yamaha tracer 900 spain reportaz 14

Με στόχο την παραμονή στην κορυφή

Του Θοδωρή Ξύδη

Φωτογραφίες: Yamaha, Θ.Ξ.

Η Yamaha ανανέωσε το best seller Tracer 900 πρόσθεσε στην γκάμα και την πιο premium έκδοση GT και μας κάλεσε στην ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας Granada, στην Ισπανία για να το δοκιμάσουμε.

yamaha tracer 900 spain reportaz 1

Η Yamaha έπιασε από την αρχή τον παλμό των αναβατών με την παρουσίαση της πρώτης γενιάς Tracer πριν από τρία περίπου χρόνια. Απόδειξη οι 30.000 πωλήσεις του Tracer σε αυτό το χρονικό διάστημα που το έφερα πρώτο στο συγκεκριμένο κομμάτι της κατηγορίας μπροστά από πολύ αξιόλογους αντιπάλους και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, αφού σύμφωνα και με τα στοιχεία που μας παρουσίασε το Tracer 900 κατέκτησε το 35% του μεριδίου της κατηγορίας το 2016 και το 33% το 2017.

yamaha tracer 900 spain reportaz 13

Η επιτυχία αυτή, ωστόσο, δεν άφησε τους Ιάπωνες με σταυρωμένα τα χέρια όλο αυτό το διάστημα. Η άνθρωποι της Yamaha ήρθαν σε επαφή με περισσότερους από 1.000 ιδιοκτήτες Tracer 900 (MT-09 Tracer, όπως ονομαζόταν στα πρώτα στάδια της  εμπορικής του καριέρας) άκουσε προσεκτικά αυτά που είχαν να της πουν και έπειτα προχώρησε στις κατάλληλες τροποποιήσεις με την ελπίδα η μοτοσυκλέτα της να συνεχίσει στην ίδια επιτυχημένη εμπορική πορεία.

Έτσι παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του Tracer 900 στην περασμένη έκθεση της EICMA με σημαντικές αλλαγές που ενίσχυσαν παρά αλλοίωσαν τον all-round, πολυχρηστικό και ταυτόχρονα τουριστικό του χαρακτήρα.

Το Tracer 900 με τις σημαντικές ανανεώσεις παρουσιάστηκε στην πανέμορφη και ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας της Granada με την εντυπωσιακή “ακρόπολη” Alhambra («Το κόκκινο», όπως μεταφράζεται από τα αραβικά), ανάκτορο και φρούριο των Μαυριτανών μοναρχών όταν είχαν καταλάβει την περιοχή, να αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες αλλά και ντόπιους καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το είδαμε και αυτό από μακριά, με τους ανθρώπους της Yamaha να έχουν φροντίσει για μια άψογη φιλοξενία για μία ακόμη φορά. Η παρουσίαση της μοτοσυκλέτας έγινε βέβαια στο πολυτελές ξενοδοχείο όπου διαμέναμε, εκεί όπου ήρθαμε για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τις αλλαγές του ανανεωμένου Tracer που είναι πολλές και σημαντικές. Οι κυριότερες από αυτές αφορούν τον ελαφρύ ανασχεδιασμό ολόκληρου του “κοστουμιού” της μοτοσυκλέτας που δεν ξεφεύγει από την γνώριμη ταυτότητα του Tracer, δείχνει ωστόσο λίγο πιο σύγχρονο και πιο σοφιστικέ, με τις έντονες ακμές του προηγούμενου να έχουν δώσει τη θέση σε ελαφρώς πιο στρογγυλεμένες επιφάνειες. Μεγάλες διαφορές έχουμε και στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας που φέρει ανασχεδιασμένο και μακρύτερο υποπλαίσιο που φέρει ενσωματωμένες βάσεις για βαλίτσες με το Tracer 900 να προσφέρεται για πρώτη φορά από το εργοστάσιο με σκληρές πλαστικές βαλίτσες, όχι μόνο μαλακές. Νέο και μακρύτερο είναι και το ψαλίδι, που διαχωρίζει πλέον την θέση του από το MT-09, πάνω στο οποίο βασίζεται το Tracer. Αλλαγές έχουμε στη θέση του συνεπιβάτη αλλά και στη θέση οδήγησης με νέο στενότερο τιμόνι, το οποίο, μαζί με τις νέες χούφτες έχει μειωθεί σε πλάτος κατά 100 mm, ενώ ανασχεδιασμένη είναι και η ζελατίνα που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη επιφάνεια, ειδικά στη βάση της. Στον στάνταρ εξοπλισμό έχει προστεθεί και κεντρικό σταντ.

Για αυτούς που θέλουν ακόμη περισσότερα η Yamaha διαθέτει πλέον και την έκδοση GT με πιο πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό στον οποίο περιλαμβάνονται οι νέες σκληρές πλαστικές βαλίτσες, το cruise control, τα θερμαινόμενα γκριπ, αλλά και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB.

