ngt m plus

Παρουσίαση & Τεχνική ανάλυση των 2 νέων smart e-scooter της NIU

Τα N-GT & M+ της NIU είναι δύο εντυπωσιακά Euro 4 smart e-scooter βραβευμένου design, φορτωμένα με έξυπνη τεχνολογία αιχμής, αλλά και με ρεαλιστικές επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία για πραγματικές καθημερινές συνθήκες. Τα αναμένουμε κοντά μας τον Ιανουάριο του 2019.

Αμφότερα τα scooter δημιουργήθηκαν για την ευρωπαϊκή αγορά, κι έτσι η NIU έχει λάβει υπόψη της όλα τα στοιχεία που έχουν σημασία για το συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό: στιλ και εμφάνιση, υψηλή ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία, επιδόσεις και αυτονομία, τεχνολογία αιχμής σε όλους τους τομείς, και όλα τα παραπάνω στη σωστή τιμή.

Η NIU είναι κινέζικη μεν, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και αμερικάνικη ή ευρωπαϊκή, όσον αφορά στη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει το θέμα, και την μανία της για τελειότητα ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Η σοβαρότητα της φαίνεται και από τους στρατηγικούς συνεργάτες της, που εγγυώνται το σωστό αποτέλεσμα στα e-scooters της εταιρείας: Η Bosch προμηθεύει στη NIU τους ηλεκτροκινητήρες (που τοποθετούνται στον πίσω τροχό) και τους αισθητήρες που χρειάζεται το scooter, η Panasonic τις μπαταρίες, και η Vodafone την τεχνολογία συνδεσιμότητας των smart οχημάτων μέσω Ίντερνετ, και δικτύου 3G & 4G LTE.

Η NIU διέθετε ήδη τα N (το δυνατό, με τροχούς 12 ιντσών) & M (το οικονομικό με τροχούς 10 ιντσών) e-scooters στη γκάμα της δίπλα στο U με τους μεγαλύτερους τροχούς των 14 ιντσών. Τα N-GT και M+ βασίζονται στα Ν & Μ αντίστοιχα, εξοπλισμένα όμως με κορυφαία εξαρτήματα, και με εντελώς νέα spec, επιδόσεις και αυτονομία.

N GT 23

Το N-GT είναι το premium smart e-scooter της NIU. Το ταχύτερο, ομορφότερο, πιο καλά εξοπλισμένο, με sport design και κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

Το N-GT διαθέτει 2 μπαταρίες Ιόντων Λιθίου, των 60V35Ah (τύπος 18650), μία κάτω από τη σέλα και τη δεύτερη κάτω από την ποδιά. Οι μπαταρίες έρχονται με 3 χρόνια εγγύηση, με την Panasonic να κάνει λόγο για τουλάχιστον πενταετή κύκλο ζωής.

ngt batteries

Οι δυο αυτές μπαταρίες της Panasonic χαρίζουν στο ηλεκτρικό scooter της NIU πραγματικά μεγάλη αυτονομία 100+ χιλιομέτρων, αρκεί η τελική ταχύτητα να μην ξεπερνάει τα 45 χλμ/ώρα. 

Στο site της, η NIU αναφέρει τα εξής νούμερα αυτονομίας: με αναβάτη 70 κιλών και θερμοκρασία περιβάλλοντος 25 βαθμούς Κελσίου, 95 χλμ. στο Sport, 120 χλμ. στο Dynamic και... 170 χλμ. στο E-Save!

Αν για παράδειγμα οδηγείτε κάτω από 20 χλμ. τη μέρα, το N-GT χρειάζεται φόρτιση μόνο μια φορά την εβδομάδα.

battery

Επιπλέον, οι μπαταρίες της Panasonic διαθέτουν smart διαχείριση, και 14 συστήματα προστασίας τους!

ngt motor

Το δυνατό μοτέρ των 3000W ανήκει στην Bosch, και προσδίδει στο N-GT πραγματικά δυνατές επιδόσεις, με επιταχύνσεις που όπως λέει η NIU συγκρίνονται με τετράχρονη μοτοσυκλέτα 125 κ.εκ. και με τελική 70 χλμ/ώρα.

