yamaha tracer 900 spain reportaz 14

Με στόχο την παραμονή στην κορυφή

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Yamaha, Θ.Ξ.

Η Yamaha ανανέωσε το best seller Tracer 900 πρόσθεσε στην γκάμα και την πιο premium έκδοση GT και μας κάλεσε στην ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας Granada, στην Ισπανία για να το δοκιμάσουμε.

yamaha tracer 900 spain reportaz 1

Η Yamaha έπιασε από την αρχή τον παλμό των αναβατών με την παρουσίαση της πρώτης γενιάς Tracer πριν από τρία περίπου χρόνια. Απόδειξη οι 30.000 πωλήσεις του Tracer σε αυτό το χρονικό διάστημα που το έφερα πρώτο στο συγκεκριμένο κομμάτι της κατηγορίας μπροστά από πολύ αξιόλογους αντιπάλους και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, αφού σύμφωνα και με τα στοιχεία που μας παρουσίασε το Tracer 900 κατέκτησε το 35% του μεριδίου της κατηγορίας το 2016 και το 33% το 2017.

yamaha tracer 900 spain reportaz 13

Η επιτυχία αυτή, ωστόσο, δεν άφησε τους Ιάπωνες με σταυρωμένα τα χέρια όλο αυτό το διάστημα. Η άνθρωποι της Yamaha ήρθαν σε επαφή με περισσότερους από 1.000 ιδιοκτήτες Tracer 900 (MT-09 Tracer, όπως ονομαζόταν στα πρώτα στάδια της  εμπορικής του καριέρας) άκουσε προσεκτικά αυτά που είχαν να της πουν και έπειτα προχώρησε στις κατάλληλες τροποποιήσεις με την ελπίδα η μοτοσυκλέτα της να συνεχίσει στην ίδια επιτυχημένη εμπορική πορεία.

Έτσι παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του Tracer 900 στην περασμένη έκθεση της EICMA με σημαντικές αλλαγές που ενίσχυσαν παρά αλλοίωσαν τον all-round, πολυχρηστικό και ταυτόχρονα τουριστικό του χαρακτήρα.

Το Tracer 900 με τις σημαντικές ανανεώσεις παρουσιάστηκε στην πανέμορφη και ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας της Granada με την εντυπωσιακή “ακρόπολη” Alhambra («Το κόκκινο», όπως μεταφράζεται από τα αραβικά), ανάκτορο και φρούριο των Μαυριτανών μοναρχών όταν είχαν καταλάβει την περιοχή, να αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες αλλά και ντόπιους καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το είδαμε και αυτό από μακριά, με τους ανθρώπους της Yamaha να έχουν φροντίσει για μια άψογη φιλοξενία για μία ακόμη φορά. Η παρουσίαση της μοτοσυκλέτας έγινε βέβαια στο πολυτελές ξενοδοχείο όπου διαμέναμε, εκεί όπου ήρθαμε για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τις αλλαγές του ανανεωμένου Tracer που είναι πολλές και σημαντικές. Οι κυριότερες από αυτές αφορούν τον ελαφρύ ανασχεδιασμό ολόκληρου του “κοστουμιού” της μοτοσυκλέτας που δεν ξεφεύγει από την γνώριμη ταυτότητα του Tracer, δείχνει ωστόσο λίγο πιο σύγχρονο και πιο σοφιστικέ, με τις έντονες ακμές του προηγούμενου να έχουν δώσει τη θέση σε ελαφρώς πιο στρογγυλεμένες επιφάνειες. Μεγάλες διαφορές έχουμε και στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας που φέρει ανασχεδιασμένο και μακρύτερο υποπλαίσιο που φέρει ενσωματωμένες βάσεις για βαλίτσες με το Tracer 900 να προσφέρεται για πρώτη φορά από το εργοστάσιο με σκληρές πλαστικές βαλίτσες, όχι μόνο μαλακές. Νέο και μακρύτερο είναι και το ψαλίδι, που διαχωρίζει πλέον την θέση του από το MT-09, πάνω στο οποίο βασίζεται το Tracer. Αλλαγές έχουμε στη θέση του συνεπιβάτη αλλά και στη θέση οδήγησης με νέο στενότερο τιμόνι, το οποίο, μαζί με τις νέες χούφτες έχει μειωθεί σε πλάτος κατά 100 mm, ενώ ανασχεδιασμένη είναι και η ζελατίνα που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη επιφάνεια, ειδικά στη βάση της. Στον στάνταρ εξοπλισμό έχει προστεθεί και κεντρικό σταντ.

Για αυτούς που θέλουν ακόμη περισσότερα η Yamaha διαθέτει πλέον και την έκδοση GT με πιο πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό στον οποίο περιλαμβάνονται οι νέες σκληρές πλαστικές βαλίτσες, το cruise control, τα θερμαινόμενα γκριπ, αλλά και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB.

