honda mobile power pack system

Προσωπικός σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα / κυψέλες υδρογόνου & για το σπίτι

 

Στην έκθεση τεχνολογίας CEATEC JAPAN 2017 (3-6 Οκτωβρίου στην Chiba της Ιαπωνίας) η Honda παρουσιάζει ορισμένα εξαιρετικά ενδιαφέροντα συστήματα, τόσο παραγωγής όσο και σε μορφή concept, για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και οχημάτων με κυψέλες υδρογόνου, αλλά και την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι ή αλλού.

honda ceatec 2017

Στο περίπτερο της Honda στην έκθεση CEATEC, στο θέμα “Smart Energy Storage Management” δηλαδή “Έξυπνη Διαχείριση Αποθήκευσης Ενέργειας”, οι επισκέπτες μπορούν να δουν το Honda Mobile Power Pack System (Φορητό αποθηκευτικό σύστημα Ενέργειας), που αποτελείται από αποσπώμενες φορητές μπαταρίες, φορτιστές και από-φορτιστές και ένα concept Έξυπνου Σταθμού Υδρογόνου (Smart Hydrogen Station – SHS) που θα παράγει και θα παρέχει υδρογόνο σε υψηλή πίεση. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η Honda προωθεί τις παραπάνω λύσεις για “καθαρά” όχήματα, όπου η ενέργεια που χρειάζονται δημιουργείται μέσω φυσικών πηγών, αποθηκεύεται και κατόπιν χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται.

Honda Mobile Power Pack System

honda mobile power pack system 2

Το σύστημα μαζικής παραγωγής της αποσπώμενης φορητής μπαταρίας Honda Mobile Power Pack αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια που δημιουργείται μέσω φυσικών πηγών, και χρησιμεύει ως πηγή ενέργειας για ηλεκτρικά οχήματα μικρού μεγέθους αλλά και για το σπίτι.

Honda Mobile Power Pack Exchanger Concept, μονάδα σταθμού φόρτισης

honda mobile power pack exchange

Ο σταθμός φόρτισης Honda Mobile Power Pack Exchanger μπορεί να φορτίσει πολλές μπαταρίες Honda Mobile Power Pack την ίδια στιγμή, ενώ χρησιμοποιείται και ως αποθηκευτικός χώρος για τις εν λόγω μπαταρίες. Την ίδια στιγμή μπορεί να παρέχει ηλεκτρισμό από τις μπαταρίες στο ηλεκτρικό δίκτυο, τις ώρες αιχμής -πχ. το μεσημέρι του καλοκαιριού όταν όλοι έχουν ανάψει τα air-condition. Σημειώστε πως η Honda αναφέρει πως ξεκινάει άμεσα δοκιμές του Mobile Pack Exchanger στις Φιλιππίνες!

Honda Mobile Power Pack Charge & Supply Concept, συσκευή φόρτισης / αποφόρτισης

Όταν συνδυάζεται με τη μπαταρία Honda Mobile Power Pack, η συσκευή Honda Mobile Power Pack Charge & Supply μπορεί να χρησιμεύσει ως γεννήτρια ρεύματος.

70MPa Έξυπνος Σταθμός Υδρογόνου - Smart Hydrogen Station (SHS) Concept

honda smart hydrogen station

Ο Έξυπνος Σταθμός Υδρογόνου 70 MP δημιουργεί, αποθηκεύει και διαθέτει στον χρήστη υδρογόνο για οχήματα κυψελών υδρογόνου. Ο εν λόγω σταθμός είναι ο πρώτος σταθμός του κόσμου -έστω και σε concept μορφή- που διαθέτει γεννήτρια υδρογόνου με υψηλό διαφορικό πίεσης, που μπορεί να παράγει υδρογόνο σε πίεση 82 Mpa (Μεγαπασκάλ). Η πίεση αποθήκευσης είναι στα 70 Mpa.