To N-GT έχει τρία Riding Modes: Sport, Dynamic & E-Save. Το πρώτο δίνει στο N-GT τις μέγιστες επιδόσεις, το δεύτερο είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση και το τρίτο προσφέρει μέγιστη οικονομία.

Η ECU του N-GT επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει 17 διαφορετικές παραμέτρους, όπως την τοποθεσία που βρίσκεστε, ιστορικό βόλτας, κατάσταση μπαταρίας, διαγνωστικούς ελέγχους, προειδοποιήσεις κίνησης του e-scooter όταν εσείς βρίσκεστε μακριά (αντικλεπτικό σύστημα προειδοποίησης - anti-theft alert), ater sales service (αυτόματη αναβάθμιση λογισμικού μέσω διαδικτύου), κλπ., όλα σε real-time χρονικό επίπεδο. 

4 N GT

Όταν λέμε πως η τεχνολογία του N-GT είναι αιχμής, το εννοούμε. Το smart e-scooter της NIU διαθέτει GPS, Glonass, Πυξίδα, GPRS, 3G & 4G LTE! 

Ο κινητήρας διαθέτει σύστημα ανάκτησης ενέργειας (EBS Energy Recovering System) από το φρενάρισμα, τα φώτα ανάβουν αυτόματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το N-GT διαθέτει smart key με κουμπί άμεσης εύρεσης του scooter, αλλά και φλας που σβήνουν μόνα τους μετά από λίγη ώρα.

Στον εξοπλισμό του N-GT περιλαμβάνονται Full-LED φώτα και φλας, DRL φως (ο εμβληματικός κύκλος, που κοσμεί όλα τα e-scooters της NIU), και μια πανέμορφη LCD ψηφιακή οθόνη με μεγάλο όγκο πληροφορίας, οθόνη που αλλάζει μάλιστα χρώμα όσο ανεβαίνει η ταχύτητα του scooter. 

ngt instruments

Οι ενδείξεις της οθόνης εμφανίζονται σε μαύρο φόντο σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού και σε λευκό σε περιβάλλον με έντονο φως.

Επιπλέον, το e-scooter της NIU διαθέτει φορτιστή USB για φορητές ηλεκτρικές μικροσυσκευές, αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη, χειρολαβές για τον τελευταίο, ακόμα και... Cruise Control, για άνετες μεγάλες βόλτες.

Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος που μπορεί να «σηκώσει» το N-GT είναι τα 200 κιλά, ενώ η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας του, με τον ταχυφορτιστή της NIU διαρκεί 3,5 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ιδιοκτήτες μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες είτε πάνω στο scooter, είτε να τις αφαιρέσουν και να τις φορτίσουν στο σπίτι τους.

ngt 145

Στις αναρτήσεις, το N-GT διαθέτει συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω, ενώ οι 12άρηδες τροχοί του χαρίζουν ευελιξία στο αστικό πεδίο. Το e-scooter της NIU διαθέτει 2 δισκόφρενα, ένα εμπρός και ένα πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Το N-GT θα διατεθεί σε 3 χρωματισμούς: λευκό με κόκκινη go-faster ρίγα, μαύρο με κόκκινη go-faster ρίγα και μαύρο με λευκή ρίγα.

M 21

Το Μ+ είναι ένα βελτιωμένο M, με έγκριση τύπου για να μπορεί να πάρει και συνεπιβάτη. Η NIU τονίζει το παραπάνω χαρακτηριστικό σε σχέση με το προηγούμενο Μ που ήταν μονόσελο, ενώ και το N-GT διαθέτει μαρσπιέ συνεπιβάτη και την αντίστοιχη έγκριση μεταφοράς 2 ατόμων.

Όσον αφορά στο design του, το προηγούμενο Μ είχε λάβει 5 βραβεία σχεδιασμού (Red Star, iF, reddot, IDSA & Good Design), και το Μ+ πατάει πάνω στις ίδιες γραμμές, με ένα ελαφρώς μακρύτερο σασί για να χωρέσει και ο συνεπιβάτης. 