Την επιρροή που είχαν αυτές οι αλλαγές που πραγματοποίησε η ιαπωνική εταιρία στο δημοφιλές Tracer, είχαμε την ευκαιρία να την διαπιστώσουμε  στην άρια και προσεκτικά σχεδιασμένη διαδρομή των 224 χλμ. που πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη μέρα της παρουσίασης, κατά την οποία σταθήκαμε και πολύ τυχεροί. Όπως μας πληροφόρησε και ο πλοηγός μας, ήμασταν το γκρουπ των τυχερών καθώς ο ήλιος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του κατά την εβδομάδα της διεθνούς παρουσίασης, βροχή δεν είδαμε ούτε δευτερόλεπτο και οι θερμοκρασία κυμάνθηκε από ανεκτά έως και καλοκαιρινά επίπεδα παρά το άπλετο χιόνι που είδαμε στην οροσειρά Sierra Nevada στους πρόποδες της οποίας και κινηθήκαμε.

Τις εκτενείς εντυπώσεις μας από την πρώτη μας επαφή με το ανανεωμένο Tracer 900 αλλά και την έκδοση GT μπορείτε να τις διαβάσετε σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.

yamaha-tracer-900-spain-reportaz_7.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_5.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_4.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_2.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_12.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_11.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_14.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_9.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_13.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_3.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_10.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_15.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_1.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_6.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_16.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_8.JPG

yamaha-tracer-900-spain-reportaz_19.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_7.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_5.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_4.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_2.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_12.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_11.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_14.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_20.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_18.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_9.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_13.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_3.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_10.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_15.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_1.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_6.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_17.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_16.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_8.JPG

Εξιχνιάστηκαν 8 κλοπές δίκυκλων στη Ρόδο

Συνελήφθησαν οι δύο δράστες, βρέθηκαν τα κλεμμένα

Μοτοσυκλέτα και ένταξη αυτής στο πυροσβεστικό σώμα

Οι πολλαπλοί ρόλοι που μπορεί να επιτελέσει και οι μοναδικές δυνατότητες της

Νέα κόσμου

biaggi rsv4

Max Biaggi – Παγκόσμιος πρεσβευτής Aprilia

Με την εταιρεία των μεγαλύτερων επιτυχιών του

Διαγωνισμός IPONE: Κέρδισε δύο εισιτήρια για το MXGP της Imola

Δες από κοντά τον τελικό του Παγκοσμίου ΜΧ στην Ιταλία

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές της Στερεάς Ελλάδας

Όταν ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών φτάνει στα επίπεδα 4 ή 5

Kalashnikov IZH: e-Cruiser 515 κιλών, 0-100 σε 3,5 sec

Mε σχεδίαση που θα έκανε τον Batman να γυρίσει το κεφάλι

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

07 vespa primavera 125 50 anniversario

Vespa Primavera - Νέες εκδόσεις & 50 χρόνια ιστορίας

Με τρεις νέους χρωματισμούς για την Primavera S

Αντιολισθητικό κάλυμμα σέλας Triboseat

Αντιμετωπίστε το γλίστρημα αποτελεσματικά

Top Case SW-Motech Trax ADV 38 lt.

Έτοιμη για εξερεύνηση

Ποτηροθήκη Ram-Mount με βάση μανταλάκι

Με σύστημα ελεύθερης κίνησης

Νέα αγώνων

ppt 2018

Αλλάζει ημερομηνία ο 5ος αγώνας του ΠΠΤ Μοτοσυκλετών 2018

Εξαιτίας άρνησης του σωματείου ΛΑΜΣ

Η Michelin νίκησε τη ζέστη του Brno και ο Dovizioso κέρδισε έναν συναρπαστικό αγώνα

Το Τσέχικο GP από τη σκοπιά του προμηθευτή ελαστικών

GasGas υποστήριξη για το ISDE 2018

Δύο πακέτα για την εξαήμερη γιορτή του εντούρο

Αγωνιστική δράση 4-5 Αυγούστου 2018

Παγκόσμιοι αγώνες, Πανελλήνιες διακοπές

ΤEST - Honda CB1000R 2018

Neo Sports Cafe - Τρεις λέξεις που λένε όλη την αλήθεια

Πρώτη επαφή – Daytona R310 by Zontes

“Τι είπες τώρα;!”

Αγώνες

5ng 8638.gallery full top fullscreen

MotoGP 2018, 11ος αγώνας, Red Bull Ring (Αυστρία)

Νέο θρίλερ με θριαμβευτή τον Lorenzo

MXGP, 15ος αγώνας, Lommel (Βέλγιο)

Jeffrey Herlings, αυτός ο εξωγήινος

MotoGP, 10ος αγώνας, Brno (Τσεχία)

Σπασμένα ρεκόρ και δυο κόκκινες μοτοσυκλέτες

Νέα αγοράς Αναβάτη

pic 1 2293b52c

Τα ηλεκτρικά Niu στον νέο τους Ελληνικό ιστότοπο

Η επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας τώρα και στα Ελληνικά

Yamaha YS125 με όφελος €240

Μια δροσερή προσφορά για το καλοκαίρι

To KTM SEE Racing Center 500 μετακόμισε

Από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, επιστροφή στο σπίτι

Kymco Xciting S 400 – Έρχεται στην Ελλάδα

Ένας ακόμη δυνατός παίκτης στους μεσαίους κυβισμούς

Daytona Χ310 και R310 by Zontes - Έναρξη διάθεσης

Δύο νέες μοτοσυκλέτες κοσμούν την Ελληνική αγορά

Εγγραφή στο NEWSLETTER

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο της μοτοσυκλέτας!