτότητας”.

yamaha xmax 300 statika 11

Πράγματι, το X-MAX 300 ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο και από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις, έχει στοιχεία που τα αναγνωρίζεις αμέσως. Στο σύνολο της η σχεδίαση, είναι καθ΄ όλα σύγχρονη και δυναμική. Ωστόσο, η μονοχρωμία ισορροπεί τις καταστάσεις και έτσι το μοντέλο, εκπέμπει παράλληλα και μια “πολυτελή σοβαρότητα”, όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, απευθυνόμενο και σε αναβάτες μεγαλύτερων ηλικιών.
 

Στην σέλα του X-MAX 300 θα βολευτούν οι πάντες, βραχύσωμοι, μεγαλόσωμοι και όσοι ανήκουν φυσικά κάπου ανάμεσα σε ότι αφορά στο σωματότυπο. Υπάρχει ευχέρεια κινήσεων πάνω στο μεγάλης επιφανείας κάθισμα με το “μπόλικο” αφρώδες, έτσι ώστε να έρθει κανείς κοντά στο ψηλά τοποθετημένο τιμόνι ή να τραβηχτεί πίσω, μέχρι το όριο που θέτει το μαξιλαράκι στήριξης της μέσης, το οποίο δεν ρυθμίζεται.

yamaha xmax 300 statika 13

Κάτω από την σέλα, βρίσκεται ένας μεγάλος αποθηκευτικό χώρος, ο οποίος διαιρείται σε δύο μεγάλα τμήματα. Σε αυτόν, μπορούν να αποθηκευθούν άνετα δύο full face κράνη μαζί με μικροπράγματα, ενώ υπάρχει και φωτισμός για το βράδυ αλλά όχι και στήριξη της σέλας, που πρέπει να κρατιέται στην ανοιχτή της θέση με το χέρι.

yamaha xmax 300 statika 7

Στο αριστερό μέρος της ποδιάς, βρίσκεται ένα ντουλαπάκι το οποίο ανοίγει αυτόματα με κουμπί που βρίσκεται κάτω από τον κεντρικό διακόπτη. Κλειδώνει δηλαδή, όταν ασφαλίζεται το scooter.  Έχει ικανοποιητική χωρητικότητα, ενώ στο βάθος τους υπάρχει και παροχή ρεύματος για την φόρτιση κινητών, gps ή άλλων συσκευών.
 

Καλό είναι αυτό, δεν το λέμε για κακό! Στο X-MAX, οποιοσδήποτε έχει μια σχετική εμπειρία με δίτροχα θα αισθανθεί αμέσως οικεία. Όλοι οι διακόπτες είναι εκεί που τους περιμένεις, οι μανέτες έχουν σωστή θέση και αποστάσεις από τα grip και ο πίνακας οργάνων είναι ευανάγνωστος, πλήρης και όμορφα σχεδιασμένος, με ένα εξαιρετικό νυχτερινό φωτισμό. Η περιήγηση στα menu αυτού, γίνεται με εύχρηστο χειριστήριο στο δεξί grip, έχει που συνήθως υπάρχει το κουμπί της μίζας.

yamaha xmax 300 statika 14

Αν αναρωτιέστε που έχει… “μετακομίσει” η μίζα, η απάντηση είναι ότι έχει ενσωματωθεί στο kill switch. To Χ-ΜΑΧ δεν έχει κλειδί, παρά ένα μπρελόκ, το οποίο αναγνωρίζει το scooter όταν ο αναβάτης πλησιάσει κοντά σε αυτό και επιτρέπει την ελευθέρωση του κεντρικού διακόπτη ώστε να θέσει κανείς το όχημα σε κατάσταση εκκίνησης. Από αυτόν τον διακόπτη επίσης ενεργοποιείται η θέση P(arking) και ανοίγει το κάλυμμα της τάπας του ρεζερβουάρ, που βρίσκεται στο τούνελ της ποδιάς.