Την επιρροή που είχαν αυτές οι αλλαγές που πραγματοποίησε η ιαπωνική εταιρία στο δημοφιλές Tracer, είχαμε την ευκαιρία να την διαπιστώσουμε  στην άρια και προσεκτικά σχεδιασμένη διαδρομή των 224 χλμ. που πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη μέρα της παρουσίασης, κατά την οποία σταθήκαμε και πολύ τυχεροί. Όπως μας πληροφόρησε και ο πλοηγός μας, ήμασταν το γκρουπ των τυχερών καθώς ο ήλιος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του κατά την εβδομάδα της διεθνούς παρουσίασης, βροχή δεν είδαμε ούτε δευτερόλεπτο και οι θερμοκρασία κυμάνθηκε από ανεκτά έως και καλοκαιρινά επίπεδα παρά το άπλετο χιόνι που είδαμε στην οροσειρά Sierra Nevada στους πρόποδες της οποίας και κινηθήκαμε.

Τις εκτενείς εντυπώσεις μας από την πρώτη μας επαφή με το ανανεωμένο Tracer 900 αλλά και την έκδοση GT μπορείτε να τις διαβάσετε σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.

yamaha-tracer-900-spain-reportaz_2.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_11.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_16.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_5.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_13.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_4.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_12.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_15.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_3.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_7.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_9.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_8.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_10.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_1.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_14.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_6.JPG

yamaha-tracer-900-spain-reportaz_2.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_18.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_11.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_16.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_5.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_20.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_13.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_4.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_12.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_17.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_15.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_3.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_7.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_9.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_8.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_10.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_19.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_1.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_14.JPGyamaha-tracer-900-spain-reportaz_6.JPG

Δίπλωμα οδήγησης: Χωρίς εξετάσεις για τρίτη εβδομάδα!

Σε αποχή από τη διαδικασία οι απλήρωτοι εξεταστές

Νέα κόσμου

bmw bike of my life

BMW Motorrad «Bike of my Life» διαγωνισμός

Σε συνεργασία με το smartphone app «Rever»

“Λουκέτο” για την Alta Motors!

Ήταν μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις στον χώρο των e-Μoto

Eli Tomac & KX 250 - Δίχρονος πανικός - Video

Χωρίς μουσική, μόνο το δίχρονο τζιτζίκι να κελαηδάει στα χέρια του Eli

RIP Olga Petrova - Θανατηφόρο τροχαίο για διάσημη moto-vlogger

Στα 22 της χρόνια έφυγε η πιο “sexy αναβάτρια” της Ρωσίας

Honda Adventure Roads 2019 - Στη Νότια Αφρική

Δηλώστε συμμετοχή σε ένα οργανωμένο ονειρικό event με Africa Twin

Νέα αγώνων

motogp motegi 2018 sumo 17

MotoGP: Αναβάτες εναντίον παλαιστών Sumo!

Άνιση μάχη, λίγο πριν το ιαπωνικό GP του Motegi

Αλλαγές στο Ευρωπαϊκό ΜΧ ανακοινώνει η FIM Europe

Στόχος η προστασία και ανάδειξη νέων ταλέντων

Valentino Rossi – “Δεν μου αρέσουν τα ηλεκτρικά…”

O “γιατρός” καταθέτει την γνώμη του για την MotoE κατηγορία

Hellas Rally Raid 2019 – Έρχεται στην Κεντρική Ελλάδα

Αυτή είναι η διοργάνωση του 2019

TEST - Peugeot Belville 200i ABS Top Case 2018

Προσιτή αριστοκρατία

TEST - Aprilia SX 125 2018

"Μπαμπά θα μου το πάρεις; Σε παρακαλώ μπαμπά! Το θέλωωω!"

Νέα αγοράς Αναβάτη

Citycom 300i S dark bronze 800

SYM Citycom S 300i με όφελος €400

Μια προσφορά από τη Γκοργκόλης Α.Ε.

Πέτσας Honda Days – Άτοκα χρηματοδοτικά πακέτα

Επωφεληθείτε ως το τέλος Οκτωβρίου

Φθινοπωρινή προσφορά Suzuki με όφελος έως και €1,500

Απόκτησε σήμερα τη Suzuki σου και επωφελήσου έως και 30 Νοεμβρίου 2018!

Vespa Elettrica – Αυτή είναι η τιμή της

Η online φόρμα προπαραγγελιών άνοιξε, όχι όμως για την Ελλάδα

Αγώνες

EnduroGP 2018, 8ος αγώνας, Rüdersdorf (Γερμανία)

Θρίαμβος Holcombe, δράμα Salvini

WorldSBK 2018, 12ος αγώνας, San Juan (Αργεντινή)

Και το πρωτάθλημα Κατασκευαστών στην Kawasaki

Motocross των Εθνών 2018, Redbud (Η.Π.Α.)

Γαλλικός θρίαμβος επί Αμερικανικού εδάφους