Yamaha

 

nmax 155 kinisi 7

Μια mini… μεγάλη έκπληξη!

Toυ Κώστα Γαμβρούλη 
Φωτογραφίες Τάκης Μανιάτης 

To ΝΜΑΧ της Yamaha το γνωρίσαμε στην κατάλληλη για κατόχους A1 κατηγορίας διπλώματος,  έκδοση των 125 κ.εκ., αφήνοντας μας τις καλύτερες εντυπώσεις, όντας  ένα εξαιρετικό mini GT μοντέλο, με ιδιαίτερες ικανότητες στην πόλη. Η νέα, 155 έκδοση, δεν έχει, πέραν της αύξησης του κυβισμού αλλαγές σε σχέση με το 125, οπότε πρακτικά, πρόκειται για το ίδιο scooter, με καλύτερες επιδόσεις, απόρροια του μεγαλύτερου κινητήρα. Πως τοποθετείται στην αγορά λοιπόν η νέα αυτή έκδοση;

 
Η κατηγορία στην οποία ανήκει το NMAX 155 ονομάζεται mini GT, τουλάχιστον έτσι έχει επικρατήσει η ονομασία των scooter που προσπαθούν να “συμπυκνώσουν” σε πολύ μικρές διαστάσεις κάτι από την άνεση, την χαρακτηριστική μέσα και “ξαπλωτή” θέση οδήγησης και τους χώρους των GT, των scooter δηλαδή πού είναι… “πολύ” σε όλα τους.

yamaha nmax lepto bkt 1

Είναι αυτό δυνατόν; Θα μπορούσε εύλογα να αναρωτηθεί οποιοσδήποτε… Ναι, είναι η απάντηση, είναι, και το NMAX 155 αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της φιλοσοφίας αυτής. Οι διαστάσεις του δεν ξεπερνούν αυτές ενός αμιγώς αστικού scooter αντίστοιχου κυβισμού και η σχεδίαση του είναι σύγχρονη και χαρακτηριστική, με την έννοια του ότι συμπλέει με αυτή των MAX scooter της Yamaha, που είναι γεμάτα αιχμές και γωνίες, έχοντας ως «σήμα κατατεθέν” ένα πεπλατυσμένο “Z”, που σχηματίζεται στο “τούνελ” της ποδιάς, εκτεινόμενο προς τα πίσω και προς τα μπροστά.

Μην έχει αμφιβολίες περί αυτού, όσο και αν σου φαίνεται μαζεμένο και λιλιπούτειο το NMAX, θα βολευτείς στην σέλα του ανεξάρτητα από τον σωματότυπο σου. Οι σχεδιαστές της Yamaha έχουν επεκτείνει το κεκλιμένο δάπεδο της ποδιάς όσο πιο μπροστά μπορούν, η σέλα έχει αρκετά μεγάλη επιφάνεια κατά μήκος και το τιμόνι είναι τοποθετημένο αρκετά μπροστά και ψηλά, για τα δεδομένα της  κατηγορίας.

yamaha nmax lepto bkt 5

Για να επιτευχθούν όλα αυτά βέβαια, έπρεπε να πληρούνται και κάποιες άλλες προϋποθέσεις: η διάμετρος των τροχών δεν θα μπορούσε να είναι στις 16 ίντσες για παράδειγμα, έτσι στο ΝΜAX έχουμε 13άρες ζάντες μπροστά και πίσω.  Ο κινητήρας επίσης, έχει τοποθετημένο το ψυγείο του στο πλαί, στην δεξιά πλευρά του και όχι μπροστά στην ποδιά. Αυτές οι δοκιμασμένες λύσεις, έχουν αντίκρισμα και σε ένα άλλο σημείο, στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από την σέλα, όπου μπορεί να δεχτεί ένα full face κράνος  και κάποια μικροπράγματα μαζί.

yamaha nmax lepto bkt 14

Αν υπάρχει κάπου μια παραχώρηση, είναι στους αποθηκευτικούς χώρους της ποδιάς όπου δεν υπάρχει ντουλαπάκι αλλά μια ανοικτή “τσέπη” στην αριστερή πλευρά, κάτω από το τιμόνι. Λειτουργικά και πρακτικά μπορεί να επιτελέσει μια χαρά τον ρόλο της, αρκεί να μην βάζει κανείς σε αυτή πράγματα αξίας.
 