yamaha xmax 300 statika 2

Η ζελατίνα τώρα, είναι αρκετά ψηλή και πλατιά, χωρίς να δείχνει παράταιρη ή να παραμορφώνει. Ρυθμίζεται σε δύο θέσεις με εργαλεία και στην πράξη, προστατεύει αποτελεσματικά αναβάτες μέχρι 1.80 ύψους ακόμα και στην χαμηλή της θέση, αφήνοντας μόνο ένα ρεύμα να χτυπάει την κορυφή του κράνους.

yamaha xmax 300 statika 10

Ο συνεπιβάτης δεν θα έχει παράπονα, αφού το X-MAX είναι ιδιαίτερα φιλόξενο προς αυτόν, προσφέροντας ένα μεγάλο και άνετο – αναπαυτικό τμήμα σέλας, χειρολαβές στήριξης και αναδιπλούμενα μαρσπιέ μοτοσυκλετιστικού τύπου, τοποθετημένα σε σημείο όπου δεν δημιουργούνται άβολες γωνίες στα πόδια.
 

Σε ότι αφορά στον κινητήρα, η Yamaha δεν αρκέστηκε μόνο στην αύξηση της χωρητικότητας του, κατά 49 κ.εκ. (292 από 249 κ.εκ.) με τα υποτετράγωνα χαρακτηριστικά διαμέτρου και διαδρομής (70 Χ 75,9 χλστ.). Το νέο Euro 4 μοτέρ, ανήκει στην “Blue Core” γενιά κινητήρων, ενσωματώνοντας προηγμένες τεχνολογικές εφαρμογές, όπως βελτιωμένο σύστημα εισαγωγής με νέους αυλούς και βαλβίδες, offset τοποθέτηση πιστονιού, νέα σχεδίαση του θαλάμου καύσης και ειδική αντιτριβική επίστρωση στο εσωτερικό του κυλίνδρου.

yamaha xmax 300 statika 1

Που αποσκοπούν όλα αυτά; Σε πιο αθόρυβη και πολιτισμένη λειτουργία, σε χαμηλή κατανάλωση και φυσικά σε αύξηση της ιπποδύναμης, η οποία πιστοποιείται στα χαρτιά με +7,6 ίππους σε σύγκριση με το X-MAX 250… 27, 6 ίπποι στις 7.250 σ.α.λ., έναντι 20,1 στις 7.500 και 2,95 κιλά ροπής στις 5.750  έναντι 2,1 στις 6.000 σ.α.λ. Μια σημαντική προσθήκη στο X-MAX 300, ήταν αυτή του συστήματος traction control (TCS), το οποίο σε συνδυασμό με το standard ABS, δημιουργούν ένα άρτιο “σετάκι” συστημάτων ασφαλείας για τα δεδομένα της κατηγορίας.
 

To πλαίσιο του νέου X-MAX 300 είναι νέας σχεδίασης, προσφέροντας αυξημένα χαρακτηριστικά ακαμψίας. Το μεταξόνιο έχει μειωθεί ελάχιστα (1.540 έναντι 1.545 χλστ.) η σέλα βρίσκεται πλέον πιο ψηλά, στα 795 χλστ. απόστασης από το έδαφος (785 χλστ. στο 250) αλλά έχει αυξηθεί παράλληλα και η απόσταση από το έδαφος, κατά 10 χλστ. (135 από 125). Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι το βάρος, που παρά την προσθήκη εξοπλισμού και κυβισμού, είναι χαμηλότερο από αυτό της προηγούμενης έκδοσης, κατά 3 κιλά (179 από 182).

yamaha xmax 300 statika 4

Θα μπορούσε αυτό να οφείλεται ίσως σε ένα ρεζερβουάρ μικρότερης χωρητικότητας αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθότι τα 13 λίτρα του X-MAX 300 δεν απέχουν πολύ από τα 13,2 του X-MAX 250. Nέες είναι και οι αναρτήσεις, χωρίς η Yamaha να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.  Εξακολουθούν να αποτελούνται από συμβατικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω,  ωστόσο, ειδικά σε ότι αφόρα στο πιρούνι, η αλλαγή πιστοποιείται και οπτικά, πρόκειται για μια νέα μονάδα. Το μονό δισκόφρενο μπροστά, δεν φαίνεται να έχει αλλαγές περάν της θέσης του, που από τα αριστερά του μπροστινού τροχού, ήρθε στα δεξιά, με την διάμετρο του να παραμένει στα 267 χλστ., συνεργαζόμενο με διπίστονη δαγκάνα.

