yamaha tracer 900 spain reportaz 14

Με στόχο την παραμονή στην κορυφή

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Yamaha, Θ.Ξ.

Η Yamaha ανανέωσε το best seller Tracer 900 πρόσθεσε στην γκάμα και την πιο premium έκδοση GT και μας κάλεσε στην ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας Granada, στην Ισπανία για να το δοκιμάσουμε.

yamaha tracer 900 spain reportaz 1

Η Yamaha έπιασε από την αρχή τον παλμό των αναβατών με την παρουσίαση της πρώτης γενιάς Tracer πριν από τρία περίπου χρόνια. Απόδειξη οι 30.000 πωλήσεις του Tracer σε αυτό το χρονικό διάστημα που το έφερα πρώτο στο συγκεκριμένο κομμάτι της κατηγορίας μπροστά από πολύ αξιόλογους αντιπάλους και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, αφού σύμφωνα και με τα στοιχεία που μας παρουσίασε το Tracer 900 κατέκτησε το 35% του μεριδίου της κατηγορίας το 2016 και το 33% το 2017.

yamaha tracer 900 spain reportaz 13

Η επιτυχία αυτή, ωστόσο, δεν άφησε τους Ιάπωνες με σταυρωμένα τα χέρια όλο αυτό το διάστημα. Η άνθρωποι της Yamaha ήρθαν σε επαφή με περισσότερους από 1.000 ιδιοκτήτες Tracer 900 (MT-09 Tracer, όπως ονομαζόταν στα πρώτα στάδια της  εμπορικής του καριέρας) άκουσε προσεκτικά αυτά που είχαν να της πουν και έπειτα προχώρησε στις κατάλληλες τροποποιήσεις με την ελπίδα η μοτοσυκλέτα της να συνεχίσει στην ίδια επιτυχημένη εμπορική πορεία.

Έτσι παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του Tracer 900 στην περασμένη έκθεση της EICMA με σημαντικές αλλαγές που ενίσχυσαν παρά αλλοίωσαν τον all-round, πολυχρηστικό και ταυτόχρονα τουριστικό του χαρακτήρα.

Το Tracer 900 με τις σημαντικές ανανεώσεις παρουσιάστηκε στην πανέμορφη και ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας της Granada με την εντυπωσιακή “ακρόπολη” Alhambra («Το κόκκινο», όπως μεταφράζεται από τα αραβικά), ανάκτορο και φρούριο των Μαυριτανών μοναρχών όταν είχαν καταλάβει την περιοχή, να αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες αλλά και ντόπιους καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το είδαμε και αυτό από μακριά, με τους ανθρώπους της Yamaha να έχουν φροντίσει για μια άψογη φιλοξενία για μία ακόμη φορά. Η παρουσίαση της μοτοσυκλέτας έγινε βέβαια στο πολυτελές ξενοδοχείο όπου διαμέναμε, εκεί όπου ήρθαμε για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τις αλλαγές του ανανεωμένου Tracer που είναι πολλές και σημαντικές. Οι κυριότερες από αυτές αφορούν τον ελαφρύ ανασχεδιασμό ολόκληρου του “κοστουμιού” της μοτοσυκλέτας που δεν ξεφεύγει από την γνώριμη ταυτότητα του Tracer, δείχνει ωστόσο λίγο πιο σύγχρονο και πιο σοφιστικέ, με τις έντονες ακμές του προηγούμενου να έχουν δώσει τη θέση σε ελαφρώς πιο στρογγυλεμένες επιφάνειες. Μεγάλες διαφορές έχουμε και στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας που φέρει ανασχεδιασμένο και μακρύτερο υποπλαίσιο που φέρει ενσωματωμένες βάσεις για βαλίτσες με το Tracer 900 να προσφέρεται για πρώτη φορά από το εργοστάσιο με σκληρές πλαστικές βαλίτσες, όχι μόνο μαλακές. Νέο και μακρύτερο είναι και το ψαλίδι, που διαχωρίζει πλέον την θέση του από το MT-09, πάνω στο οποίο βασίζεται το Tracer. Αλλαγές έχουμε στη θέση του συνεπιβάτη αλλά και στη θέση οδήγησης με νέο στενότερο τιμόνι, το οποίο, μαζί με τις νέες χούφτες έχει μειωθεί σε πλάτος κατά 100 mm, ενώ ανασχεδιασμένη είναι και η ζελατίνα που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη επιφάνεια, ειδικά στη βάση της. Στον στάνταρ εξοπλισμό έχει προστεθεί και κεντρικό σταντ.

Για αυτούς που θέλουν ακόμη περισσότερα η Yamaha διαθέτει πλέον και την έκδοση GT με πιο πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό στον οποίο περιλαμβάνονται οι νέες σκληρές πλαστικές βαλίτσες, το cruise control, τα θερμαινόμενα γκριπ, αλλά και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB.

Την επιρροή που είχαν αυτές οι αλλαγές που πραγματοποίησε η ιαπωνική εταιρία στο δημοφιλές Tracer, είχαμε την ευκαιρία να την διαπιστώσουμε  στην άρια και προσεκτικά σχεδιασμένη διαδρομή των 224 χλμ. που πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη μέρα της παρουσίασης, κατά την οποία σταθήκαμε και πολύ τυχεροί. Όπως μας πληροφόρησε και ο πλοηγός μας, ήμασταν το γκρουπ των τυχερών καθώς ο ήλιος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του κατά την εβδομάδα της διεθνούς παρουσίασης, βροχή δεν είδαμε ούτε δευτερόλεπτο και οι θερμοκρασία κυμάνθηκε από ανεκτά έως και καλοκαιρινά επίπεδα παρά το άπλετο χιόνι που είδαμε στην οροσειρά Sierra Nevada στους πρόποδες της οποίας και κινηθήκαμε.