Το NMAX 155 είναι πολύ καλά κατασκευασμένο και αυτό αντικατοπτρίζεται και στην συναρμογή των μεγάλης επιφανείας πλαστικών του και στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και τέλος, στην βαφή. Σε ότι αφορά στην δομή και στα περιφερειακά του, δεν υπάρχουν εκπλήξεις, παρά μόνο συμβατικές και δοκιμασμένες λύσεις.

yamaha nmax lepto bkt 3

Για την συγκεκριμένη κατηγορία αυτό είναι ζητούμενο και όχι ελάττωμα, μιλάμε για ένα δίτροχο που σκοπός του είναι να συντροφεύει απροβλημάτιστα τον ιδιοκτήτη του σε καθημερινή βάση, χωρίς να απαιτεί την προσοχή του κάθε λίγο και λιγάκι. Ατσάλινος λοιπόν ο σκελετός, με ενισχύσεις όμως στην περιοχή του λαιμού αλλά και στο σημείο της ποδιάς, συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι με διαδρομή 100 χλστ. και δύο μονά αμορτισέρ πίσω, με 90 χλστ. διαδρομής.

yamaha nmax lepto bkt 13

Σε ότι αφορά στα φρένα, τόσο μπροστά όσο και πίσω έχουν τοποθετηθεί δύο μονά δισκόφρενα διαμέτρου 230 χλστ., ελεγχόμενα από δικάναλη μονάδα ABS. Τα ελαστικά του είναι σε διαστάσεις 110/70-13 και 130/70-13 μπροστά και πίσω αντιστοίχως με τα Scoot Smart της Dunlop να αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή.
 
Το σημείο που η Yamaha επέλεξε να εφαρμόσει το υψηλό τεχνολογικό της προφίλ, είναι ο κινητήρας. Blue Core η ονομασία, ένα  αρκετά προηγμένο τεχνολογικά μοτέρ για την κατηγορία. Υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος, ψεκαστός με μονό εκκεντροφόρο στην κεφαλή και τετράγωνος, με την έννοια του ότι η διάμετρος και η διαδρομή του εμβόλου έχουν τις ίδιες τιμές (58 Χ 58,7 χλστ.).

yamaha nmax lepto bkt 11

Ο κύλινδρος έχει αντιτριβική επίστρωση, γεγονός που μειώνει τις τριβές (σώπα!) με αποτέλεσμα πιο ομαλή λειτουργία, μικρότερη θερμοκρασία λειτουργίας και αύξηση της αξιοπιστίας. Το δυνατό το σημείο όμως είναι το σύστημα VVA (Valve Actuation System), που ουσιαστικά μεταβάλει το προφίλ των εκκεντροφόρων και άρα την βύθιση και τον χρονισμό των βαλβίδων.  

yamaha nmax lepto bkt 6

Το VVA δεν επενεργεί σταδιακά σε όλες τις στροφές παρά ενεργοποιείται πάνω από τις 6.000 σ.α.λ., προσφέροντας ροπή και γεμάτη απόδοση χαμηλά και ισχύ με διάρκεια ψηλά. Το NMAX, είναι λοιπόν ένα από τα πλέον τεχνολογικά προηγμένα scooter στην κατηγορία! Η απόδοση του κινητήρα ανέρχεται στους 14,8 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και στα 1,46 kg-m στις 6.000 σ.α.λ., τιμές διόλου ευκαταφρόνητες!
 
Όπως έχει ήδη αναφερθεί στο NMAX μπορούν να χωρέσουν όλοι πόσο μάλλον ο γράφων που με τα 177 εκατοστά ύψους δεν θεωρείτε και … ντερέκι! Χωρίς εκπλήξεις η θέση οδήγησης ως οφείλει να είναι σε ένα αστικό όχημα πάνω στο οποίο θα περνά κανείς αρκετές ώρες σε εβδομαδιαία βάση. Πανάλαφρη αίσθηση, τα 127 κιλά που ζυγίζει δεν είναι και κάνα τεράστιο βάρος, όμως ακόμα και έτσι δεν φαίνονται πουθενά. Το τιμόνι κόβει πολύ δεξιά και αριστερά και αυτό είναι άλλο ένα απαραίτητο στοιχείο για τα scooter γενικά, πόσο μάλλον για τα scooter αυτής της κατηγορίας. 


nmax 155 kinisi 2

Στις πολύ θετικές αυτές αρχικές εντυπώσεις, προστίθεται και αυτή της απόδοσης του κινητήρα μόλις ανοίξει κανείς το γκάζι. Η μετάδοση έχει μια πολύ καλή κλιμάκωση, ξεκινώντας –ως οφείλει- ήπια και στην συνέχεια “αγριεύοντας” όσο τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν. Όμως χωρίς ένα ικανό κινητήρα, όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα και ευτυχώς στην περίπτωση του NMAX, ο Βlue Core των 155 κ.εκ. αποδείχθηκε άριστος! Πολύ καλή απόδοση από χαμηλά, αρκετό νεύρο στις μεσαίες και διάρκεια ψηλά, συνιστούν ένα τρίπτυχο που τον ανάγει σε ένα από τα καλύτερα μοτέρ της κατηγορίας! Τρύπες, δισταγμοί οι υστερήσεις δεν υπάρχουν πουθενά, το VVA της Yamaha φαίνεται πως κάνει εξαιρετική δουλειά και στα θετικά προστίθεται επίσης και η πολιτισμένη λειτουργία του.