Πίσω όμως, έχουμε μια αύξηση της διαμέτρου, που από τα 240 χλστ., ανέρχεται πλέον στα 245. Οι τροχοί διατηρούν την ίδια διάμετρο, 15” μπροστά και 14” πίσω, ενώ φέρουν και ίδια σε διαστάσεις ελαστικά, 120/70-15 και 140/70-14. Τέλος, το X-MAX 300, φέρει πλέον φώτα LED και αυτό αφορά τόσο τους διπλούς προβολείς μπροστά, όσο και το πίσω φανάρι.


Το X-MAX 250 ήταν ένα καλό scooter, αρκετά καλό για τα δεδομένα της εποχής που παρουσιάστηκε, όμως πλέον είχε αρχίσει να δείχνει τα χρόνια του, με σημαντικότερη υστέρηση, αυτή της έλλειψη ισχύος.

Πρώτη επαφή με το X-MAX 300 και αυτό που διαπιστώνει κανείς, είναι ότι η σέλα του είναι ψηλή. Όχι ενοχλητικά ψηλή ή επικίνδυνα ψηλή για τους “μικρούς στο δέμας” αναβάτες αλλά σίγουρά ανήκει στις πιο ψηλές στην κατηγορία. Το καλό είναι ότι το X-MAX 300 έχει εξαιρετικό ζύγισμα και πολύ ελαφριά αίσθηση, οπότε ακόμα και αν φτάνει το ένα πόδι κάτω, το ισορροπεί κανείς πολύ εύκολα στατικά. Η αίσθηση λοιπόν, είναι σαφώς “πάνω” στο scooter.  

yamaha xmax 300 kinisi 2

Ανοίγοντας το γκάζι, η αρχική εντύπωση είναι ότι ο κινητήρας θα είναι αναιμικός, αφού δεν ακούγεται καθόλου, δεν βγάζει κραδασμούς και δουλεύει “ηλεκτρικά”. Λάθος! Έχει πολύ γεμάτη απόδοση σε όλο το φάσμα των στροφών και ειδικά από  τα 40 μέχρι τα 100 χλμ., το σύνηθες εύρος ταχυτήτων κίνησης στην πόλη δηλαδή, δείχνει το καλύτερο του πρόσωπο, με πολύ καλές και άμεσες επιταχύνσεις. Στις εκκινήσεις η μετάδοση “αρπάζει” γρήγορα και σε μεταφέρει γραμμικά μέχρι τα 40 χλμ./ώρα, ενώ πάνω από τα 100, αισθάνεσαι ότι το μοτέρ “αναπνέει” πολύ καλά, επιταχύνοντας χωρίς δισταγμούς μέχρι τα 140, για να συνεχίσει με λίγο πιο αργούς ρυθμούς αλλά σε καμία περίπτωση “ασθμαίνοντας”, μέχρι τα 155 που είδαμε στο κοντέρ.