honda shs 1

Η Honda οραματίζεται την μαζική παραγωγή του SHS, με την γεννήτρια υδρογόνου Power Creator της Honda, που οδηγεί στην εξάλειψη του συμπιεστή και στο μικρό μέγεθος της συσκευασίας. Η γεννήτρια Power Creator δημιουργεί υδρογόνο με την ηλεκτρόλυση του νερού, χρησιμοποιώντας ηλεκτρισμό που έχει δημιουργηθεί από ποικιλία πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων και των ανανεώσιμων πηγών.

honda ev cub

Η Honda θα συνεχίσει την προσπάθεια της προς την δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας, και προς την πραγματοποίηση της “τοπικής παραγωγής και τοπικής κατανάλωσης ενέργειας” και μιας “κοινωνίας δίχως ρύπου άνθρακα (σσ. Carbon-free society)”, με το συνδυασμό τεχνολογιών δημιουργίας και χρήσης ενέργειας.

honda_ev_neo_2.jpgHonda-EV-Cub-concept-electric-15-e1456320246386.jpgev_cub.jpghonda_mobile_power_pack_exchange.jpghonda_shs_2.jpghonda_shs_3.jpghonda_ceatec_2017.jpgCEATEC_logo_2017_en_color1.jpghonda_smart_hydrogen_station.jpghonda-ev-neo-scooter.jpghonda_ev_cub.jpghonda_mobile_power_pack_system.jpghonda_mobile_power_pack_system_2.jpghonda_shs_1.jpg

Ρεπορτάζ – Το DGR 2018 και η διάδοση του καλού μηνύματος

Για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη και των νοσημάτων ψυχικής υγείας

Εξετάσεις για δίπλωμα και πάλι για τους άνω των 74 χρονών

Εξετάσεις που θα επαναλαμβάνουν κάθε 3 χρόνια

Νέα κόσμου

BMW Motorrad - Rent a Ride

Πρόγραμμα ενοικίασης ξεκινά στην Ευρώπη

Κόντρα του Kenan Sofuoglu με υπέρ-αυτοκίνητα και F16 - Video

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Τεχνολογίας Teknofest Istanbul 2018

Yamaha – Κατοχύρωσε νέες πατέντες για το τρίτροχο… V-MAX;

Η τεχνολογία της Brudeli, έπιασε τόπο!

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

2018 yam mt07 eu mdnm6 accsta 002 58584

Yamaha ΜΤ-07 - Γνήσια αξεσουάρ

Διαθέσιμη η γκάμα για το δημοφιλές γυμνό

Ζελατίνα Givi AF1144 για τη νέα Honda Africa Twin

Μεγαλύτερη προστασία από την εργοστασιακή

Λασπωτήρας πίσω φτερού Kappa KMG

Για τα περισσότερα on-off/adventure της αγοράς

Universal Tank Bag- τσάντα σέλας Moto-Detail City II

Με χωρητικότητα 8 λίτρα

Νέα αγώνων

2017 14 gp aragon 00367 800x533

Η Michelin πάει στην Ισπανία για GP de Aragón

Ολοκληρώνεται το καλοκαιρινό Ευρωπαϊκό σκέλος των αγώνων

TEST - BMW F850GS 2018 – Video

Οι εντυπώσεις μας από το νέο δικύλινδρο On-Off

Αγώνες

TrialGP18 r8 0977 ps 1329 800 600 100 wm right bottom 100 TrialGPpng

TrialGP 2018, 8ος αγώνας, Ιταλία

Ολοκλήρωση με θρίαμβο για τον Bou

MXGP 2018, 19ος αγώνας, Assen (Ολλανδία)

Στέψη εντός έδρας για τον Herlings

WorldSBK 2018, 10ος αγώνας, Portimao (Πορτογαλία)

Ο συνήθης ύποπτος το έκανε ξανά

Εγγραφή στο NEWSLETTER

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της μοτοσυκλέτας!