Το M+ διαθέτει μπαταρία 48V42Ah της Panasonic στην έκδοση Μ+ Pro, καθώς υπάρχει και μια 2η, πιο οικονομική έκδοση με το όνομα M+ Sport με μπαταρία 48V31Ah. Όπως και στο N-GT, έτσι κι εδώ η μπαταρία του M+ φορτίζει πλήρως, από άδεια, σε 3,5 ώρες, με τη βοήθεια ταχυφορτιστή.

Οι μπαταρίες έρχονται με 3 χρόνια εγγύηση, με την Panasonic να κάνει λόγο για τουλάχιστον πενταετή κύκλο ζωής, ενώ διαθέτουν 11 συστήματα ασφαλείας / προστασίας.

m 6

Οι 2 εκδόσεις M+ χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρα της Bosch, με το M+ Pro να έχει τον δυνατότερο εκ των δύο, στα 1200W, ενώ το M+ Sport έχει ηλεκτροκινητήρα 800W. Ο κινητήρας, που βρίσκεται τοποθετημένος στον πίσω τροχό, έχει δύο Rider Modes, το 1 για οικονομία, και το 2 για επιδόσεις.

Μέγιστη ταχύτητα και στις 2 εκδόσεις τα 45 χλμ/ώρα, με αυτονομία που ξεπερνάει τα 100 χιλιόμετρα. Χαρακτηριστικά στην έκδοση M+ Pro, στο οικονομικό Mode 1, με αναβάτη βάρους 70 κιλών, και θερμοκρασία περιβάλλοντος 25 βαθμούς, η NIU δίνει αυτονομία 150 χλμ. στο M+! 

Στο site της NIU υπάρχει μάλιστα ένας υπολογιστής, που μπορεί να σας δείξει διάφορα νούμερα αυτονομίας σε όλα τα scooter της εταιρείας, αναλόγως με τις παραμέτρους που διαλέγετε -έκδοση scooter, rider mode, βάρος αναβάτη, θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Στον εξοπλισμό του Μ+ περιλαμβάνονται διαθέτει GPS, Glonass & Beidu, τρία συστήματα εντοπισμού μέσω δορυφόρου που συνδυάζονται για να σας πληροφορήσουν το πού βρίσκεστε με μεγάλη ακρίβεια! Επιπλέον θα βρείτε full-LED φώτα και φλας, και μια όμορφη LCD ψηφιακή οθόνη με τις απαραίτητες πληροφορίες. 

1 M

Το επιταχυνσιόμετρο τριών αξόνων του Μ+ σας προειδοποιεί ότι α) το scooter σας έπεσε από το σταντ, ή β) όταν κάποιος το μετακινεί χωρίς τη συγκατάθεση σας.

Το M+ διαθέτει γάντζο μπροστά για τα ψώνια, ο οποίος μπορεί να αντικατασταθεί από ένα ανοιχτό κουτί, αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη και χειρολαβές για τον τελευταίο, φλας που σβήνουν μόνα τους μετά από λίγη ώρα, αλάρμ, ακόμα και... Cruise Control, για άνετες μεγάλες βόλτες.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια στην οδήγηση, το M+ έχει δυο φωτάκια στα πλάγια, ένα στα αριστερά και ένα στα δεξιά, ώστε να σας βλέπουν τα κάθετα ερχόμενα οχήματα το βράδυ. Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος που μπορεί να κουβαλήσει το M+ είναι τα 150 κιλά.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και 2 αμορτισέρ στο πίσω μέρος, ενώ το Μ+ έχει 2 δισκόφρενα, ένα εμπρός και ένα πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Παράλληλα, το e-scooter της NIU διαθέτει, όπως και το N-GT, σύστημα ανάκτησης ενέργειας από το φρενάρισμα.