Σε αυτές τις ταχύτητες το scooter είναι πολύ σταθερό και διατηρεί πειστικά την πορεία του, γεγονός που εκπλήσσει, αφού μέσα στην πόλη, η εξαιρετική ευκινησία και προθυμία του να αλλάξει κατεύθυνση, είναι στοιχεία που ίσως να συνηγορούσαν σε ασάφειες στις υψηλές ταχύτητες. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και οφείλουμε να συγχαρούμε τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της Yamaha, που κατάφεραν να συνδυάσουν δυο διαμετρικά αντίθετα χαρακτηριστικά σε ότι αφορά στην συμπεριφορά.    

yamaha xmax 300 kinisi 7

Σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό αυτής της ιδιότητας του X-MAX 300, οφείλεται στο πλαίσιο και στην γεωμετρία του, όμως οι αναρτήσεις δεν είναι αμέτοχες, παρουσιάζοντας και αυτές δύο πρόσωπα λειτουργιάς. Από την μία, είναι ενδοτικές και αποσβαίνουν άψογα ανωμαλίες και κακοτεχνιές του οδοστρώματος. Πραγματικά “σιδερώνουν” τον δρόμο προσφέροντας σε οδηγό και συνεπιβάτη μια πολύ άνετη εμπειρία, που τιμά πέρα για πέρα αυτό που ονομάζουμε ποιότητα κύλισης.

Όταν όμως κληθούν να αποσβέσουν άλλου είδους δυνάμεις στις υψηλές ταχύτητες και σε ενδεχόμενες sport διαθέσεις του οδηγού, ανταπροκρίνονται και σε αυτό τον ρόλο άψογα, διατηρώντας, πάντα σε συνεργασία με το πλαίσιο, την συνοχή του συνόλου. Μεγάλο ρόλο σε αυτό, παίζει σίγουρα και το γεγονός, ότι το πιρούνι δένει στο πλαίσιο με δύο πλάκες και όχι μία, όπως συνηθίζεται πολλές φορές στο scooter. Το X-MAX 300 όχι μόνο μπορεί να ταξιδέψει γρήγορα αλλά μπορεί επίσης και να στρίψει γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι αν ο ιδιοκτήτης του συναντήσει δρόμους με στροφές μπροστά του, δεν θα τους διασχίσει απλά και διεκπεραιωτικά αλλά θα το ευχαριστηθεί!

yamaha xmax 300 kinisi 5

Το μόνο στοιχείο που θα κρατήσει λίγο πίσω τον ρυθμό, είναι τα φρένα και αυτό δεν έχει να κάνει με την ισχύ τους αλλά με την αίσθηση τους. Δύναμη υπάρχει για να ακινητοποιηθεί το X-MAX 300 έγκαιρα και αποτελεσματικά από οποιαδήποτε ταχύτητα μπορεί να αναπτύξει, όμως πιέζοντας τις μανέτες, η αίσθηση είναι “ξύλινη” και ασαφής. Από την άλλη βέβαια, το ABS λειτουργεί άψογα, είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ταχύτητα που δουλεύει, με την ανάδραση στις μανέτες να είναι ένας ανεπαίσθητος παλμός πολύ υψηλής συχνότητας!

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Traction Control, το οποίο αρχικά, πιστεύεις ότι δεν επεμβαίνει ποτέ, ωστόσο κάνει την δουλειά του αθόρυβα και αποτελεσματικά χωρίς να το καταλάβεις. Έτσι πρέπει να λειτουργούν τα συστήματα αυτά άλλωστε!

Σε ότι αφορά στην κατανάλωση, αυτή κυμάνθηκε από 3,6 μέχρι και 4,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, με την απόκλιση αυτή, να οφείλεται φυσικά στο πως και πόσο ανοίγει κανείς το γκάζι. Με ήρεμη και στρωτή οδήγηση στην πόλη, μπορεί κανείς να διατηρήσει σταθερά την κατανάλωση κάτω από τα 4 λίτρα.
 

Ο στόχος της Yamaha να ανανεώσει το X-MAX  βελτιώνοντας το παντού, προκειμένου να ριχτεί αξιοπρεπώς σε μια ιδιαιτέρως ανταγωνιστική κατηγορία, πέτυχε κέντρο! Το X-MAX 300 είναι μια από τις πλέον ολοκληρωμένες υλοποιήσεις που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα μοντέλο που στέκεται απέναντι του!