Τις εκτενείς εντυπώσεις μας από την πρώτη μας επαφή με το ανανεωμένο Tracer 900 αλλά και την έκδοση GT μπορείτε να τις διαβάσετε σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.

yamaha-tracer-900-spain-reportaz_2.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_11.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_16.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_5.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_13.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_4.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_12.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_15.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_3.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_7.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_9.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_8.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_10.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_1.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_14.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_6.JPG

yamaha-tracer-900-spain-reportaz_2.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_18.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_11.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_16.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_5.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_20.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_13.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_4.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_12.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_17.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_15.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_3.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_7.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_9.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_8.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_10.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_19.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_1.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_14.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_6.JPG

Σύγκριση γερμανικής και ελληνικής αγοράς μοτοσυκλέτας 2018

Χαοτική διαφορά μεγέθους, ταξινομήσεων και κυβικών

Ταξινομήσεις 2018 - Top-3 μοντέλων ανά εταιρεία

Τα 3 πιο δημοφιλή μοντέλα (scooter, παπιά, μοτοσυκλέτες ή ATV) κάθε φίρμας της ελληνικής…

Νέα κόσμου

suzuki vvt patent

H Suzuki πατεντάρει νέο σύστημα μεταβλητών βαλβίδων

Αυτή τη φορά επιλέγει μια διάταξη με πίεση λαδιού

Αναζητούνται μάρτυρες θανατηφόρου τροχαίου

Συνέβη στις 2 Ιανουαρίου στη συμβολή Συγγρού-Καλλιρρόης

Honda – Πατέντες για cruiser με Hossack μπροστινό και υποβοήθηση στο τιμόνι;

Σχέδια αποκαλύπτουν ένα πιο περίπλοκο σύστημα από αυτό της Goldwing

Δημοπρατείται συλλογή ιστορικών ΜΧ μοτοσυκλετών

Πάνω από 100 κομμάτια προς πώληση

Νέα σειρά ρολογιών Ducati

Μια 100% Ιταλική συνεργασία με τη Locman

Νέα αγοράς Μοτοσυκλέτας

Husqvarna - Νέες τιμές Svartpilen 401 & Vitpilen 401

Επίσημο Δελτίο Τύπου - Spread the rumor!

Νέoς τιμοκατάλογος Suzuki

Εν αναμονή των εκδόσεων Katana

Kawasaki – Νέος τιμοκατάλογος 2019

Με όλα τα νέα μοντέλα

Vespa – Νέος τιμοκατάλογος 2019

Με όλα τα νέα μοντέλα του 2019, συμπεριλαμβανομένης και της Elettrica

Piaggio – Νέος τιμοκατάλογος 2019

Σε ισχύ από 14 Ιανουαρίου

Νέα αγώνων

adrien van beveren broken engine 3

Rally Dakar 2019: Adrien Van Beveren - Έσπασε ο κινητήρας της Yamaha του!

Ορθάνοιχτο πλέον το πεδίο για ΚΤΜ & Husqvarna

Ο Valentino Rossi στο Dakar 2020!

Ο Nasser Al-Attiyah επιβεβαιώνει τις φήμες

FIM Europe Tout Terrain Rally Cup 2019 - Δύο αγώνες στην Ελλάδα!

Hellas Rally και Serres Rally γεμίζουν το μισό πρόγραμμα

Naxos Adventure Rally 2019

Τον Απρίλιο, για 3η συνεχόμενη χρονιά

Rally Dakar 2019: Ricky Brabec - Έσπασε ο κινητήρας κι εγκατέλειψε!

Απίστευτη τροπή για τον ηγέτη της γενικής βαθμολογίας, την 8η μέρα του Dakar 2019! Ο…

Νέα αγοράς Αναβάτη

Μπότες τουρισμού IXS Tour Classic-ST

Προσιτή ποιότητα

Χειμερινά γάντια IXS Buran WP

Ό,τι πρέπει για τα κρύα!

Μπουφάν Alpinestars Volcano Drystar

Για οδήγηση παντός καιρού

Κράνος κλειστού τύπου Bell Srt

Ποιοτική πρόταση με υπογραφή

Αδιάβροχο jacket IXS Classic Urban-ST

Μοντέρνο και καθημερινό

Enduro jacket Nordcode Pindos

Μοντέρνα και διακριτική σχεδίαση

Νέο ηλεκτρικό scooter NIU U-Series

Μοντέρνο και έξυπνο

Κράνος CMS GTV Strada

Λύση η προσιτή από την Μοτοδυναμική

Kawasaki Versys winter sales

Διαλέξτε ανάμεσα σε έκπτωση ή δώρα

Κράνος Shark Ridill

Καθημερινός σύντροφος

Snowmobile Polaris Indy Adventure 155

Πολλαπλών ρόλων

Αγώνες

dakar rally 2019 8i mera 17

Rally Dakar 2019: 8η μέρα, San Juan de Marcona - Pisco

Εγκατάλειψη Brabec, ηρωικός Price - Η ΚΤΜ δείχνει τα δόντια της

Rally Dakar 2019: 7η μέρα, San Juan de Marcona - San Juan de Marcona

Πρωτιά Sunderland & KTM, Brabec και Honda έτοιμοι για την έκπληξη!

AMA SX 2019 – 2ος αγώνας, Glendale

Έσπασε το ρόδι ο Blake Baggett

Rally Dakar 2019: 6η μέρα, Arequipa - San Juan de Marcona

Pablo Quintanilla & Husqvarna παίρνουν τα ηνία