Το M+ θα διατίθεται σε 5 χρώματα: λευκό, κόκκινο, μπλε, ασημί και μαύρο με κόκκινη go-faster ρίγα.

niu launch paris 4

Όλα τα smart e-scooters της NIU είναι Euro 4, έχουν 2 χρόνια εγγύησης, και έρχονται με μια προπληρωμένη κάρτα SIM της Vodafone, που επιτρέπει σύνδεση 24/7 με το διαδίκτυο, μέσω τηλεφωνικών δικτύων 3G & 4G LTE! Το downloable app της NIU παρέχει τους χρήστες με πληθώρα πληροφοριών για το scooter τους, όπως GPS, αντικλεπτική παρακολούθηση, παρακολούθηση από μακριά, διαγνωστικές λειτουργίες, και κέντρο βοήθειας. Επιπλέον, η NIU χρησιμοποιεί τα δεδομένα του αναβάτη για την εξέλιξη των scooter της -πάντα με τη συγκατάθεση των χρηστών, καθώς ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει να μην δίνει στοιχεία, ενώ μπορεί και να κλείσει όλους τους smart αισθητήρες του scooter.

connectivity

Τα 2 νέα μοντέλα της NIU θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη για προ-παραγγελίες μέσω του site Indiegogo, από τα τέλη Ιουνίου, ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 θα μπορείτε να τα αγοράσετε από τον επίσημο dealer της NIU στην Ελλάδα. Η ίδια ημερομηνία (Ιανουάριος του 2019) ισχύει και για τις παραδόσεις των προ-παραγγελιών.

niu launch paris 7

Οι τιμές τους θα είναι ίδιες σε όλη την Ευρώπη και έχουν ως εξής: Το M+ θα κοστίζει 2.599 ευρώ και το N-GT 4.499 ευρώ. Αν όμως τα προ-παραγγείλετε, τότε το M+ θα σας κοστίσει 2.299 ευρώ και το N-GT 3.999 ευρώ. Πολύ καλές τιμές για την ποιότητα κατασκευής τους αλλά και την τεχνολογία και την υποστήριξη από το εργοστάσιο και από τις τοπικές αντιπροσωπείες.

niu launch paris 8

Η NIU είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της, η #1 εταιρεία smart ηλεκτρικών scooter, με τα μέλη της να προέρχονται από τις BMW, Microsoft, Volkswagen, Huawei, McKinsey, KKR, και Bain Capital.

Στα 3 χρόνια της λειτουργίας της, από το 2015, η NIU μεγαλώνει με ταχύτατους ρυθμούς, έχοντας καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 380.000 scooter παγκοσμίως, με περισσότερα από 1.000 σημεία πωλήσεων.

Η NIU πλέον δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 150 πόλεις της Κίνας, ενώ διαθέτει 600 αποκλειστικούς dealers NIU στην Κίνα.

niu launch paris 2

Παράλληλα διαθέτει 500 σημεία πωλήσεων σε 27 ακόμα χώρες, με 10 κεντρικά μαγαζιά σε μεγάλες ευρωπαϊκές και ασιατικές πόλεις.

Οι συνεργάτες της είναι η Bosch στα μοτέρ, η Panasonic στις μπαταρίες και η Vodafone στη συνδεσιμότητα.

niu launch paris 3

Μεγάλο μέρος στην ανάπτυξη της NIU έχουν παίξει οι καμπάνιες crowd-funding, μέσω των οποίων κατάφερε το 2015 να πουλήσει σκούτερ (της οικογένειας Ν) αξίας 11 εκατομμυρίων δολαρίων, και το 2016 σκούτερ (της οικογένειας Μ) αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων!

Όλα τα scooters της NIU συνδέονται 24/7 με το Ίντερνετ, μέσω εφαρμογής για Android / iPhone.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

ngt-instruments.jpgngt-m_plus.jpgN-GT_23.jpg4_N-GT.JPGN-GT_Black___White.JPGngt-145.JPG3__N-GT.JPGconnectivity.JPG5_N-GT.JPG6_N-GT.JPGN-GT_Black___Red_2.JPGngt-batteries.JPGecu.JPGN-GT_Black___White_2.JPG2_N-GT.JPGbattery.JPGN-GT_Black___Red_.JPGN-GT_White_Red_2.JPG1_N-GT.JPGN-GT_White___Red.JPG

M_21.jpgM_White_1.JPGM_Blue_1.JPGM_Silver_2.JPGM_White_2.JPGm_6.JPGM_Silver_1.JPGM_Blue_2.JPGM_Red_2.JPGm_2.JPG1_M.JPGM_Red_1.JPG

ngt-motor.jpgniu-launch-paris-3.JPGniu-launch-paris-6.JPGniu-launch-paris-9.JPGniu-launch-paris-5.JPGniu-launch-paris-2.JPGniu-launch-paris-8.JPGniu-launch-paris-7.JPGniu-launch-paris-11.JPGniu-launch-paris-4.JPGniu-launch-paris-10.JPGniu-launch-paris-12.JPGniu-launch-paris-1.JPG

Δείτε πρώτα το επίσημο βίντεο του N-GT.