Όμορφο, με πολύ καλή συμπεριφορά και scooter με τα όλα του σε ότι αφορά σε χώρους και πρακτικότητα, μπορεί να ανταποκριθεί σε πληθώρα ρόλων, χωρίς να δυνασχετεί σε κάποιο πεδίο. “Σφαίρα” στην πόλη, σταθερότατο και σίγουρο σε περαστικές διαδρομές και ταξίδια, χαλαρά βολταδόρικο αν του ζητηθεί αλλά και δυναμικό όταν ο οδηγό του το θελήσει.

Τα 6.200 ευρώ που ζητά σαν αντάλλαγμα, είναι σίγουρα πολλά, αλλά τα αξίζει, καθώς πέραν των όλων όσων περιγράφηκαν μέχρι τώρα, με αυτά τα χρήματα “αγοράζετε” επίσης εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Χωρίς μειονέκτημα, πέρα της αίσθησης των φρένων που α)διορθώνεται με λίγο ψάξιμο και β) δεν συνιστά ουσιαστικό πρόβλημα σε αυτή την κατηγορία, το X-MAX 300 αποτελεί αυτή την στιγμή την πιο “φρέσκια” πρόταση στα maxi scooter και σίγουρα μια από τις πλέον ολοκληρωμένες.

Μοντέλο Yamaha X-MAX 300 ABS 2017
Αντιπρόσωπος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ 
Τιμή (euro) 6.200
Εγγύηση  2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Τετράχρονος, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος,  4βάλβιδος, 1ΕΕΚ
Κυβισμός (c.c.) 292
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 70 mm x 75.9mm
Συμπίεση (:1) 10,9
Τροφοδοσία Ψεκασμός 
Σύστημα εξαγωγής 1 σε 1
Λίπανση  Αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης Αυτόματος φυγοκεντρικός
Κιβώτιο CVT
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο  με σωλήνες στρογγυλής διατομής
Μήκος (mm) 2.185
Πλάτος (mm) 775
Ύψος  (mm) 1.415 (1.465 με ζελατίνα στην ψηλή θέση)
Μεταξόνιο (mm) 1.540
Γωνία κάστερ (°) Δ.Α. 
ίχνος (mm) Δ.Α. 
Ύψος σέλας (mm) 795
Απόσταση εδάφους (mm) 144
Βάρος (kg)  135
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα lt) 13
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι 
Πίσω Δύο αμορτισέρ, (προφόρτιση ελατηρίου)
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος διαμέτρου 267 mm / ABS 
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 245 mm / ABS
   
Τροχοί  
Μπροστά 120/70-15
Πίσω 140/70-14
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm) 27,6 / 7.250 σ.α.λ
Ροπή στον τροχό (kg/rpm)  2,95 / 5.750 σ.α.λ.
yamaha_xmax_300_kinisi_6.jpgyamaha_xmax_300_kinisi_8.jpgyamaha_xmax_300_kinisi_3.jpgyamaha_xmax_300_kinisi_1.jpgyamaha_xmax_300_kinisi_7.jpgyamaha_xmax_300_kinisi_5.jpgyamaha_xmax_300_kinisi_4.jpgyamaha_xmax_300_kinisi_2.jpg
yamaha_xmax_300_statika_8.jpgyamaha_xmax_300_statika_15.jpgyamaha_xmax_300_statika_12.jpgyamaha_xmax_300_statika_7.jpgyamaha_xmax_300_statika_14.jpgyamaha_xmax_300_statika_9.jpgyamaha_xmax_300_statika_13.jpgyamaha_xmax_300_statika_11.jpgyamaha_xmax_300_statika_16.jpgyamaha_xmax_300_statika_2.jpgyamaha_xmax_300_statika_10.jpgyamaha_xmax_300_statika_3.jpgyamaha_xmax_300_statika_4.jpgyamaha_xmax_300_statika_1.jpgyamaha_xmax_300_statika_5.jpgyamaha_xmax_300_statika_6.jpg

 