nmax 155 kinisi 11

Ο ζωηρός χαρακτήρας του κινητήρα σε συνδυασμό με το μικρό βάρος του NMAX, εξασφαλίζουν πολύ καλές επιδόσεις, με το μοντέλο να είναι ένα από τα πιο γρήγορα αν όχι το πιο γρήγορο στην κατηγορία του. Στον ανοικτό δρόμο, τα 110 έρχονται παντού και πάντα και είναι μια ταχύτητα που μπορεί να διατηρηθεί για ώρα, χωρίς να νοιώθει κανείς ότι πιέζεται το scooter. Η σταθερότητα επίσης είναι πολύ καλή, ακόμα και μέχρι τα 120+ που είδαμε ως τελική στο κοντέρ. Αυτό σημαίνει ότι το NMAX δεν  έχει κανένα απολύτως πρόβλημα σε περιφερειακές διαδρομές ενώ ακόμα και μικρούς βεληνεκούς εξορμήσεις έξω από την πόλη μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα, απλά αν κάτι από αυτά τα δύο γίνεται συχνά, μια πιο ψηλή ζελατίνα είναι απαραίτητη, καθότι η standard δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά με την εκτροπή του αέρα.

nmax 155 kinisi 4

Με αυτά και με αυτά όμως, δεν αναφερθήκαμε στο σημαντικότερο πεδίο, στην οδήγηση μέσα στην πόλη, όπου το NMAX 155, διαπρέπει! Το νεύρο του κινητήρα σε συνδυασμό με την εξαιρετική ευελιξία είναι οι σύμμαχοι κάθε αναβάτη που επιχειρεί… δύσκολες αποστολές, μέσα στον πυρήνα της κίνησης των μεγαλουπόλεων.  Η προθυμία για αλλαγές κατεύθυνσης είναι σχεδόν τρομακτική μέχρι που να την συνηθίσει κανείς ενώ τις υπερβολές, φροντίζουν να τις μαζέψουν άμεσα τα φρένα, που αποδίδουν πολύ καλά, έχοντας ισχύ, αίσθηση και ένα εξαιρετικό ABS για πρόσθετη ασφάλεια.

nmax 155 kinisi 10

Το NMAX 155 παρά την ελαφριά του αίσθηση, έχει πολύ καλό “πάτημα” στον δρόμο, με το πλαίσιο και το πιρούνι να αποδίδουν υψηλότερα των προσδοκιών. Πολύ καλή η απόδοση και τον πίσω αμορτισέρ που μόνο στην περίπτωση δικάβαλου και διάσχισης έντονων κακοτεχνιών θα διαμαρτυρηθούν με απότομες αντιδράσεις. Σε ότι αφορά στην κατανάλωση, αυτή κυμάνθηκε στα 3 λίτρα / 100 χιλιόμετρα, οπότε μέσα σε όλα τα άλλα θετικά, ας προσθέσουμε και τον χαρακτηρισμό “οικονομικό” για το NMAX 155!

 

Το NMAX 155 συστήνεται ανεπιφύλακτα λοιπόν! Ουσιαστικά δεν έχει μειονεκτήματα. επιτελεί τον ρόλο για τον οποίο έχει κατασκευαστεί στο ακέραιο και αποτελεί μια από τις πλέον αξιόλογες προτάσεις για αστική μετακίνηση, γενικότερα και όχι μόνο μέσα στα στενά όρια της κατηγορίας του. Τα 3.450 ευρώ που κοστίζει δεν είναι λίγα, όμως τα αξίζει μέχρι τελευταίου cent, αν λάβει κανείς υπόψη ότι δεν γίνεται παραχώρηση σε κανένα τομέα.

nmax_155_kinisi_12.jpgnmax_155_kinisi_10.jpgnmax_155_kinisi_11.jpgnmax_155_kinisi_1.jpgnmax_155_kinisi_8.jpgnmax_155_kinisi_3.jpgnmax_155_kinisi_2.jpgnmax_155_kinisi_4.jpgnmax_155_kinisi_5.jpgnmax_155_kinisi_7.jpgnmax_155_kinisi_9.jpg

yamaha_nmax_lepto_bkt_11.jpgyamaha_nmax_lepto_bkt_10.jpgyamaha_nmax_lepto_bkt_14.jpgyamaha_nmax_lepto_bkt_4.jpgyamaha_nmax_lepto_bkt_13.jpgyamaha_nmax_lepto_bkt_12.jpgyamaha_nmax_lepto_bkt_2.jpgyamaha_nmax_lepto_bkt_8.jpgyamaha_nmax_lepto_bkt_9.jpgyamaha_nmax_lepto_bkt_6.jpgyamaha_nmax_lepto_bkt_3.jpgyamaha_nmax_lepto_bkt_1.jpgyamaha_nmax_lepto_bkt_7.jpgyamaha_nmax_lepto_bkt_5.jpg