Και κατόπιν το βίντεο του M+.

Δίπλωμα οδήγησης: Χωρίς εξετάσεις για τρίτη εβδομάδα!

Σε αποχή από τη διαδικασία οι απλήρωτοι εξεταστές

Νέα κόσμου

alta motors 2018 redshift mx ex sm 3

“Λουκέτο” για την Alta Motors!

Ήταν μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις στον χώρο των e-Μoto

Eli Tomac & KX 250 - Δίχρονος πανικός - Video

Χωρίς μουσική, μόνο το δίχρονο τζιτζίκι να κελαηδάει στα χέρια του Eli

RIP Olga Petrova - Θανατηφόρο τροχαίο για διάσημη moto-vlogger

Στα 22 της χρόνια έφυγε η πιο “sexy αναβάτρια” της Ρωσίας

Honda Adventure Roads 2019 - Στη Νότια Αφρική

Δηλώστε συμμετοχή σε ένα οργανωμένο ονειρικό event με Africa Twin

Θες δίχρονο ΚΤΜ 500; Η BRC Racing στο φτιάχνει

Κιτ κινητήρα ειδικά για ΚΤΜ 250 και 300 2Τ

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

ohlins mountain bike 2

Αναρτήσεις Öhlins Mountain Bike

Η δεύτερη γενιά

Top Case Givi TRK52Β Monokey 52 λίτρα

Έτοιμη για… μετακόμιση

Ζελατίνα Kappa KD για Honda CBF1000ST

Ψηλότερη από την εργοστασιακή

Νέα αγώνων

motogp motegi 2018 sumo 17

MotoGP: Αναβάτες εναντίον παλαιστών Sumo!

Άνιση μάχη, λίγο πριν το ιαπωνικό GP του Motegi

Αλλαγές στο Ευρωπαϊκό ΜΧ ανακοινώνει η FIM Europe

Στόχος η προστασία και ανάδειξη νέων ταλέντων

Valentino Rossi – “Δεν μου αρέσουν τα ηλεκτρικά…”

O “γιατρός” καταθέτει την γνώμη του για την MotoE κατηγορία

Hellas Rally Raid 2019 – Έρχεται στην Κεντρική Ελλάδα

Αυτή είναι η διοργάνωση του 2019

TEST - Peugeot Belville 200i ABS Top Case 2018

Προσιτή αριστοκρατία

TEST - Aprilia SX 125 2018

"Μπαμπά θα μου το πάρεις; Σε παρακαλώ μπαμπά! Το θέλωωω!"

Νέα αγοράς Αναβάτη

154159 Africa Twin Adventure Sports

Πέτσας Honda Days – Άτοκα χρηματοδοτικά πακέτα

Επωφεληθείτε ως το τέλος Οκτωβρίου

Φθινοπωρινή προσφορά Suzuki με όφελος έως και €1,500

Απόκτησε σήμερα τη Suzuki σου και επωφελήσου έως και 30 Νοεμβρίου 2018!

Vespa Elettrica – Αυτή είναι η τιμή της

Η online φόρμα προπαραγγελιών άνοιξε, όχι όμως για την Ελλάδα

Μποτάκια Αδιάβροχα Eleveit Freeride 1.7

Μοντέρνο στιλ για κάθε μέρα

Αγώνες

EnduroGP 2018, 8ος αγώνας, Rüdersdorf (Γερμανία)

Θρίαμβος Holcombe, δράμα Salvini

WorldSBK 2018, 12ος αγώνας, San Juan (Αργεντινή)

Και το πρωτάθλημα Κατασκευαστών στην Kawasaki

Motocross των Εθνών 2018, Redbud (Η.Π.Α.)

Γαλλικός θρίαμβος επί Αμερικανικού εδάφους