Εξιχνιάστηκαν 8 κλοπές δίκυκλων στη Ρόδο

Συνελήφθησαν οι δύο δράστες, βρέθηκαν τα κλεμμένα

Μοτοσυκλέτα και ένταξη αυτής στο πυροσβεστικό σώμα

Οι πολλαπλοί ρόλοι που μπορεί να επιτελέσει και οι μοναδικές δυνατότητες της

Νέα κόσμου

biaggi rsv4

Max Biaggi – Παγκόσμιος πρεσβευτής Aprilia

Με την εταιρεία των μεγαλύτερων επιτυχιών του

Διαγωνισμός IPONE: Κέρδισε δύο εισιτήρια για το MXGP της Imola

Δες από κοντά τον τελικό του Παγκοσμίου ΜΧ στην Ιταλία

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές της Στερεάς Ελλάδας

Όταν ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών φτάνει στα επίπεδα 4 ή 5

Kalashnikov IZH: e-Cruiser 515 κιλών, 0-100 σε 3,5 sec

Mε σχεδίαση που θα έκανε τον Batman να γυρίσει το κεφάλι

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

07 vespa primavera 125 50 anniversario

Vespa Primavera - Νέες εκδόσεις & 50 χρόνια ιστορίας

Με τρεις νέους χρωματισμούς για την Primavera S

Αντιολισθητικό κάλυμμα σέλας Triboseat

Αντιμετωπίστε το γλίστρημα αποτελεσματικά

Top Case SW-Motech Trax ADV 38 lt.

Έτοιμη για εξερεύνηση

Ποτηροθήκη Ram-Mount με βάση μανταλάκι

Με σύστημα ελεύθερης κίνησης

Νέα αγώνων

ppt 2018

Αλλάζει ημερομηνία ο 5ος αγώνας του ΠΠΤ Μοτοσυκλετών 2018

Εξαιτίας άρνησης του σωματείου ΛΑΜΣ

Η Michelin νίκησε τη ζέστη του Brno και ο Dovizioso κέρδισε έναν συναρπαστικό αγώνα

Το Τσέχικο GP από τη σκοπιά του προμηθευτή ελαστικών

GasGas υποστήριξη για το ISDE 2018

Δύο πακέτα για την εξαήμερη γιορτή του εντούρο

Αγωνιστική δράση 4-5 Αυγούστου 2018

Παγκόσμιοι αγώνες, Πανελλήνιες διακοπές

ΤEST - Honda CB1000R 2018

Neo Sports Cafe - Τρεις λέξεις που λένε όλη την αλήθεια

Πρώτη επαφή – Daytona R310 by Zontes

“Τι είπες τώρα;!”

Αγώνες

5ng 8638.gallery full top fullscreen

MotoGP 2018, 11ος αγώνας, Red Bull Ring (Αυστρία)

Νέο θρίλερ με θριαμβευτή τον Lorenzo

MXGP, 15ος αγώνας, Lommel (Βέλγιο)

Jeffrey Herlings, αυτός ο εξωγήινος

MotoGP, 10ος αγώνας, Brno (Τσεχία)

Σπασμένα ρεκόρ και δυο κόκκινες μοτοσυκλέτες

Νέα αγοράς Αναβάτη

pic 1 2293b52c

Τα ηλεκτρικά Niu στον νέο τους Ελληνικό ιστότοπο

Η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας τώρα και στα Ελληνικά

Yamaha YS125 με όφελος €240

Μια δροσερή προσφορά για το καλοκαίρι

To KTM SEE Racing Center 500 μετακόμισε

Από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, επιστροφή στο σπίτι

Kymco Xciting S 400 – Έρχεται στην Ελλάδα

Ένας ακόμη δυνατός παίκτης στους μεσαίους κυβισμούς

Daytona Χ310 και R310 by Zontes - Έναρξη διάθεσης

Δύο νέες μοτοσυκλέτες κοσμούν την Ελληνική αγορά

Εγγραφή στο NEWSLETTER

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της μοτοσυκλέτας!