 

Κατασκευαστής Yamaha
Μοντέλο NMAX 125 ABS
Αντιπρόσωπος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.
Τιμή 3.450 ευρώ 
Εγγύηση 2 χρόνια
Κινητήρας  
Τύπος Μονοκύλινδρος, τετράχρονος, τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος, 1ΕΕΚ
Κυβισμός (c.c.) 155
Συμπίεση (:1) 10,5 
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 58 x 58,7
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής Mία σε μία
Λίπανση Υγρό κάρτερ με αντλία λαδιού
Συμπλέκτης Αυτόματο
Κιβώτιο ταχυτήτων _
Μετάδοση Ιμάντας
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο, σωληνωτό
Κάστερ (°) Δ.Α.
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Πλάτος  (mm) 740
Μεταξόνιο (mm) 1350
Ύψος (mm) 1115
Ύψος σέλας (mm) 765
Απόσταση εδάφους (mm) 135
Βάρος, γεμάτο (kg) 127
Ρεζερβουάρ / Ρεζέρβα (lt) 6,6 / Δ.Α.
Αναρτήσεις  
Μπροστά Συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι
Πίσω Δυο αμορτισέρ δίχως ρυθμίσεις
Ελαστικά  
μπροστά 110/70-13’’
Πίσω 130/70-13’’
Φρένα  
Μπροστά Δ / 230, ABS
Πίσω Δ /230, ABS
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι / στροφές) 14,8/8.000
Ροπή εργοστασίου (χλγρμ / στροφές) 1,46/6.000

Ρεπορτάζ – Το DGR 2018 και η διάδοση του καλού μηνύματος

Για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη και των νοσημάτων ψυχικής υγείας

Εξετάσεις για δίπλωμα και πάλι για τους άνω των 74 χρονών

Εξετάσεις που θα επαναλαμβάνουν κάθε 3 χρόνια

Νέα κόσμου

BMW Motorrad - Rent a Ride

Πρόγραμμα ενοικίασης ξεκινά στην Ευρώπη

Κόντρα του Kenan Sofuoglu με υπέρ-αυτοκίνητα και F16 - Video

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνολογίας Teknofest Istanbul 2018

Yamaha – Κατοχύρωσε νέες πατέντες για το τρίτροχο… V-MAX;

Η τεχνολογία της Brudeli, έπιασε τόπο!

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

bmw r 1250 rt 2019 1

BMW R 1250 RT 2019 - Ανακοινώθηκε επίσημα η τιμή της

Μαζί με τα πακέτα των έξτρα αξεσουάρ με τις τιμές τους

BMW R 1250 GS 2019 - Ανακοινώθηκε επίσημα η τιμή της

Οι προσθήκες στον βασικό εξοπλισμό αλλά και τα πακέτα των έξτρα αξεσουάρ με τις τιμές τους

Προστατευτικές χούφτες Kappa KHP

Προστασία στη βροχή και το κρύο Οι χούφτες KHP της ιταλικής εταιρίας προστατεύουν τα…

Βαλίτσα Givi Trekker Outback OBK58Β Monokey 58 λίτρα

Αλουμινένια και ανθεκτική

Νέα αγώνων

classic tt suzuki rg500 video3

Το θρυλικό Suzuki RG500 στο Classic TT 2018 - Video

Κάπνα και διχρονίλα στο νησί

Αγωνιστική δράση 22-23 Σεπτεμβρίου

Σε πλήρη εξέλιξη τα πρωταθλήματα

Η Michelin πάει στην Ισπανία για GP de Aragón

Ολοκληρώνεται το καλοκαιρινό Ευρωπαϊκό σκέλος των αγώνων

Mathias Bellino - Έμεινε παραπληγικός!

Συγκλονίζουν τα λόγια του Γάλλου

Test - BMW S 1000 R 2018

Ερωτεύσιμο streetfighter

TEST - BMW F850GS 2018 – Video

Οι εντυπώσεις μας από το νέο δικύλινδρο On-Off

Αγώνες

TrialGP18 r8 0977 ps 1329 800 600 100 wm right bottom 100 TrialGPpng

TrialGP 2018, 8ος αγώνας, Ιταλία

Ολοκλήρωση με θρίαμβο για τον Bou

MXGP 2018, 19ος αγώνας, Assen (Ολλανδία)

Στέψη εντός έδρας για τον Herlings

WorldSBK 2018, 10ος αγώνας, Portimao (Πορτογαλία)

Ο συνήθης ύποπτος το έκανε ξανά

Εγγραφή στο NEWSLETTER

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της μοτοσυκλέτας!